ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΖΑΧΑΡΩΣ-ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ ΗΛΕΙΑ

ΝΕΔΑ: Ούτε να το σκέπτεστε…


ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ  ΑΠΟ ΤΗ «ΝΕΔΑ» ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΖΑΧΑΡΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Ούτε να το σκέπτεστε…

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ Ν. ΦΑΜΕΛΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΠΛΗΤΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Ούτε σαν σκέψη δεν πρέπει να περνά από το μυαλό μας, ότι μπορεί αυτή η μελέτη που ήρθε από το Πανεπιστήμιο Πατρών για την παράκτια ζώνη να έρθει και πάλι προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θα είναι σαν να βάζουμε εμείς οι ίδιοι την «σφραγίδα» για την πλήρη καταστροφή και μακροχρόνια στασιμότητα του τόπου..

Το μήνυμα αυτό, έστειλε στην Δημ. Αρχή και την δημοτική πλειοψηφία της Ζαχάρως ο επικεφαλής Κώστας Αλεξανδρόπουλος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «ΝΕ.Δ.Α» Τάσος Αλτάνης, Χρήστος Βλάχος, Γιάννης Μπαλαδήμας και η πρόεδρος Τ.Κ Φιγαλείας Ολυμπία Κατσάμπουλα, κατά τη συνάντησή τους με τον Δήμαρχο Νίκο Φάμελο, μετά από δική τους πρωτοβουλία.

Όπως και στην τελευταία συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου, έτσι και τώρα, εκφράσαμε  την καθολική αντίθεσή μας  με το περιεχόμενο της Α΄ φάσης και τονίσαμε ότι ελέγχεται η επιστημονική εγκυρότητά των, αφού επί της ουσίας έχει πάρει στοιχεία τα οποία αποτελούν την αντιγραφή του περιεχομένου της μελέτης πάνω στην οποία βασίζεται το …εξωπραγματικό- καταστροφικό Π.Δ. του Περιφερειακού Πάρκου.

Ο κ. Αλεξανδρόπουλος όπως  και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «ΝΕ.Δ.Α», ζήτησαν από τον Δήμαρχο, να είναι πολύ πιο προσεκτικός σε τόσο σοβαρά θέματα και επέμειναν στην θέση τους, ότι η μελέτη θα πρέπει να επιστραφεί ως απαράδεκτη στο Πανεπιστήμιο.

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ιδιαίτερη και αναλυτική ενημέρωση ζητήθηκε εξ’ άλλου για την πορεία των έργων, μέσα από συγκεκριμένα στοιχεία για τα οποία οι πολίτες της Ζαχάρως και της Φιγαλείας, δεν έχουν την απαιτούμενη πληροφόρηση που τεχνηέντως η δημοτική πλειοψηφία αποφεύγει για τους δικούς της μικροπολιτικούς λόγους να παρέχει.

Είναι γνωστό ότι η ΝΕ.Δ.Α έχει καταγγείλει πολλές φορές στο παρελθόν τα προβλήματα τις αστοχίες, τις καταφανέστατες κακοτεχνίες και τις κραυγαλέες ελλείψεις που εμφανίζονται σε τέτοια έργα, ζητώντας ακόμη και την παρέμβαση των αρμοδίων οργάνων (Περιφέρεια – Αποκεντρωμένη Διοίκηση κ.λπ.) για τον έλεγχο της ποιότητας και πολύ περισσότερο την νομιμότητας τους.

Ζητήθηκε και εδώ από τον κ. Φάμελο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, και εκ της θέσεως του να αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα που πλήττουν το κύρος και την αξιοπιστία του Δήμου Ζαχάρως.

 

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΘΕΜΑΤΑ

Στην ίδια συνάντηση έγινε συζήτηση και για άλλα θέματα, όπως το πρόσφατο ζήτημα των σταυλικών εγκαταστάσεων. Πρόκειται όπως είπε ο κ. Αλεξανδρόπουλος για άλλη μια «χαμένη υπόθεση» του Δήμου που καταδεικνύει και αυτή, την προχειρότητα, την ολιγωρία και την ανικανότητα που έχει επέλθει στην δημοτική πλειοψηφία ώστε να μην μπορεί να χειρισθεί βασικά πράγματα για τους δημότες της.

 

Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΡΡΙΨΗ…

Η προχειρότητα της διαδικασίας από πλευράς Δήμου έφερε την απόρριψη του έργου της ηλεκτροδότησης. Ήταν σαφώς ένα «χαστούκι» – μήνυμα από την Περιφέρεια που δυστυχώς δεν είναι και το πρώτο, τόνισε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της ΝΕ.Δ.Α ενώ πρόσθεσε με έμφαση

«Όσο για το δήθεν ενδιαφέρον και τις δηλώσεις του …έκπτωτου και καταδικασθέντος Χρονόπουλου, περί κατασκευής δρόμων στις ορεινές περιοχές για την κτηνοτροφία, το βλέπουμε ήδη σε εκείνους που υποτίθεται θα έκανε με το Ταμείο Μολυβιάτη κ.λπ. Πριν καλά-καλά ολοκληρωθούν οι εργασίες οι δρόμοι είχαν στην κυριολεξία διαλυθεί (!) και χρειάζονταν εκ νέου η κατασκευή τους.

 

Για τέτοια έργα καταστροφής μιλάνε;

Ποιόν αλήθεια κοροϊδεύουν και γιατί υποτιμούν με τέτοιο τρόπο τη νοημοσύνη των δημοτών;

Αν θέλουν πραγματικά να βοηθήσουν τις ορεινές περιοχές και τους κτηνοτρόφους, να σταματήσουν τώρα τα ψέματα, να σκύψουν το κεφάλι και να ασχοληθούν σοβαρά με τον Δήμο κάνοντας την αυτοκριτική τους, ζητώντας τουλάχιστον ένα συγγνώμη από τους συμπατριώτες μας…

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕ.Δ.Α