Νοσοκομείο Πύργου: Προτάσεις για ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και ενεργειακή αναβάθμιση  

spot_img

Προτεινόμενα

Έτοιμες οι προτάσεις της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου για χρηματοδότηση  από το ΕΣΠΑ που αφορούν ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και ενεργειακή αναβάθμιση

Με απόφαση του Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας θα υποβληθεί πρόταση με τίτλο ‘’Προμήθεια βιοιατρικού εξοπλισμού Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας – Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου’’συνολικού προϋπολογισμού 410 χιλ. Ευρώγια ένταξη και χρηματοδότηση στα πλαίσια του άξονα προτεραιότητας  ‘’ Ανάπτυξη – Eκσυγχρονισμός– συμπλήρωση κοινωνικών υποδομών, υποδομών υγείας και εκπαίδευσης’’ του Επιχειρησιακού Προγράμματος‘’Δυτική Ελλάδα’’ .

Η πρόταση περιλαμβάνει τα παρακάτω είδη:

 1. Σταθμός παρακολούθησης με 6 παρακλίνια μόνιτορ για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας
 2. Δύο(2) αναισθησιολογικάμηχανήματα
 3. Υπερηχοτομογράφος γενικής χρήσης για το Ακτινολογικό
 4. Δύο(2) αναπνευστήρεςγια ΜΕΘ
 5. Ψηφιοποιητής με δύο εκτυπωτές για το Ακτινολογικό
 6. Ηλεκτροεγκεφαλογράφος
 7. Δέκα (10) κλίνες για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού
 8. Δύο (2) κλίνες για τη Μονάδα Εμφραγμάτων

Παράλληλα στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας της Τρίτης εγρίθηκανη ηλεκτρομηχανολογική μελέτη, οι τεχνικές προδιαγραφές και το σχέδιο διακήρυξης που θα ενσωματωθούν στην πρόταση η οποία θα υποβληθεί στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος ‘’Δυτική Ελλάδα’’ για την ενεργειακή αναβάθμιση της Νοσηλευτικής Μονάδας συνολικού προϋπολογισμού1,5 εκατ. Ευρώ.

Η πρόταση περιλαμβάνει:

 1. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΥΣΤΗΡΩΝ ΛΕΒΗΤΩΝ – ΑΤΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ
 2. ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΨΥΞΗΣ
 3. ΗΛΙΟΘΕΡΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
 4. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ
 5. ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ (BMS)
 6. ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
 7. ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ & ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΩΝ
 8. ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΚΙΑΣΗΣ
 9. ΠΙΕΣΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ
 10. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΕΠΙΕΣΜΕΝΟΥ ΑΕΡΑ

 

‘’Δουλέψαμε εντατικά και διαμορφώσαμε δυο προτάσεις για χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Πρόκειται για προτάσεις ώριμες, ρεαλιστικές και απόλυτα συμβατές με το ‘’προφίλ’’ της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου. Παρά τη θερινή περίοδο το προσωπικό εργάστηκε σε υψηλές ταχύτητες ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των αντίστοιχων προσκλήσεων. Τόσο η μείωση του ενεργειακού κόστος (υπολογίζουμε να φτάσει τις 200 χιλ. ετησίως)όσο και η ανανέωση του ‘’κουρασμένου και γερασμένου’’ ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού αποτελούν στρατηγικής σημασίας στόχοι. Ελπίζουμε ότι η προσπάθειά μας θα δικαιωθεί. Μόλις ολοκληρωθούν οι υποβολές, συνεχίζουμε με την επόμενη πρόκληση και συγκεκριμένα με την υποβολή πρότασης για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με σκοπό την προμήθεια επιπλέον ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Προς αυτή την κατεύθυνση ήδη βρισκόμαστε σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και ωριμότητας. Έχουμε βουτήξει στα βαθιά, πιστεύουμε  θα τα καταφέρουμε! ‘’ δήλωσε ο Διοικητή ΓΝ Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα