12.7 C
Pýrgos
Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

Νίκος Νικολόπουλος: Όνειδος, να εξαντλεί το «σάπιο σύστημα» την αυστηρότητά του σε ανυπεράσπιστες καθαρίστριες!

spot_img

Με κοινοβουλευτική παρέμβαση ζητάει την άμεση αποφυλάκιση της 53χρονης μάνας

Την άμεση αποφυλάκιση της 53χρονης καθαρίστριας, είτε με εξεύρεση νομικής φόρμουλας που ν’ αναστέλλει την εκτέλεση της ποινής, είτε με χάρη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζητάει ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης.

Στην ερώτησή του ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής διερμηνεύει την αγανάκτηση της κοινής γνώμης για την επιβολή της ποινής 10ετούς κάθειρξης στην Βολιώτισσα καθαρίστρια, που αναγκάσθηκε να πλαστογραφήσει το ενδεικτικό της Ε’ Δημοτικού για να βρει δουλειά και να μπορέσει ν’ αναθρέψει τα ανήλικα παιδιά της.

«Ουδείς εγκρίνει την πλαστογράφηση, που όμως έρχεται σε σύγκρουση με μια μεγάλη αλήθεια», τονίζει ο Νίκος Νικολόπουλος «Με την ανάγκη του βιοπορισμού μιας φτωχής μάνας και των παιδιών της. Μια ευσυνείδητη μάνα που έτρεμε στην ιδέα ότι ήταν δυνατόν να βρεθούν τα παιδιά της στο ορφανοτροφείο κι ενώ ήταν αδύνατο να συνεισφέρει ο άνδρας της στον οικογενειακό προϋπολογισμό, λόγω αναπηρίας»

Σε άλλο σημείο της ερώτησής του, ο ανεξάρτητος βουλευτής στιγματίζει το άδικο και ανάλγητο Κράτος και, την επίδειξη, ενίοτε , άτεγκτης συμπεριφοράς της Δικαιοσύνης σε βάρος αδυνάτων συνανθρώπων μας. Ειδικότερα, επισημαίνει:

«Η καθαρίστρια δεν πλαστογράφησε πινακίδες αυτοκινήτου με σκοπό να φοροδιαφύγει, όπως κάποιος πρώην Υπουργός που όμως δεν πήγε φυλακή. Πλαστογράφησε το απολυτήριο του δημοτικού και όταν θα βγει  από τη φυλακή, θα δώσει ένα γερό ράπισμα στην πλαστογραφημένη πολιτική δικαστική εξουσία που επιτρέπει να κυκλοφορεί ελεύθερος ο πρώην Υπουργός, αν και πλαστογράφησε τα λογιστικά στοιχεία του προϋπολογισμού του δημοσιονομικού ελλείμματος για να ξεκινήσει η μνημονιακή εποχή».

Πάντως, ο Νίκος Νικολόπουλος εξαίρει την άμεση αντίδραση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Ξένης Δημητρίου, η οποία ζήτησε να πάρει στα χέρια της την απόφαση, προκειμένου να τη μελετήσει για να κινηθούν οι διαδικασίες αναίρεσης της καταδικαστικής απόφασης. Παράλληλα, η Εισαγγελέας θα μελετήσει τη δικογραφία, αλλά και το σκεπτικό της απόφασης, προκειμένου να ελεγχθεί εάν προκύπτουν πειθαρχικές ευθύνες για τα μέλη της σύνθεσης που εξέδωσαν την απόφαση.

Τα ερωτήματα του Χριστιανοδημοκράτη βουλευτή είναι τα ακόλουθα:

  1. Συμφωνείτε ότι η απόφαση επιβάλλεται να αναιρεθεί και να βρεθεί νομική φόρμουλα αναστολής της εκτέλεσης της ποινής;
  2. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης θα εισηγηθεί να της δοθεί χάρη, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και σκεπτικό, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, όπως συνηθίζεται σε κάποιες ιδιαίτερες περιπτώσεις την περίοδο των εορτών;
  3. Ποια είναι η πολιτική σας προσέγγιση; Μπορεί να θεωρείται έγκλημα ο αγώνας για επιβίωση ενός φτωχού ανθρώπου σε ένα σύστημα που νόμιμα και παράνομα διασπαθίζονται δεκάδες δισεκατομμύρια, που νόμιμα και παράνομα φυσικά πρόσωπα και επιχειρηματικοί όμιλοι πλουτίζουν σε βάρος του λαού;

Ποια είναι τα αποτελέσματα της πρωτοβουλίας της Εισαγγελέως Αρείου Πάγου, σχετικά με την απόφαση για πειθαρχικό έλεγχο των εν λόγω δικαστών;

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα