ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νιπεργιάλης στο «ΦΩΣ»: «Σε δυο χρόνια, πετύχαμε κάτι που άλλες ομάδες πάλευαν δεκαετίες»

  • 134
    Shares

Πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζει το αφιέρωμα που πραγματοποίησε το «ΦΩΣ των Σπορ» στον ΑΣΣ Αμαλιάδας, στη σημερινή του έντυπη έκδοση. Ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον, παρουσιάζουν όμως και οι δηλώσεις του Βασίλη Νιπεργιάλη, της «ψυχής» αυτή της ομάδας. Δηλώσεις, οι οποίες κάνουν λόγο γι’ αυτά που πέτυχε η ομάδα σε επίπεδο οργάνωσης. Αυτά που κατάφερε μέσα σε δυο χρόνια, μια ομάδα της Α2 ΕΣΚΑΗ, να αγωνίζεται τη νέα σεζόν στη Γ΄ Εθνική, ανεβαίνοντας δυο κατηγορίες σε μια πολύ μεγάλη και ισχυρή Ένωση, πράγμα που άλλες ομάδες για να το κατορθώσουν, χρειάστηκαν δεκαετίες ολόκληρες.

 

Ο Βασίλης Νιπεργιάλης, περιγράφει πώς ξεκίνησαν όλα, αλλά κυρίως, πώς δόθηκε έμφαση στην οργάνωση, στην ορθολογική διαχείριση του προϋπολογισμού, στην έλευση αξιόλογων παικτών, οι οποίοι έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι, αφού τηρούνταν στο ακέραιο οι συμφωνίες τους, πράγμα πολύ σπάνιο στο ελληνικό μπάσκετ, ειδικά στις μέρες μας.

Και βέβαια, ο Βασίλης Νιπεργιάλης, καταλήγει με ένα «προσκλητήριο» προς όλες τις υγιείς δυνάμεις του ηλειακού μπάσκετ, να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δημιουργήσουν κάτι ακόμα μεγαλύτερο, απαντώντας και στην ερώτηση αν και κατά πόσον χωράνε σε μια πόλη όπως η Αμαλιάδα, δυο ομάδες σε εθνικές κατηγορίες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βασίλη Νιπεργιάλη, ενός ανθρώπου ο οποίος έχει περάσει από τους πάγκους ομάδων, από τη Basket League (Ιωνικός), μέχρι και τη δεύτερη τοπική κατηγορία. Έχει δηλαδή μια διαδρομή σε ολόκληρο το φάσμα του ελληνικού μπάσκετ, έχοντας αποκομίσει σπάνιες εμπειρίες και τεχνογνωσία, όντας ο άνθρωπος που μην το ξεχνάμε, ανέβασε τον Κόροιβο στα μεγάλα σαλόνια.

 

«Το 2017 επέστρεψα ύστερα από τρία χρόνια αποχής, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, στο χώρο της καλαθοσφαίρισης.
Βέβαια όταν αφήνεις μια ομάδα (Κόροιβο) στη Basket League, για να ξεκινήσεις πάλι από την αρχή μόνο εύκολο δεν είναι .
Οι όποιες, που ήταν πολλές, επιφυλάξεις μου κάμφθηκαν από την επιμονή του Βαγγέλη Κιούφη να δημιουργήσουμε ένα νέο σύλλογο στην Αμαλιάδα που θα μπορούσε να καλύψει το κενό που άφηνε η συμμετοχή του Κοροίβου σε επαγγελματική κατηγορία.

Στελεχώσαμε την ομάδα με ταλαντούχα παιδιά από όλη την Ηλεία που είχαν διάθεση να διακριθούν .
Δούλεψαμε ώρες ατέλειωτες σε ημιεπαγγελματικό επίπεδο,βάλαμε γερά θεμέλια από τις Ακαδημίες τα Αστέρια Αμαλιάδας μέχρι την ανδρική μας ομάδα τον Α.Σ.Σ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ .
Η στήριξη μας απλόχερη από κάθε γωνία της πόλης μας και του νομού μας. Οι προϋπολογισμοί μας ρεαλιστικοί και τηρούμενοι στο 100%.
Μέσα σε δυο χρόνια καταφέραμε να έχουμε οργάνωση που θα ζήλευαν ομάδες της μεγάλης κατηγορίας και όλοι οι αθλητές να θέλουν να έλθουν στην Αμαλιάδα να αγωνιστούν.
Αυτά ήταν τα δύσκολα γιατί πιστεύω ότι όταν υπάρχει οργάνωση το αγωνιστικό καθαρά κομμάτι γίνεται πιο εύκολο .
Όταν χρειάστηκε προσθέσαμε αθλητές με εμπειρία ανωτέρων κατηγοριών για να δώσουν την αύρα του πρωταθλητισμού .
Δύο πρωταθλήματα σε δύο χρόνια σε μια δύσκολη ένωση όπως είναι αυτή της ΕΣΚΑΗ δεν είναι εύκολο να γίνει . Άλλες ομάδες χρειάστηκαν δεκαετίες να το πετύχουν .
Η άνοδος μας είναι απόλυτα δίκαιη αφού βρισκόμαστε στην κορυφή του πρωταθλήματος έχοντας αντιμετωπίσει όλους τους ανταγωνιστές μας εκτός έδρας ενώ παράλληλα βάσει προγράμματος και προκήρυξης κυνηγούσαμε την απευθείας άνοδο .
Παίξαμε θεαματικό μπάσκετ με πάνω από 80 πόντους Μ.Ο στην επίθεση συνδυάζοντας το με την ,ουσία του αποτελέσματος .
Να δώσω συγχαρητήρια στους αθλητές , σε όλο το team του ΑΣΣΑ , να ευχαριστήσω όλους τους φίλους για την αγάπη τους και να δώσω το πιο μεγάλο ευχαριστώ στους υποστηρικτές και χορηγούς αυτής της ομάδας .
Τα όνειρα σίγουρα δεν σταματούν εδώ , ξέρω τον δρόμο έχω τον τρόπο να οδηγήσω σε ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες τον σύλλογο .
Πολλοί με ρωτούν αν αντέχει δυο ομάδες σε Εθνικές κατηγορίες η πόλη της Αμαλιάδας .
Δεν μπορώ να απαντήσω για άλλους θα απαντήσω για την δίκη μας ομάδα .
Όπως ταπεινά ξεκινήσαμε πριν τρία χρόνια έτσι θα συνεχίσουμε με απόλυτη διαφάνεια, αγάπη και μεράκι αυτό που κάνουμε .
Θα συνεχίσουμε να ανταποδίδουμε την αγάπη της πόλης και του νομού , θα σεβαστούμε τον απλό φίλαθλο που μας στηρίζει όπως και τον μεγαλύτερο χορηγό .
Σε αυτό το σημείο θέλω να καλέσω σε συστράτευση όλες τις υγιείς δυνάμεις του χώρου του νομού , χωρίς όρους , χωρίς διαχωριστικές γραμμές με μόνο στοιχείο την αγάπη μας για το μπάσκετ και τα νέα παιδιά .
Μαζί να βάλουμε τα θεμέλια σε κάτι μεγάλο αλλά υγιές, με σεβασμό στην παραμικρή προσφορά .
Η Αμαλιάδα μπορεί, η Ηλεία μπορεί, να συνεχίσει να ονειρεύεται. Τα καλύτερα έρχονται!».


  • 134
    Shares