ΗΛΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Ναι» της Οικονομικής Επιτροπής για τον Κόμβο «Creative Hubs» στην Π.Ε Ηλείας

  • 6
    Shares

Ομόφωνα ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας την εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου, για την διενέργεια ηλεκτρονικού διαγωνισμού προμήθειας ειδών, απαραίτητων για την λειτουργία του Κόμβου των «Creative Hubs», που θα λειτουργήσει στο ισόγειο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας

Ο κ. Γιαννόπουλος, κατά τη διάρκεια της σημερινής (σ.σ Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020) συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, αναφέρθηκε αναλυτικά στην προετοιμασία που έχει γίνει μέχρι στιγμής, από την Ομάδα Εργασίας της Π.Ε Ηλείας, για την υλοποίηση του έργου «Holistic networking of creative industries viahubsCREATIVE@HUBs». Μετά την ομόφωνη απόφαση,  εντός του Σεπτεμβρίου θα γίνει η προκήρυξη του ηλεκτρονικού διαγωνισμού προμήθειας των απαραίτητων ειδών για την ανακαίνιση και διαμόρφωση του χώρου, όπου θα στεγαστούν οι δραστηριότητες των επιχειρήσεων, οι οποίες θα συμμετέχουν στο Έργο. Στόχος είναι, στα τέλη του τρέχοντος έτους, να ξεκινήσει η λειτουργία του Κόμβου στην Ηλεία, του πρώτου από τους συνολικά τέσσερις που θα δημιουργηθούν στην Περιφέρεια μας (Πάτρα, Αγρίνιο, Μεσολόγγι).

Το έργο «Creative Hubs» υλοποιείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με τη συνεργασία των Επιμελητηρίων Ηλείας, Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας, του ΙΤΥΕ – Διόφαντος και του Ινστιτούτου Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου, με στόχο την υποστήριξη και ανάπτυξη των Δημιουργικών Επιχειρήσεων, μέσω των παραπάνω τεσσάρων Κόμβων. H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος στο έργο CREATIVE@Hubs, στο πλαίσιο του διακρατικού προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG V-A GREECE-ITALY PROGRAMME 2014-2020.


  • 6
    Shares