Κυριακή, 29 Μαΐου, 2022
21.9 C
Pýrgos

ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Ηλείας: 4 Οκτωβρίου 1974 – 4 Οκτωβρίου 2018 , 44 Χρόνια ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

spot_img

ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Ηλείας: 4 Οκτωβρίου 1974 – 4 Οκτωβρίου 2018 , 44 Χρόνια ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Ηλείας: 4 Οκτωβρίου 1974 – 4 Οκτωβρίου 2018 , 44 Χρόνια ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – 44 Χρόνια η Ιδεολογία μας και οι Εθνικές επιλογές μας δικαιώνονται διαχρονικά.

Πριν 44 χρόνια, ο ιδρυτής της παράταξης μας Κωνσταντίνος Καραμανλής, το 1974, ένωσε όλους του Έλληνες και αποκατέστησε την Δημοκρατία στην Πατρίδα μας. Και ήταν αυτός που με την ιδρυτική διακήρυξη της Νέας Δημοκρατίας έβαλε τα θεμέλια της Σύγχρονης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας στην μεταπολίτευση, και προχώρησε στην αποκατάσταση της δημοκρατικής ομαλότητας. Είμαστε υπερήφανοι γιατί η παράταξή μας είναι η Παράταξη των μεγάλων Εθνικών επιλογών. Είμαστε υπερήφανοι γιατί 44 χρόνια μετά η ιδεολογία μας δικαιώνεται διαχρονικά και εξακολουθεί να είναι επίκαιρη όσο ποτέ. Και με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον εργαζόμαστε ώστε να φέρουμε πάλι την ελπίδα στις καρδιές των Ελλήνων. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να παραδώσουμε στις νεότερες γενιές μια Ελλάδα υπερήφανη και δυνατή. Είμαστε η Παράταξη η οποία απεχθάνεται τα άκρα και τον λαϊκισμό και θα κριθούμε από τη συνέπεια των σημερινών λόγων μας και των μελλοντικών πράξεων μας. Γι’ αυτό και ο Πρόεδρος μας Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Απευθύνομαι σε όλους, ανεξαρτήτως του τι επέλεξαν στο παρελθόν.

Μπορώ να καταλάβω τη δυσπιστία που υπάρχει σήμερα για το πολιτικό σύστημα, ακόμη και σε μετριοπαθείς πολίτες. Και εν πολλοίς τη δικαιολογώ, ύστερα από τόσα χρόνια κρίσης. Ξέρω επίσης ότι πολλοί, ενώ δεν αντέχουν άλλο τη σημερινή κατάσταση, αναρωτιούνται αν θα τα καταφέρουμε και διστάζουν να μας στηρίξουν, μην έχοντας ποτέ στο παρελθόν ψηφίσει τη Ν.Δ.

Απευθύνομαι και σε αυτούς και τους ζητώ να μας εμπιστευθούν. Δεν σας κρύβω ότι το στοίχημά μου είναι ακόμη και αν κάποιοι μας ψηφίσουν στις επικείμενες εκλογές με «μισή καρδιά», στις μεθεπόμενες να μας στηρίξουν ανεπιφύλακτα γιατί πετύχαμε τους στόχους που είχαμε θέσει. Διότι την επόμενη μέρα – αν, τελικά, οι πολίτες με επιλέξουν ως επόμενο πρωθυπουργό – θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων». 44 χρόνια μετά τα λόγια του Κωνσταντίνου Καραμανλή για την Ιδρυτική Διακήρυξη της Νέας Δημοκρατίας (4/10/1974) είναι επίκαιρα όσο ποτέ: «ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι η πολιτική παράταξις που ταυτίζει το Έθνος με τον Λαόν, την Πατρίδα με τους Ανθρώπους της, την Πολιτεία με τους Πολίτες της, την Εθνική Ανεξαρτησία με την Λαϊκή Κυριαρχία, την Πρόοδο με το Κοινό Αγαθό, την Πολιτική Ελευθερία με την Έννομη Τάξη και την Κοινωνική Δικαιοσύνη. ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι η πολιτική παράταξις που αγνοεί τις διενέξεις και τους διχασμούς του παρελθόντος – που τόσα δεινά επεσώρευσαν στον τόπο μας – και προσανατολίζεται στα ευρύτερα δυνατά σχήματα εθνικής ενότητος. Και υπόσχεται: Ότι θα υπηρετεί πάντα και μόνο τα αληθινά συμφέροντα του Έθνους, που βρίσκονται πέρα και πάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, του Κέντρου και της Αριστεράς. Ότι θα αγωνισθεί για την πλήρη και καθολική κατοχύρωση της λαϊκής κυριαρχίας και ότι θα επιδιώξει προς τούτο την προσαρμογή του πολιτεύματος προς τις συνθήκες της ελληνικής πραγματικότητος. Βασική όμως προϋπόθεσις για όλα αυτά είναι η θεμελίωσις στον τόπο μας της αληθινής και συγχρόνου ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Σ’ αυτήν αφιερώνεται, ολόκληρη και ομόθυμη, η μεγάλη παράταξις της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ».

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα