Να εξισωθεί ο μισθός των χειριστών πολεμικών αεροσκαφών μας με το μισθό των βουλευτών ως ελάχιστο φόρο τιμής αναγνώρισης και σεβασμού

Να εξισωθεί ο μισθός των χειριστών πολεμικών αεροσκαφών μας με το μισθό των βουλευτών ως ελάχιστο φόρο τιμής αναγνώρισης και σεβασμού.

Η πολιτεία απαιτείται να πράξει το καθήκον της. Πρωτίστως καλώ τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και σύσσωμη την πολιτική ηγεσία του τόπου να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα σε μόνιμο ακήρυχτο πόλεμο * 30ετίας με την Τουρκία. Κακά τα ψέματα. Για δεκαετίες πληρώνουμε βαρύ φόρο αίματος. Αγορά του αιώνα εξοπλιστικά και λοιπά. Για το ανθρώπινο δυναμικό επιτέλους ποιος θα ενδιαφερθεί; Ευχολόγια δηλώσεις και τέλος Συλλυπητήρια…. 1990 έως 2018 ένας ακήρυχτος πόλεμος στο Αιγαίο δοκιμάζοντας καθημερινά τις αντοχές χειριστών και αεροσκαφών. 1990 έως 2018 η πολεμική μας αεροπορία θρηνεί 123 νεκρούς και 85 πολεμικά αεροσκάφη. Η αεροπορία Στρατού θρηνεί 28 νεκρούς και 6 ελικόπτερα Ενώ η αεροπορία Ναυτικού 3 νεκρούς. Σίγουρα στην ψυχή και την καρδιά του Ικάρου του χειριστή Πολεμικού αεροσκάφους προέχει η πίστη στην πατρίδα η προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας και η ελευθερία. Σίγουρα ως Ίκαρος επιλέγεις να αποτελείς μέρος των άγρυπνων φρουρών του Αιγαίου.
Σίγουρα ως Ίκαρος δεν πετάς για τα χρήματα γιατί έχεις μάθει να ζεις χωρίς έπαρση και αλαζονεία αλλά με σύνεση και σεβασμό. Κι όμως για αυτούς τους ίκαρους τους άγρυπνους φρουρούς του Αιγαίου που επιλέγουν να μην έχουν οικογενειακή ζωή λόγω ελάχιστου ελεύθερου χρόνου (readiness, ασκήσεις, υπηρεσίες) υπάρχει μία οικογένεια γονείς, σύζυγος, παιδιά.
Ένας σμηναγός με δύο παιδιά χειριστής τελευταίας γενιάς μαχητικών αεροσκαφών ( f16 , mirage 2000 ). Λαμβάνει μηνιαίο μισθό 2.800 ευρώ(1400 ευρώ βασικό μισθό συν 1400 ευρώ πτητικό επίδομα) ενώ ένας σμήναρχος αντίστοιχα που δύναται να είναι και διοικητής πτέρυγας μάχης λαμβάνει μηνιαίο μισθό 2.950 ευρώ κατόπιν και της προκρούστειας κλίνης των μνημονιακών περικοπών του πτητικού επιδόματος.
Νιώθω περήφανος και ευγνώμων που ανήκω στην ένδοξη αεροπορική μας οικογένεια και γαλουχήθηκα με τις αρχές και αξίες του Ικάρου..

Κωνσταντόπουλος Δημήτριος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.