ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νίκη Τραγανού: Άρεσε ο Χατζηλιόντας, ακούραστος ο Ακασού-Θέλουν προσθήκες και χρόνο οι “Φτερωτοί”


 

Τα διαπιστευτήριά του έδωσε ο Ανδρέας Χατζηλιόντας στη σημερινή πρώτη συμμετοχή του με τη Νίκη Τραγανού, αγωνιζόμενος για ένα ημίχρονο, δείχνοντας ένα μέρος των δυνατοτήτων του. Μάλιστα σε δυο-τρεις περιπτώσεις, «ξεσήκωσε» το γήπεδο και απέσπασε τα χειροκροτήματα. Ο 31χρονος μέσος, έδειξε επιθετικές αρετές, καλή τεχνική, παίζοντας σε ρόλο «δεκαριού», αν και δείχνει ότι μπορεί να αποδώσει καλά και πιο πίσω.

Ο παίκτης όμως που ξεχώρισε και που αποτέλεσε τον ακρογωνιαίο λίθο της Νίκης, ήταν ο Ιβοριανός αμυντικός μέσος Ζαν Μπατίστ Ακασού. Έκοβε και έτρεχε να μαρκάρει και να μπαλώνει τρύπες αδιάκοπα για ενενήντα λεπτά. Υστέρησε μόνο στο δημιουργικό κομμάτι, αλλά αυτό ουδέποτε ήταν το δυνατό του σημείο. Και ακριβώς αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η Νίκη πλάι του καλείται να αποκτήσει έναν καλό και τεχνίτη μέσο, ο οποίος να διαθέτει τη σίγουρη και γρήγορη μεταβίβαση προς τα μπρος, ειδικά όταν η ομάδα βρίσκεται υπό πίεση.

Η Νίκη Τραγανού, προσπάθησε σήμερα να δημιουργήσει και να βγάλει υπεραριθμίες από τα άκρα, όμως οι ακραίοι της ήταν καλά μπλοκαρισμένοι και ο άξονας δεν βοηθούσε δημιουργικά. Ο νεαρός Παπαχριστόπουλος, αν και διαθέτει εξαιρετικά στοιχεία, είναι ένας παίκτης με παρόμοια χαρακτηριστικά με τον Ακασού. Η απουσία ενός παίκτη όπως προαναφέραμε με ευχέρεια στη γρήγορη και σωστή πάσα, δημιούργησε προβλήματα όταν η Νίκη τελούσε υπό πίεση, οπότε και χρειαζόταν τον τρόπο να απελευθερώσει το παιχνίδι της. Ο παίκτης που βοήθησε σημαντικά με την είσοδό του, ήταν ο Ανδρέας Χατζηλιόντας.

Ο Σπύρος Αντωνόπουλος ξεκίνησε με τον Πολωνό Μάτσι Τσιζνιέφσκι κάτω από τα γκολπόστ. Ένας πορτέρο που δείχνει στοιχεία υπεροχής στις εξόδους, όμως στο παιχνίδι με τα πόδια, έδειξε τουλάχιστον σε αυτή τη φάση καλύτερος ο Ανδρέας Αντωνόπουλος. Ούτε ο ένας, ούτε και ο άλλος, αλλά ούτε και ο τρίτος, ο νεαρός Μπάνο απειλήθηκαν ιδιαίτερα. Σε γενικές γραμμές, η Νίκη δεν απειλήθηκε, αλλά και δεν απείλησε. Της έλλειπε το στοιχείο εκείνο που θα την έφερνε με αξιώσεις απέναντι στην αντίπαλη εστία. Αν μη τι άλλο έδειξε μια ομάδα η οποία στον «άσο», είναι υπερπλήρης.

Η Νίκη είναι κατ΄εξοχήν μια ομάδα η οποία θα βασιστεί στο σύνολο. Στο πάθος, το τρέξιμο, την αυταπάρνηση των παικτών της. Είναι μια ομάδα η οποία θα δεχθεί πίεση στη Γ΄ Εθνική και κατά συνέπεια μια ομάδα η οποία θα χρειαστεί ταχύτητα στην επίθεση της. Κατά την έννοια αυτή, ο γρήγορος Κλεμέντ Οσεϊμπόνσου, ο οποίος δοκιμάζεται, θα μπορούσε να βοηθήσει σε αυτό τον τρόπο παιχνιδιού. Ο Αμερικανός άφησε καλές εντυπώσεις, αν και το γεγονός ότι προέρχεται από τις ΗΠΑ, όπου η σεζόν εκεί βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, τον βοηθά, όντας πιο έτοιμος από τους άλλους. Αντίθετα ανέτοιμοι δείχνουν (και είναι φυσιολογικό αυτό), οι άλλοι παίκτες της Νίκης και ιδιαίτερα οι Νίκος Κολοτούρος και Φώτης Σκοτζάι, δυο ακραίοι μέσοι από τους οποίους η Νίκη περιμένει πολλά. Όπως είπαμε πάντως, τα πόδια είναι «βαριά» ακόμα και απουσιάζει η διάρκεια. Πράγματα φυσιολογικά όμως για την εποχή.

Για το τέλος, δεν θα έπρεπε ακόμα να παραβλέψουμε την ανάγκη που έχει η ομάδα για ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας. Ο στόπερ είναι ένας από τους επόμενους άμεσους στόχους της ομάδας, μαζί με ένα ακραίο μπακ με ευχέρεια να παίζει και τις δυο πλευρές της άμυνας. Και ίσως, λέμε ίσως, έναν σέντερ φορ ακόμα, αν και ο Αντωνόπουλος έδειξε ότι υπολογίζει και στον Δημήτρη Κολοτούρο, τον οποίο ξεκίνησε «δεκάρι», για να τον δοκιμάσει στην επανάληψη δεξιά, αλλά και στην κορυφή, όταν έβαλε τον Οσεϊμπόσου δεξιά και δεκάρι τον Χατζηλιόντα.

Συμπερασματικά, είναι ακόμα πρόωρο να κάνουμε εκτιμήσεις για μια ομάδα η οποία τώρα θα αρχίσει να μπαίνει στο στάδιο του μονταρίσματος της ενδεκάδας και σε κάθε περίπτωση θα χρειαστεί δυο-τρεις προσθήκες, ώστε μαζί με τους υπόλοιπους να αρχίσει να αποκτά μια φυσιογνωμία στο παιχνίδι της και να αρχίσει να ζητά περισσότερα πράγματα στο κομμάτι της τακτικής. Όπως είπε και ο Σπύρος Αντωνόπουλος, η ομάδα χρειάζεται χρόνο, έτσι ώστε να μπορέσει αφενός να ολοκληρώσει το ρόστερ της και αφετέρου αυτοί που θα αποτελέσουν το ρόστερ, να μπορέσουν να γίνουν σύνολο.