ΗΛΕΙΑ OIKONOMIA ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Κοροβέσης: «Επιστρεπτέα προκαταβολή» για όλες τις Επιχειρήσεις Εστίασης

  • 12
    Shares

ΕΦΕΡΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΠΙΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟ.

«Επιστρεπτέα προκαταβολή» για όλες τις Επιχειρήσεις Εστίασης.

ΤΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΚΟΡΟΒΕΣΗ ΣΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ

Ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που απασχόλησε το τελευταίο χρονικό διάστημα τις επιχειρήσεις εστίασης καθώς πολλές από αυτές είχαν αποκλεισθεί από τη διαδικασία επιστρεπτέας προκαταβολής επιλύεται μετά από πίεση που ασκήθηκε αρμοδίως και ύστερα από σειρά επιστολών που έστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού – Πολιτισμού Δυτ. Ελλάδας Νίκος Κοροβέσης.

Μάλιστα όπως δήλωσε ο ίδιος σε τηλεδιάσκεψη του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού που πραγματοποιήθηκε και για άλλα θέματα, η παρέμβαση στον υπουργό έφερε αποτέλεσμα και έτσι θα ενταχθούν όλες οι επιχειρήσεις εστίασης στην «επιστρεπτέα προκαταβολή» ανεξαρτήτως του προσωπικού που διαθέτουν!

Να θυμίσουμε εδώ ότι ο όρος της  απασχόλησης προσωπικού ήταν μέχρι πρότινος απαγορευτικός για τη συγκεκριμένη διαδικασία, όμως  απέκλειε πολλούς επαγγελματίες που έχουν κλείσει λόγω κορωνοϊού την επιχείρησή τους αφού δεν παρουσίαζαν έτσι και εργαζόμενους.

Ωστόσο το Υπουργείο όπως ανέφερε ο κ. Κοροβέσης μετά την πληροφόρηση που είχε και από πλευράς Περιφέρειας αντελήφθη ότι κάτι τέτοιο ήταν άδικο και τελικώς συμπεριέλαβε το σύνολο των Επιχειρήσεων της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Όσον αφορά γενικότερα τον τουρισμό επεσήμανε και προς τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, ότι ξεκινά καμπάνια με πρωταγωνιστή την ΕΛΛΑΔΑ από το Υπουργείο, ώστε να κρατηθεί «ζωντανό» το τουριστικό μας προϊόν μέσα σε αναμφισβήτητα δύσκολη συγκυρία.


  • 12
    Shares