ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΕΙΑ ΗΛΙΔΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΥΓΕΙΑ

«Ναυάγησε» και η… τελευταία ελπίδα του Νοσοκομείου Αμαλιάδας ;


Σε ναυάγιο κατέληξε και η τελευταία προκήρυξη θέσεων για την πρόσληψη ειδικευμένων Ιατρών για το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας καθώς… δεν υπήρξε καμία αίτηση για τη θέση του Παθολόγου Επιμελητή Β και για τη θέση του Αναισθησιολόγου Επιμελητή Β!

Το πρόβλημα, μετά και από αυτή την εξέλιξη, όχι μόνο παραμένει αλλά… γιγαντώνεται καθώς δυστυχώς την ίδια ακριβώς εικόνα παρουσιάζει ο πίνακας των αποτελεσμάτων της προκήρυξης και για τα Νοσοκομεία του Πύργου και της Κρέστενας. Συγκεκριμένα, από τις 4 θέσεις που «άνοιξαν» στο Νοσοκομείο του Πύργου υπήρξαν μόλις 2 αιτήσεις και αυτές… στις τελευταίες προτιμήσεις των υποψηφίων και καμία αίτηση για τη 1 θέση του Νοσοκομείου της Κρέστενας.

Έτσι, ακόμα και η κάλυψη των δύο από τις τέσσερις θέσεις του Νοσοκομείου του Πύργου τίθεται εν αμφιβόλω, τη στιγμή που μέσα στις επόμενες ημέρες οι τρείς Παθολόγοι που παραιτήθηκαν θα αποχωρήσουν και για ολόκληρο το νομό θα απομείνει… μόνο ο Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Σε ότι αφορά στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, υπήρξε ενδιαφέρον για τις 2 θέσεις Καρδιολόγων Επιμελητών Β και για τη 1 θέση Ορθοπεδικού Επιμελητή Β.

Ωστόσο, χωρίς Παθολόγους πως μπορεί να «επιβιώσει» ένα Νοσοκομείο; Βέβαια το πρόβλημα πλέον δεν το έχει μόνο το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας αλλά και η «ναυαρχίδα» του Πύργου!

Η λύση που πρέπει να βρεθεί είναι άλλη καθώς, όσες προκηρύξεις και να γίνουν, πάλι άγονες θα βγουν. Το Υπουργείο Υγείας και η 6η ΥΠΕ θα πρέπει να αναζητήσουν βιώσιμη λύση για τα Νοσοκομεία της Ηλείας πριν να είναι πολύ αργά…  (αν δεν είναι ήδη).