ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νιπεργιάλης: «Πρώτος στόχος μας είναι να εκφράσουμε την Ηλεία στον μπασκετικό χάρτη»

  • 109
    Shares

Συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης στον sportfampatras 93,6 και την εκπομπή ΑΜΑΝ ΤΟ ΜΑΝτου Κωνσταντίνου Λαμπρόπουλου, έδωσε ο Βασίλης Νιπεργιάλης, ο οποίος μίλησε για τη σεζόν που έφυγε, αλλά και για τους στόχους που θα έχει ο ΑΣΣ Αμαλιάδας τη νέα σεζόν. Ο Βασίλης Νιπεργιάλης, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι η άνοδος ήταν μια δικαίωση των προσπαθειών της χρονιάς που έφυγε. Αναφέρθηκε σε όλους τους συντελεστές, μεταξύ αυτών και στον ιδρυτή της ομάδας Βαγγέλη Κορφιάτη, επίτιμο Πρόεδρο σήμερα, αλλά και τον Βαγγέλη Κιούφη, τον εμπνευστή ουσιαστικά της δημιουργίας μιας ομάδας στα πρότυπα του ΑΣΣ Αμαλιάδας.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η πορεία των «Χόρνετς» τα τελευταία δυο χρόνια, έχει προκαλέσει συζητήσεις στα μπασκετικά στέκια, όχι μόνο της Αχαΐας και της Ηλείας, αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο.

Πάμε να δούμε αυτά που ανέφερε ο Βασίλης Νιπεργιάλης, μέσα από απόδοση του ilia.news.

-Για το αν η άνοδος δυο ομάδων στη Γ΄ Εθνική απέδωσε τελικά δικαιοσύνη

«Πολύ πριν φανταστούμε ότι θα έρθουν όλα αυτά τα προβλήματα, είχα πει να γίνει διακοπή μέχρι το Πάσχα, ώστε να ηρεμήσουμε με τον κορωνοϊό. Στη συνέχεια είπα να ανέβουν δυο ομάδες για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Πιστεύω ότι αυτό ήταν η κοινή λογική. Δεν είναι ότι εισακούστηκα εγώ, αλλά για μην αφήσει ομάδες αδικημένες. Ήταν μια περίεργη χρονιά. Πολλές ομάδες είχαν επενδύσει, έχουν το μεράκι και καλό θα ήταν να βοηθηθούν, καθώς είχαν τις προδιαγραφές. Δεν περιμένω ένα υποτιμημένο Πρωτάθλημα Γ΄ Εθνικής. Πάντα οι ομάδες της ΕΣΚΑΗ μπορούσαν να φτιάξουν ανταγωνιστικές ομάδες. Νιώθω ότι έχει αποδοθεί δικαιοσύνη στην Α1 ΕΚΣΑΗ. Και η δική μας ομάδα και ο Αίολος, ήταν αυτές που ξεχώρισαν. Τη νέα σεζόν, θα γίνουν παιχνιδάρες στη Γ΄ Εθνική, η οποία θα διατηρήσει το υψηλό της επίπεδο, ειδικά στις ομάδες της ΕΣΚΑΗ, οι οποίες θα έχουν και τον πρώτο λόγο στην κατηγορία. Μακάρι τα παιχνίδια να γίνουν με κόσμο. Δεν μου περνάει από τα μυαλό ότι θα ξεκινήσουμε χωρίς κόσμο. Ναι να υπάρχουν οι αποστάσεις, η ασφάλεια, αλλά δεν γίνεται μπάσκετ χωρίς κόσμο. Θα είναι θέατρο χωρίς θεατές. Ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική και οι υγειονομικοί κανόνες».

 

-Για το πού φτάνουν τα όνειρα της ομάδας της Αμαλιάδας

«Για μας τα πράγματα είναι απλά. Έπρεπε να φύγουμε γρήγορα από τις κατηγορίες της ΕΣΚΑΗ. Είναι δύσκολες και αν δεν μπορέσεις να κάνεις γρήγορα το μπαμ, μπλέκεις σε μια πολύχρονη περιπέτεια, η οποία κοστίζει σε υπομονή, σε χρόνο και σε πρεστίζ. Αυτό που θέλαμε ήταν η ομάδα να φύγει γρήγορα στις εθνικές κατηγορίες. Η ομάδα μπαίνει στον μπασκετικό χάρτη. Πρώτος στόχος μας είναι να εκφράσουμε την Ηλεία. Να δώσουμε όσο περισσότερο μπορούμε ηλειακό χρώμα σε αυτή την ομάδα. Σίγουρα όπως κάνουμε πάντα, θα διατηρήσουμε ή θα έρθουν κάποια παιδιά που κάνουν τη διαφορά. Η ομάδα σίγουρα θα πάει για να είναι ανταγωνιστική, στο ψηλό ράφι, από την τετράδα και πάνω. Βέβαια αν δεν βγει ο όμιλος, δεν μπορούμε ακόμα να πούμε κάτι. Σίγουρα θα ήταν καλό να αποφύγουμε τις αθηναϊκές ομάδες, επειδή υπάρχει πληθώρα παικτών και με ελάχιστα χρήματα φτιάχνουν πολύ καλές ομάδες. Εμείς πρέπει να εκφράσουμε το ηλειακό στοιχείο, παίρνοντας ό,τι καλύτερο υπάρχει. Από εκεί και πέρα,  βλέποντας τον όμιλο, πώς θα καταλήξει η αγορά το καλοκαίρι, να κοιτάξουμε να φτιάξουμε ξανά μια ομάδα με πρωταγωνιστικούς στόχους, η οποία θα συνεχίσει να ονειρεύεται. Γνωρίζετε ότι είμαστε πολύ καλά οργανωμένοι., Δεν λειτουργήσαμε σαν ομάδα της ΕΣΚΑΗ. Όταν έχεις οργάνωση πολλά πράγματα έρχονται μόνα τους. Γίνονται πιο εύκολα. Μπαίνοντας στη μάχη, νιώθεις ότι μπορείς να κερδίσεις και την επόμενη μάχη και την επόμενη…».

 

-Για τις ανανεώσεις με παίκτες όπως ο Μαναβόπουλος και ο Κάλλης, ανέφερε

«Εννοείται έχουμε μιλήσει μαζί τους από την προηγούμενη Κυριακή. Για τον Σωκράτη (σ.σ. Μαναβόπουλο), ο οποίος ήταν MVP του Πρωταθλήματος κατά γενική ομολογία, αλλά και τον Σταύρο Κάλλη, υπάρχει προτεραιότητα. Βέβαια κάθε καλοκαίρι, για να ξεκινήσεις να συνεργαστείς ξανά με μια ομάδα από την αρχή, μπαίνοντας η κούραση, η απόσταση, η προτεραιότητα στις δουλειές, είναι κάτι διαφορετικό. Οι συζητήσεις βρίσκονται σε καλό και φιλικό κλίμα και αν κάποια παιδιά δεν καταφέρουν να συνεχίσουν, αυτό θα γίνει επειδή λόγοι έξω από το μπάσκετ δεν θα τους αφήσουν να το κάνουν. Μακάρι να είναι κοντά μας και τη νέα χρονιά. Εμείς ξεκινήσαμε ως οφείλαμε από αυτά τα παιδιά τις συζητήσεις. Δεν σου κρύβω όμως ότι μιλάμε και με άλλα παιδιά από τη μπασκετική αγορά της Ηλείας και της Αχαΐας».

 

-Για τις άλλες ομάδες της Ηλείας

«Ο Κόροιβος έχει μια πορεία πολλών χρόνων στις εθνικές κατηγορίες. Βλέποντας τα πράγματα στη Basket League, βλέπουμε ότι αρχίζει σαν κατηγορία και κλείνει. Γίνονται πιο επαγγελματικά τα πράγματα. Το πλάνο να πάρουμε πέντε-έξι Αμερικάνους και κάποιους πιτσιρικάδες, δεν αποδίδει. Από τη στιγμή που η κατηγορία κλείνει και θα πάμε σε ένα μοντέλο 10-12 ομάδων, θα είναι πολύ δύσκολο όχι μόνο για τον Κόροιβο, αλλά και για κάθε επαρχιακή ομάδα να μετέχει εκεί. Θεωρώ ότι θα είναι όμως πιο εύκολο να παραμείνεις στην Α2 Εθνική. Ο Ολυμπιονίκης ήταν η ευχάριστη έκπληξη και θα μπορέσει ξανά να βρει τον δρόμο του. Η Ανδραβίδα είναι δίκαια πρώτη και θα παραμείνει στην Α1 ΕΣΚΑΗ και όχι απλά θα είναι για χαμηλά, αλλά για τις ψηλές θέσεις. Ο Πανωλενειακός κάθε χρόνο δυσκολεύεται, αλλά τα καταφέρνει και είναι μια ομάδα με ιδιαίτερη έδρα. Έρχονται κι άλλες ομάδες. Είμαστε σε καλό δρόμο. Στην Ηλεία έχει οργανωθεί το κομμάτι των Ακαδημιών. Έχουμε το ντεζαβαντάζ, επειδή τα παιδιά φεύγουν για σπουδές. Στην Ηλεία όμως, σε όλα τα κλειστά υπάρχουν οργανωμένες Ακαδημίες και από δυο και από τρεις ομάδες».

-Για το ποια ήταν η χειρότερη και η καλύτερη στιγμή της σεζόν που έφυγε

«Δύσκολη στιγμή ήταν μετά την ήττα από τον Αίολο. Νιώσαμε ότι αδικηθήκαμε,, πολλοί πίστεψαν ότι δεν θα τα καταφέρουμε. Ωστόσο το διαχειριστήκαμε όπως έπρεπε. Συσπειρωθήκαμε πάλι. Οι καλύτερες στιγμές ήταν όλες οι εκτός έδρας νίκες, οι οποίες έβαλαν ένα λιθαράκι. Όταν θέλεις να φτιάξεις καλή ομάδα, πρέπει να φτιάξεις ομάδα να κάνει διπλά. Εμείς πήγαμε δώδεκα φορές στην Αχαΐα. Δεν είναι εύκολο να πηγαίνεις εκτός έδρας να παίζεις συνέχεια σε Πάτρα και Αίγιο».

-Για το αν έχει να χωρίσει κάτι με τον Αίολο

«Με τον Αίολο δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Είναι μπασκετικά παιδιά. Και στο παιχνίδι μας στην Αμαλιάδα του χρόνου, όπως συμβαίνει σε όλα μας τα εντός έδρας παιχνίδια, η αντίπαλη ομάδα θα έχει την καλύτερη φιλοξενία».


  • 109
    Shares