ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Να τελειώνουμε με το θέμα των επιλαχόντων του προγράμματος Νέων Γεωργών”


Ο χρόνος είναι αμείλικτος, η ζωή συνεχίζεται, αλλά κάποιοι δεν κατανοούν ότι οι νέοι άνθρωποι που κρίθηκαν επιλαχόντες του προγράμματος πρώτης εγκατάστασης νέων γεωργών αναγκαστικά περιμένουν να δούνε τι θα κάνουν με τη ζωή τους.

Για αυτό το λόγο ζητάμε από το ΥΠΑΑΤ να ξεκαθαρίσει την κατάσταση και να ενημερώσει τους επιλαχόντες τι θα γίνει.

  • Θα έχουμε αύξηση του προϋπολογισμού για το μέτρο, ώστε να εισέλθουν περισσότεροι νέοι;
  • Πόσοι από τους επιλαχόντες θα κριθούν δικαιούχοι με ποιο επίπεδο βαθμολογίας και πότε θα γίνει αυτό;
  • Πότε θα γίνει η νέα πρόσκληση στις περιφέρειες που έχουν διαθέσιμα κονδύλια;

Τα ερωτήματα είναι κρίσιμα, καθώς πολλοί νέοι επιλαχόντες περιμένουν να δούνε τι θα γίνει με το πρόγραμμα και τι θα κάνουν με τη ζωή τους. Άνθρωποι χάνουν ευκαιρίες εργασίας εξαιτίας της καθυστέρησης των αποτελεσμάτων. Άλλοι δε γνωρίζουν εάν θα λάβουν το πριμ για να προγραμματίσουν τις δουλειές τους και τις επενδύσεις τους.

Εμείς ακούμε τις ανησυχίες τους και τις εκφράζουμε διότι η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών είναι φορέας που αγκαλιάζει όλους τους νέους της χώρας από όπου κι αν προέρχονται σε όποια περιφέρεια και αν δραστηριοποιούνται!

Καλούμε λοιπόν το ΥΠΑΑΤ να ενημερώσει τον κόσμο έστω και με παραμετροποιημένα σενάρια, ώστε να μην παραμένουν όμηροι και να μη δημιουργείται αρνητική διάθεση απέναντι σε ένα μέτρο που μόνο θετικές συνέπειες μπορεί να έχει στην Ελληνική ύπαιθρο.