Νοσοκομείο Κρεστένων: Μετ’ εμποδίων η παροχή υπηρεσιών υγείας λόγω έλλειψης ιατρών

Αποδυναμωμένη κυρίως από ιατρικό προσωπικό παρουσιάζεται  επί σειρά ετών η Μονάδα Υγείας Κρεστένων, γεγονός που έχει επιπτώσεις στην παροχή υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της επαρχίας Ολυμπίας.

Ωστόσο τις τελευταίες ημέρες και μετά την επίσκεψη του υπουργού Υγείας Ανδρ. Ξανθού στο Νοσοκομείο Κρεστένων, προκηρύχθηκε μία θέση ιατρού Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας για την κάλυψη των αναγκών της Μονάδας αφού η οποία καθημερινά εξυπηρετεί πολλούς ασθενείς.

Τις σημαντικές ελλείψεις σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό, επεσήμανε με δηλώσεις του ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος Ιωάννη Χαζούρης, ο οποίος επεσήμανε ότι είναι αναγκαία η άμεση ενίσχυσή του με πνευμονολόγο, ρευματολόγο, ακτινολόγο και οδοντίατρο.

Τις  επόμενες ημέρες εξάλλου αναμένεται να   ανακοινωθεί πρόγραμμα επισκεπτών ιατρών που θα πηγαίνουν στην Κρέστενα  από τα Νοσοκομεία Πύργου και Αμαλιάδας.

Συγκεκριμένα  δύο φορές την εβδομάδα θα υπάρχει  επίσκεψη παιδιάτρου, κάθε 15 μέρες καρδιολόγου, ενώ θα είναι συχνότερες οι επισκέψεις γυναικολόγων.

Σύμφωνα με τον κ. Χουζούρη οι ελλείψεις μπορεί να είναι πολλές σε ιατρικό προσωπικό, αλλά στη Ν.Μ. –Κ.Υ. Κρεστένων δεν έχει σταματήσει ούτε για μία μέρα την λειτουργία του, χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες τόσο όλων των διοικήσεων του Γ.Ν. Ηλείας όσο και των ίδιων των εργαζομένων.

Ακόμη έκανε γνωστό ότι  μέχρι  το τέλος του μήνα θα παρουσιαστεί ο στρατηγικός σχεδιασμός που υπάρχει για το στη Ν.Μ. –Κ.Υ. Κρεστένων, με αφορμή και την επίσημη ανακοίνωση για ίδρυση Μονάδας Ψυχοκινητικής Φροντίδας για Ηλικιωμένους που πάσχουν από άνοια.

Εξάλλου το χώρο της Ν.Μ. –Κ.Υ. Κρεστένων επισκέφτηκε την Τρίτη του Πάσχα  ο υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα τα οποία συνεχίζουν να υπάρχουν. Φτάνοντας στον χώρο του Νοσοκομείου Κρεστένων ο Δ. Μπαξεβανάκης χαιρέτησε το προσωπικό της μονάδας ενώ στην συνέχεια είχε συνάντηση – συνεργασία με τον διοικητή του Νοσοκομείου Γιάννη Χουζούρη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.