ΗΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Να υπάρξει μέριμνα για τους πληγέντες της φωτιάς


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΟ ΒΛΑΓΚΟΥΛΗ

Να υπάρξει μέριμνα για τους πληγέντες της φωτιάς

ΣΟΒΑΡΕΣ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

Την ανάγκη να υπάρξει αποτελεσματική μέριμνα και συνδρομή σε όσους αγρότες ή κτηνοτρόφους επλήγησαν από τις τελευταίες πυρκαγιές στην Ηλεία τόνισε με χθεσινή δήλωσή του ο πολιτευτής της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ» Θεόδωρος Βλαγκούλης, ο οποίος είχε ήδη ενημερωθεί για την όλη κατάσταση.

Άλλωστε ο κ. Βλαγκούλης από την πρώτη μέρα των πυρκαγιών βρίσκεται σε τακτική επικοινωνία με τους πληγέντες Ηλείους, ενώ ο ίδιος έχει κάνει παρεμβάσεις αρμοδίως μεταφέροντας την αγωνία και τη δύσκολη εικόνα των πληγέντων.

Υπάρχουν μεγάλες ζημιές, σημείωσε ο κ. Βλαγκούλης στον αγροτικό τομέα και αυτό πρέπει άμεσα να απασχολήσει σοβαρά το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς οφείλει να στηρίξει στη πράξη τους συνανθρώπους μας και να μην αδρανήσει όπως συμβαίνει συνήθως στις περιπτώσεις των αποζημιώσεων. Ειδικότερα έχουν καταστραφεί πολλά ελαιόδεντρα από τα μέτωπα των διαφόρων πυρκαγιών και αυτό φέρνει σε απόγνωση τους ελαιοπαραγωγούς, αφού η ελαιοπαραγωγή στις πληγείσες περιοχές αποτελέι την μοναδική πηγή εισοδήματος των. Κάτι λοιπόν πρέπει να γίνει άμεσα και ουσιαστικά.

Παράλληλα αντιμέτωποι με την καταστροφή ήρθαν και αρκετοί κτηνοτρόφοι ορεινών και ημιορεινών περιοχών αφού η φωτιά έκαψε τους στάβλους, ενώ καταγράφονται απώλειες σε ζώα. Και εδώ λοιπόν τα προβλήματα είναι μεγάλα και η μέριμνα θα πρέπει να είναι αντίστοιχη.

Προσωπικά θα εξαντλήσω κάθε προσπάθεια για να βοηθήσουμε τους Ηλείους πληγέντες κατέληξε ο κ. Βλαγκούλης.