ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΗΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Να γίνει άμεσα παρέμβαση της Κυβέρνησης για τις ζημιές από τις ραγδαίες βροχοπτώσεις στην Ηλεία


Η πρωτοφανής κακοκαιρία που έπληξε την Ηλεία, άφησε πίσω της μεγάλες και σοβαρές ζημιές στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις. Πρέπει να κινητοποιηθεί άμεσα η Κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός για την καταγραφή των ζημιών που έχουν αφήσει πίσω τους οι κατακλυσμιαίες βροχοπτώσεις, με τις πλημμύρες που προκάλεσαν σε διάφορες περιοχές της Ηλείας.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα της Δευτέρας και Τρίτης προστίθενται στην μακριά λίστα των καταστροφών που βιώνει η Ηλεία στην αγροτική της παραγωγή, τα τελευταία χρόνια. Οι ραγδαίες βροχοπτώσεις προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες καρπουζιών, σταφίδας, κηπευτικών, ντομάτας, καλαμποκιού, πατάτας, πεπονιών στην βόρεια Ηλεία και σε περιοχές των Δήμων Πύργου και Ήλιδας.

Εάν σε αυτά τα προβλήματα προσθέσουμε και τις χαμηλές τιμές στο γάλα και στα κτηνοτροφικά προϊόντα καταλαβαίνουμε ότι οι Αγρότες και Κτηνοτρόφοι της Ηλείας βρίσκονται σε απόγνωση. Η Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην καταγραφή των ζημιών από κλιμάκια του ΕΛΓΑ στις περιοχές της Ηλείας που επλήγησαν από τις έντονες βροχοπτώσεις ώστε να αποζημιωθούν οι παραγωγοί για τις ζημιές που υπέστησαν.