ΗΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΥΡΓΟΥ

ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. ΗΛΕΙΑΣ – Πατρών-Πύργου: Άμεση λύση με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα

  • 4
    Shares

Δομή Φιλοξενίας Μεταναστών: Η Ηλεία έχει ήδη συνεισφέρει στο σοβαρό αυτό πρόβλημα που ταλανίζει τη χώρα. 

Πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Ηλείας, υπό την Προεδρία του κου Χρήστου Γαβρά, παρουσία του Βουλευτή Ν.Δ. Ηλείας κου Ανδρέα Νικολακόπουλου, της υποψήφιας βουλευτού κας Μαριάννας Σταθόπουλου και αυτοδιοικητικών και κομματικών στελεχών από όλη την Ηλεία.

Στην συνεδρίαση συζητήθηκαν δύο μεγάλα θέματα της Ηλείας, ο αυτοκινητόδρομος Πατρών-Πύργου και η πρόβλεψη για δημιουργία δομής φιλοξενίας μεταναστών στις εγκαταστάσεις του παλαιού εργοστασίου «ΑΙΓΑΙΟΝ» στην περιοχή του Επιταλίου. Ο κος Νικολακόπουλος ενημέρωσε το σώμα για την κυβερνητική πολιτική και τις εξελίξεις στα δύο αυτά μεγάλα θέματα.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη της ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Ηλείας εκφράζουν την βαθιά τους θλίψη για την πρόσφατη τραγωδία στην Πατρών-Πύργου, τον χαμό των εκπαιδευτικών από το ΓΕΛ Λεχαινών. Επίσης εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στις οικογένειες των δύο εκπαιδευτικών που θυσιάστηκαν στο Μολώχ της ασφάλτου. Αυτή ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής σχετικά με τις αναβολές, τις καθυστερήσεις και τις ευθύνες όλων, διαχρονικά, για ένα έργο που δικαιούται η Ηλεία. Ζητάμε εδώ και τώρα συγκεκριμένη λύση, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου ώστε να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα. Ζητάμε εδώ και τώρα την υλοποίηση της δέσμευσης του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη που έχει αποδείξει στην πράξη την συνέπεια μεταξύ λόγων και έργων που τον διακρίνει.

Σχετικά με την δημιουργία δομής φιλοξενίας μεταναστών στην περιοχή του Επιταλίου, η Ηλεία έχει εξαντλήσει τα περιθώρια φιλοξενίας, αφού ήδη στην περιοχή της Μανωλάδας υπάρχουν περίπου 5.000 μετανάστες και στην περιοχή της Μυρσίνης 300. Περιμένουμε από τον αρμόδιο υπουργό να επανεξετάσει το θέμα και να προχωρήσει σε νέο σχεδιασμό, μιας και περιοχές όπως η Αχαΐα και ολόκληρη η Περιφέρεια Πελοποννήσου αλλά και άλλες περιοχές σε όλη την επικράτεια, δεν προβλέπεται να φιλοξενήσουν κανέναν μετανάστη.

Με πρωτοβουλία της ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Ηλείας και του Πρόεδρου της, οι αρμόδιοι υπουργοί θα ενημερωθούν για την κατάσταση και τις θέσεις της τοπικής κοινωνίας και των θεσμικών φορέων της.

Η ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Ηλείας στέκεται αλληλέγγυα στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας και των θεσμικών φορέων της και ενώνει μαζί τους την φωνή της ώστε επιτέλους η Ηλεία να αποκτήσει αυτά που δικαιούται. Είμαστε σίγουροι πως η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος μας Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανταποκριθούν στα δίκαια αιτήματα των πολιτών της Ηλείας και θα αποδείξουν στην πράξη το ενδιαφέρον τους

ΝΟ.Δ.Ε.  Ν.Δ. ΗΛΕΙΑΣ


  • 4
    Shares