ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Ηλείας – Καταδικάζει την Ελλάδα το τέταρτο Μνημόνιο των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Οι Έλληνες  σήμερα ζουν έναν εφιάλτη. Με την υπογραφή του τέταρτου Μνημονίου, οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ καταστρέφουν ό,τι έχει απομείνει όρθιο στην ελληνική οικονομία και καταδικάζουν στη λιτότητα την ελληνική κοινωνία. Πλήττουν, μάλιστα, πολύ περισσότερο τους πιο αδύναμους και τη μεσαία τάξη. Από το «ούτε 1 ευρώ νέα μέτρα», περάσαμε στα 4,9 δις ευρώ νέα μέτρα με υπογραφή του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου. Τρία χαμένα χρόνια για την Ελλάδα και 14,2 δις πρόσθετα βάρη για τους Έλληνες είναι ο λογαριασμός Τσίπρα – Καμμένου. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, που δημοσιοποίησε στο τέλος του 2014 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Α.Ε.Π. της χώρας στο τέλος του 2017 θα έφτανε τα 207 δις. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Κυβέρνησης, στο μεσοπρόθεσμό που καταθέτει, το Α.Ε.Π. της χώρας στο τέλος του 2017 θα φτάσει τελικά τα 181 δις. Χάσαμε 26 δις εθνικού πλούτου.

Οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ανέβηκαν στην εξουσία υποσχόμενοι ότι θα ανακτήσουν την εθνική κυριαρχία και θα υψώσουν ανάστημα στους ξένους. Τι έκανα τελικά; Φτωχοποίησαν τους Έλληνες, επέκτειναν την Επιτροπεία για τουλάχιστον άλλα τρία χρόνια με το νέο Μνημόνιο. Δέσμευσαν την περιουσία του Δημοσίου μέσω του Υπερταμείου για 99 χρόνια. Και εκχώρησαν την αρμοδιότητα για το χρόνο εφαρμογής των όποιων μέτρων στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Οικοδόμησαν την πολιτική τους καριέρα πάνω σε ωμά ψέματα και χυδαιότητες. Οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υπέγραψαν τελικώς την μεγαλύτερη εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας που έγινε στην πρόσφατη ιστορία. Οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι ανίκανοι να βγάλουν τη χώρα από την κρίση, την οποία διαρκώς αναπαράγουν. Δεν προχωρούν ούτε επενδύσεις ούτε αλλαγές στο Κράτος. Και η χώρα σέρνεται  μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται πολιτικούς χαμαιλέοντες. Αποφασισμένους μεταρρυθμιστές χρειάζεται. Με τα νέα μέτρα πλήττουν Μισθωτούς, Συνταξιούχους, Ελεύθερους Επαγγελματίες, Αγρότες. Τα παραδείγματα είναι χαρακτηριστικά:

– Μισθωτός με εισόδημα 8.636 ευρώ το χρόνο (μηνιαίος μισθός περίπου 750 ευρώ) που μέχρι σήμερα δεν πλήρωνε φόρο, με τη μείωση του αφορολόγητου θα πληρώσει φόρο 650 ευρώ. Θα χάσει, δηλαδή, σχεδόν ένα ολόκληρο μισθό.

– Συνταξιούχος με 35 έτη υπηρεσίας, ο οποίος λαμβάνει σύνταξη 1.182 ευρώ το μήνα, με τη μείωση της σύνταξής του χάνει 213 ευρώ το μήνα, δηλαδή 2.556 ευρώ το χρόνο ενώ με τη μείωση του αφορολόγητου θα έχει επιπλέον απώλεια 650 ευρώ το χρόνο. Συνολικά, θα υποστεί ετήσιες απώλειες 3.206 ευρώ. Θα χάσει περίπου 3 συντάξεις!

– Ελεύθερος επαγγελματίας με καθαρό φορολογητέο εισόδημα 12.000 ευρώ το χρόνο, σήμερα πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές ύψους 2.365 ευρώ το χρόνο. Με τα νέα μέτρα, θα πληρώνει 3.240 ευρώ το χρόνο.

– Αγρότης με εισόδημα 11.000 ευρώ το χρόνο, που σήμερα πληρώνει 2.188 ευρώ το χρόνο ασφαλιστικές εισφορές και φόρους, με τα νέα μέτρα, θα πληρώνει 3.521 ευρώ ασφαλιστικές εισφορές και φόρους. Δηλαδή, κάθε χρόνο θα πληρώνει 1.333 ευρώ περισσότερα.

Αυτή είναι η κοινωνικά ανάλγητη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Υποθηκεύουν το μέλλον της χώρας, δεσμεύοντας την Ελλάδα για το 2019 και το 2020. Αρκετά δεινά έχουν προκαλέσει στην Ελλάδα με την ανικανότητα, την ανεπάρκεια και την ιδεοληψία τους. Είναι η χειρότερη Κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη Μεταπολίτευση και έπειτα. Κάθε ημέρα που παραμένουν στην εξουσία, ανεβάζουν το κόστος για την κοινωνία και την πραγματική οικονομία.

Η πολιτική αλλαγή είναι πιο αναγκαία σήμερα από ποτέ. Η Νέα Δημοκρατία έχει απόλυτη επίγνωση της εθνικής της αποστολής. Με την αξιοπιστία μιας υπεύθυνης δύναμης και με την εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας, θα διεκδικήσουμε μικρότερα και ρεαλιστικά πλεονάσματα. Μειώνοντας τους φόρους, μειώνοντας τις ασφαλιστικές εισφορές και συμμαζεύοντας το Κράτος.

Έχουμε το δικό μας σχέδιο για την έξοδο από την κρίση. Ένα σχέδιο για μια Ευρωπαϊκή, Δυνατή και Υπερήφανη Ελλάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.