ΗΛΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΙΔΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξεκίνησαν οι καθαρισμοί στο Παλούκι


Δεν πέρασαν παρά λίγες ώρες από τις δεσμεύσεις του δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ναυτικού Ομίλου Παλουκίου, ότι θα επικεντρωθεί στο πρόβλημα των προσχώσεων της εισόδου του λιμανιού και από την Δευτέρα κιόλας, τα μηχανήματα εργάζονται για τον καθαρισμό του διαύλου και του βυθού από τα φερτά υλικά.

Δεκάδες τόνοι άμμου και άλλων φερτών υλικών απομακρύνθηκαν από τον δίαυλο του λιμανιού στο Παλούκι, καθιστώντας πλέον εφικτή την είσοδο και την έξοδο των αλιευτικών σκαφών, ενώ ανάλογοι καθαρισμοί θα γίνουν και το επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου το λιμάνι να παραμείνει ανοιχτό. Ειδικά κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Αυτό εξάλλου αποτελεί και στόχο του δήμου Ήλιδας, με τον δήμαρχο να έχει επίσης δεσμευτεί για την αναβάθμιση του λιμανιού και την προσθήκη μαρίνας για τη προσέγγιση τουριστικών σκαφών. Κάτι, που σε συνδυασμό με τις «γειτόνισσες» Κουρούτα και Αγία Μαρίνα και τις τουριστικές επενδύσεις και ξενοδοχεία που εξελίσσονται στην περιοχή, θα μπορέσουν να ενισχύσουν την τουριστική ανάπτυξη του δήμου!