ΗΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Ηλείας – Όλοι Μαζί Ενωμένοι και Δυνατοί, για να φύγει η Ανάλγητη και Ανίκανη Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ


Υπό την προεδρεία του κ. Χρήστου Γαβρά, Προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Ηλείας πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της νομαρχιακής επιτροπής Ν.Δ. Ηλείας, την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018. Στην συνεδρίαση παραβρέθηκαν η πρώην Βουλευτής κα. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, οι Πολιτευτές κος. Θεόδωρος Βλαγκούλης και κα. Ολυμπία Βλαχαντώνη, ο Τομεάρχης του κόμματος στην Ηλεία κος. Γεώργιος Κακούρης, ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Ηλείας Δρ. Διονύσιος Παναγιωτάρας, εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων και πλήθος κομματικών και αυτοδιοικητικών στελεχών από όλη την Ηλεία.

Στην συνεδρίαση συζητήθηκαν η τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα και οργανωτικά θέματα σχετικά με τις εκδηλώσεις-συνεστιάσεις των Τοπικών Οργανώσεων και της ΝΟ.Δ.Ε. Ηλείας. Η αρχή των εκδηλώσεων γίνεται την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018 στον Πύργο. Ο βουλευτής Αττικής και τομεάρχης Εσωτερικών της Ν.Δ., τέως Υπουργός, κος. Μάκης Βορίδης θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Πύργου. Η εκδήλωση, συνεστίαση θα πραγματοποιηθεί στις 20:30 στο κέντρο «ΡΟΤΟΝΤΑ» στον Πύργο στις 26 Ιανουαρίου. Η εκδήλωση, συνεστίαση κοπής βασιλόπιτας της ΝΟ.Δ.Ε. Ηλείας και της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Ηλείας, θα γίνει την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 20:30, στο εστιατόριο «ΚΙΡΚΗ», Άγιος Γεώργιος Πύργου Ηλείας. Στην εκδήλωση θα είναι κεντρικός ομιλητής και θα τιμήσει με την παρουσία του, ο Βουλευτής Α΄ Αθηνών και Τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας κος. Βασίλειος Κικίλιας. Επίσης την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. κος. Κώστας Δέρβος.

Κοινή απόφαση ήταν ότι όλοι μαζί ενωμένοι, στην πρώτη γραμμή, θα δουλέψουμε ώστε να φύγει η Ανάλγητη και Επικίνδυνη Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Μια κυβέρνηση που φτωχοποίησε τους Έλληνες και που με τις επιλογές της υποθηκεύει το μέλλον της χώρας. Μέσα σε τρία χρόνια κατόρθωσαν ένας στους δύο Έλληνες να χρωστά στο κράτος. Το 25% του ιδιωτικού χρέους δημιουργήθηκε επί των ημερών της Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Πρώτη φορά, τα χρέη των Ελλήνων στις εφορίες ξεπέρασαν τα 100 δις ευρώ. Οι κατασχέσεις περιουσιών έχουν πολλαπλασιαστεί και οι μαζικοί πλειστηριασμοί έχουν ήδη δρομολογηθεί. Και αυτά τα κάνετε εσείς κύριοι των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ανεβήκατε στην εξουσία μιλώντας για σεισάχθεια και φωνάζοντας «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». Όσα ψέματα κι αν λέτε, όλοι γνωρίζουν ότι σήμερα γίνονται πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας. Είναι οι πλειστηριασμοί Τσίπρα – Τσακαλώτου. Η εφορία έχει επιβάλλει μέτρα αναγκαστικής είσπραξης σε παραπάνω από 1 εκατομμύριο συμπολίτες μας. Μόνο τον Νοέμβριο του 2017, τα μέτρα αυτά υπεβλήθησαν σε 21.000 οφειλέτες. Γίνονται περίπου 1.000 κατασχέσεις κάθε εργάσιμη ημέρα. Είναι 750.000 οι οφειλέτες που κινδυνεύουν ακόμα με κατάσχεση. Και ο αριθμός αυτός συνέχεια  μεγαλώνει, οδηγώντας σε αδιέξοδο την κοινωνία.

Ακόμα αντί να μειώσετε τους φόρους, επιβάλλετε 2 δις επιπλέον μέτρα το 2018. Από αυτά τα 900 εκατομμύρια αποτελούν νέους φόρους. Το μεγαλύτερο μάλιστα μέρος των εσόδων προέρχεται από έμμεσους φόρους που πλήττουν δυσανάλογα τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Αποφασίζετε νέες περικοπές στο ΕΚΑΣ και στο επίδομα θέρμανσης. Επιβάλλετε μέτρα που συρρικνώνουν ακόμη περισσότερο το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών. Όλο ένα και περισσότεροι πολίτες αναγκάζονται να δουλέψουν για 360 ευρώ ή και για ακόμα λιγότερα. Επιπρόσθετα, το 2017 καταφέρατε στις νέες προσλήψεις το 55% να είναι μερικής απασχόλησης και μάλιστα με αυξητικές τάσεις καθώς τον Δεκέμβριο του 2017 έφτασαν το 57%. Ψέματα λέτε και για τις ομαδικές απολύσεις. Στο άρθρο 17 του νόμου 4472, στο τέταρτο Μνημόνιο δηλαδή, απελευθερώνετε τις ομαδικές απολύσεις.

Κάθε λεπτό που μένετε στην εξουσία βάζετε τη χώρα σε νέους και μεγαλύτερους κινδύνους. Το βλέπουμε στο χειρισμό, δυστυχώς, όλων των θεμάτων. Συμπεριλαμβανομένων και των θεμάτων εξωτερικής πολιτικής. Είτε μιλάμε για το μεταναστευτικό, είτε μιλάμε για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Το βλέπουμε δυστυχώς και στο Σκοπιανό. Είστε μια Κυβέρνηση οπερέτα που άλλα λέει ο ένας κι άλλα λέει ο άλλος, και συχνά το ίδιο πρόσωπο άλλα το πρωί και άλλα το βράδυ. Γι’ αυτό και ο Ελληνικός λαός δεν σας εμπιστεύεται. Η μόνη σωτηρία για την Πατρίδα είναι να ΦΥΓΕΤΕ ΤΩΡΑ.