18.3 C
Pýrgos
Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, 2021

ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ: «Αγρότη, δίνουν σε ιδιώτες 31 εκατ. ευρώ για να σε μετασχηματίσουν ψηφιακά!!!»

spot_img

Προτεινόμενα

Στη χορήγηση  ποσού 31 εκατ. ευρώ σε ιδιώτες για το έργο «Ψηφιακός μετασχηματισμός του γεωργικού  τομέα», αναφέρεται με ανακοίνωσή της η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ.

Αναλυτικότερα μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ  επισημαίνει:

«Είναι τραγική ειρωνεία και απύθμενος εμπαιγμός, την ώρα που εκπνέει η προθεσμία που η ΔΕΗ έδωσε μέχρι να κατεβάσει τους διακόπτες σε αντλιοστάσια ΤΟΕΒ, απειλώντας με ολοκληρωτική καταστροφή χιλιάδες παραγωγούς που, μπορεί το χειμώνα να πνίγηκαν, αλλά τώρα δεν θα έχουν νερό να ποτίσουν τα χωράφια τους, να έρχεται η πολιτεία και να ξοδεύει εκατομμύρια με το τσουβάλι, για αποκτήσουν κάποιοι φωτεινοί παντογνώστες το δικαίωμα να πουν σε αυτούς τους αγρότες πότε πρέπει και σε ποιο κομμάτι γης να ρίξουν μερικές σταγόνες περισσότερο ή λιγότερο νερό!

«Δωρεάν» για τα δυο πρώτα χρόνια, αφού θα πάρουν 31 εκατ. ευρώ, με το αζημίωτο μετά. 31 εκατ. ευρώ για να μπει το νερό, όπου, εάν και όταν δουλεύουν αντλιοστάσια, στα χωμάτινα αυλάκια ή στο κατά κύριο λόγο απαρχαιωμένο δίκτυο, όπου οι απώλειες φτάνουν ή και ξεπερνούν το 50%. Και αντί να δοθούν αυτά τα εκατομμύρια για γίνει επιτελούν κανένα αρδευτικό της προκοπής, έρχεται το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, με έναν διαγωνισμό μάλιστα που έχει καταγγελθεί ως απολύτως φωτογραφικός, να τα δωρίσει για να δικαιολογηθούν ρόλοι και για να δημιουργηθεί το αυριανό πελατολόγιο ιδιωτικών συμφερόντων, ξένων προς τον αγροτικό κόσμο, που τόσο πολύ αγάπησαν τον Έλληνα αγρότη, όμως, που βλήθηκαν τώρα να τον μετασχηματίσουν ψηφιακά.!!!

Το ΥπΑΑΤ αλήθεια, τι γνώμη έχει για το έργο «Ψηφιακός μετασχηματισμός του γεωργικού  τομέα»; Τι απαντά στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας που καταδεικνύουν ότι ο διαγωνισμός δομήθηκε κατά τρόπο που να μπορεί μόνο μια συγκεκριμένη εταιρεία να αναλάβει το έργο, που στην πραγματικότητα ήδη το έχει υλοποιήσει, κατά το μεγαλύτερο μέρος τουλάχιστον, αλλά πρέπει τώρα να της το πληρώσουμε όλοι εμείς;

Τι απαντά στις τεκμηριωμένες αναλύσεις ειδικών επί του θέματος επιστημόνων, που αποδεικνύουν ότι με βάση τα προβλεπόμενα στη σύμβαση, το έργο είναι αναποτελεσματικό, άνευ ουσίας και περιεχομένου;»

Και τι απαντά στο μείζον, περί της αναγκαιότητας υλοποίησης ενός τέτοιου εγχειρήματος, όταν απουσία εκπαίδευσης και υποδομών, είναι εκ των προτέρων καταδικασμένο;

Περισσεύουν μήπως αυτά τα 31 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που όχι μόνο η γεωργία αντιμετωπίζει ουσιώδη προβλήματα, αλλά και η κτηνοτροφία καταρρέει;

Η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ ζητά την άμεση ματαίωση του εν λόγω διαγωνισμού  και την οριστική ακύρωση κάθε σκέψης επαναφοράς του, με άλλο περιτύλιγμα, ενδεχομένως από άλλον φορέα-υπουργείο. Και καλεί το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αυτό να σχεδιάσει το πλάνο μετάβασης στις νέες τεχνολογίες, αξιοποιώντας τα δεδομένα και τις υπηρεσίες που ήδη υπάρχουν (Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, Παγκόσμιο Σύστημα Παρατήρησης του Κλίματος και του Καιρού, εφαρμογές ευφυούς γεωργίας από Πανεπιστήμια και Συνεταιρισμούς), εστιάζοντας πρωτίστως στην σχεδόν ανύπαρκτη αγροτική εκπαίδευση και στη βελτίωση των υποδομών, ώστε να είναι εφικτή η υλοποίηση προγραμμάτων γεωργίας ακριβείας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα