ΗΛΙΔΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΥΓΕΙΑ

Ξανά στο προσκήνιο το θέμα της Ενοποίησης του Νοσοκομείου Αμαλιάδας με το Νοσοκομείο Πύργου


Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, ύστερα από σχετικό έγγραφο του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ προς τον Διοικητή του Γ.Ν.Ηλείας για ενοποίηση των Νοσοκομείων Πύργου και Αμαλιάδας.

Με αφορμή το σχετικό έγγραφο, επανέρχεται ξανά στο προσκήνιο το θέμα της ενοποίησης της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας με αυτή του Πύργου και μάλιστα οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε επιφυλακή και ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις, εάν προχωρήσουν οι διαδικασίες ενοποίησης.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας, κ. Βασίλης Μιχαλόπουλος, κατά την διάρκεια της Συνέλευσης, κατήγγειλε ότι σε ολόκληρη την Επικράτεια υπάρχει πρόταση για ενοποιήσεις μόνο τριών Νοσοκομείων και συγκεκριμένα Νοσοκομείων που υπάγονται στην 6η ΥΠΕ, ενώ τόνισε πως στο στόχαστρο βρίσκονται το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, το Νοσοκομείο Μεσολογγίου και το Νοσοκομείο Ναυπλίου.

Ακόμα, ο κ. Μιχαλόπουλος, ανέφερε πως η πρωτοβουλία που έλαβε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ για ενοποίηση Νοσοκομείων, είναι απαράδεκτη και κάλεσε τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, να μην προχωρήσει σε αυτές τις διαδικασίες και να μην αναλάβει καμία σχετική πρωτοβουλία, γιατί δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο και δεν έχει γίνει διάλογος.

Επίσης, επεσήμανε πως τέτοιες πρωτοβουλίες θα έχουν ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση και το κλείσιμο του Νοσοκομείου, κάτι το οποίο δεν θα επιτραπεί και θα υπάρξει άμεση αντίδραση και κινητοποίηση.

Επιπλέον, κατά την διάρκεια της Συνέλευσης, τέθηκε και το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού, με τον κ. Μιχαλόπουλο, να αφήνει αιχμές κατά της Διοίκησης και τόνισε πως αν και διασυνδεόμενα τα Νοσοκομεία, η πλευρά του Πύργου, δεν έχει βοηθήσει καθόλου την Αμαλιάδα, ενώ έχει συμβεί το ακριβώς αντίθετο.

Μάλιστα, αποφασίστηκε να αποσταλεί κατεπείγον έγγραφο προς τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, το οποίο θα κοινοποιείται στο αν. Διοικητή και τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ και θα αναγράφονται όλα τα προβλήματα και οι ελλείψεις και θα ζητηθεί να ενισχυθεί άμεσα με προσωπικό το Νοσοκομείο Αμαλιάδα, καθώς επίσης να επιστρέψουν στις θέσεις τους, όσοι έχουν φύγει προς άλλες υπηρεσίες.

Τέλος, αποφασίστηκε η συνέχιση της αποχής από την διαδικασία της αξιολόγησης για το προσωπικό και αποφασίστηκε να γίνει προσφυγή στην δικαιοσύνη προκειμένου ο νόμος να χαρακτηριστεί ως καταχρηστικός και παράνομος.

http://amaliadanews.gr