ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

«Ξήλωσαν» ιερέα επειδή… νόσησε με κορωνοϊό ;


Βοά μια ολόκληρη κοινωνία στην πεδινή Ηλεία μετά την χθεσινή, όπως μας ενημέρωσαν κάτοικοι, εξέλιξη να «κοπεί» ο ένας από τους ιερείς επειδή… στις αρχές του μήνα βγήκε θετικός στον κορωνοϊό…

Ο ιερέας, που διαμένει στην Πάτρα, βρισκόταν καθημερινά στην Ηλεία για να επιτελέσει τα ιερατικά του καθήκοντα. Έτσι και την πρωτοχρονιά, παρότι αισθανόταν αδυναμία, συμμετείχε στην Δοξολογία για την πρώτη ημέρα του νέου έτους, συμφωνά με τα μέτρα που είχαν εξαγγελθεί, με πλαφόν πιστών εντός του ιερού ναού κτλ.

Επιστρέφοντας στο σπίτι του ο ιερέας εμφάνιζε χαμηλό πυρετό, κάτι που τον ανησύχησε. Αμέσως επικοινώνησε με μικροβιολογικό ιατρείο της Πάτρας όπου και υπεβλήθηκε σε τεστ για κορωνοϊό, το οποίο βγήκε θετικό.

Ο ιερέας ενημέρωσε άμεσα για την εξέλιξη αυτή τόσο την Μητρόπολη Ηλείας όσο και την ενορία του, ενώ αμέσως ξεκίνησε ιχνηλάτηση των επαφών του και υποβλήθηκαν σε τεστ όλοι οι πιστοί που συμμετείχαν ή κοινώνησαν στον εκκλησιασμό της Πρωτοχρονιάς, όπου, όπως πληροφορηθήκαμε, βγήκαν όλα αρνητικά.

Στον ιερέα, ο οποίος ανήκει στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, συστήθηκε από τον ΕΟΔΥ 14ημερη καραντίνα, ενώ η Μητρόπολη Ηλείας του χορήγησε, σύμφωνα με πληροφορίες, άλλες 20 ημέρες άδεια προκειμένου να είναι εντελώς καλά και ξεκούραστος όταν επιστρέψει στα καθήκοντά του.

Όμως χθες, όπως μας ενημέρωσαν κάτοικοι της περιοχής, ο ιερέας έλαβε επιστολή από την Μητρόπολη Ηλείας σύμφωνα με την οποία «κόβεται» από την συγκεκριμένη ενορία της Ηλείας και τη θέση του αναλαμβάνει άλλος ιερέας από τον ίδιο δήμο, αλλά από άλλη Δημοτική Ενότητα.

Η τοπική κοινωνία είναι ανάσταση, με τους κατοίκους της να κάνουν λόγο για κοινωνικό ρατσισμό, ενώ αφήνουν να εννοηθεί ότι προηγήθηκε.,. «παρέμβαση» που οδήγησε σε αυτή την εξέλιξη.

Τι ισχύει τελικά στην περίπτωση αυτή;

Ισχύει ή δεν ισχύει η «παύση» του ιερά από την συγκεκριμένη ενορία και για ποιο λόγο;

Περιμένουμε με αγωνία κάποια σχετική ανακοίνωση ή κάποιο δελτίο τύπου από την Μητρόπολη Ηλείας.