ΖΑΧΑΡΩΣ-ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ ΗΛΕΙΑ

ΝΕΔΑ :Κατεστραμμένοι οι αγροτικοί δρόμοι.


Κύριε Δήμαρχε Ζαχάρως

 

Εδώ και μέρες ξεκίνησε το μάζωμα των ελιών, δυστυχώς όλοι οι αγροτικοί  δρόμοι είναι ασυντήρητοι, αδιάβατοι, απροσπέλαστοι, και γενικώς κατεστραμμένοι καθώς δυσκολεύουν την καθημερινότητα των κατοίκων.

Όπως επισημαίνουν οι κάτοικοι χωριών, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και μερικές φορές είναι αδύνατον να φτάσουν μέχρι τα κτήματά τους , ενώ ζητούν την βοήθεια της Δημοτικής Αρχής για επιδιορθώσεις.

Μια από τις περιπτώσεις είναι αυτές, όπου Δημότες Φιγαλίας από τις 12-09-2017 έχουν καταθέσει ομαδική αίτηση στο Δήμο για την διαμόρφωση αγροτικού δρόμου στη θέση Μαυρονικόλα  λαμβάνοντας και αριθμ. Πρωτ. 8490/12-09-2018 αλλά μέχρι σήμερα δεν έγινε το ελάχιστο.

Το ίδιο επικρατεί σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα Ζαχάρως & Φιγαλείας.

Τα παράπονα των δημοτών είναι καθημερινά, δεδομένου ότι η κίνηση των αγροτικών αυτοκινήτων που μεταφέρουν μεγάλα φορτία αγροτικών προϊόντων και εφοδίων, στους χωμάτινους κατά βάση αγροτικούς δρόμους ,δημιουργεί μεγάλες φθορές στο αγροτικό δίκτυο, και πολλές φορές οι αγροκτηνοτρόφοι εγκλωβίζονται στους στάβλους τους.

Πιστεύουμε αυτή την στιγμή χρήζουν άμεσης παρέμβασης πάνω από 200 χιλιόμετρα χωμάτινων αγροτικών – δασικών δρόμων.

Ξεκινώντας τα πρωτοβρόχια, θα μεγαλώσει και το πρόβλημα.

Έχουμε καταγράψει και έχουμε οριοθετήσει με τις υποδείξεις των προέδρων των Δημοτικών κοινοτήτων τα σοβαρότερα  προβλήματα.

Δεν πρέπει να γίνονται μόνο επιλεκτικές εργασίες συντήρησης, αλλά να καθαρίζεται προγραμματισμένα όλο το αγροτικό δίκτυο.

  Για όλα αυτά στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου ενημερώστε τόσο εμάς όσο και τους κατοίκους όλων των τοπικών Διαμερισμάτων για τυχόν  παρεμβάσεις που έχετε αποφασίσει.

                                           Γραφ. Τύπου ΝΕ.Δ.Α