Ξεκινά η άσκηση «Ηνίοχος 2019»

spot_img

Προτεινόμενα

Αντίστροφη μέτρηση για την άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2019» που ξεκινά την 1η Απριλίου και αποτελεί την μεγαλύτερη άσκηση της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορία, ενώ φιλοδοξεί να μετατραπεί στη μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο!

Από την 1 Απριλίου και για δώδεκα ημέρες και νύχτες. Δεκάδες σχηματισμοί μαχητικών θα σαρώσουν το FIR Αθηνών με τους καλύτερους πιλότους του κόσμου να πετάνε σε πραγματικές συνθήκες μάχης.

Οι Έλληνες πιλότοι θα συνεργαστούν με Ισραηλινά μαχητικά F-16 και αμερικάνικα μαχητικά F-15 που θα στείλουν την αφρόκρεμα του Αμερικάνικου «TOP GUN» να δράσει στους ουρανούς του Αιγαίου και του Ιονίου.

Ταυτόχρονα θα εκτελείται και η άσκηση «Αστραπή» του Πολεμικού Ναυτικού, με μονάδες επιφανείας και υποβρύχια.

Στον Ηνίοχο 2019 συμμετέχουν μέχρι στιγμής οι παρακάτω χώρες:

Ελλάδα: F-16 BLOCK 30/50/52+/M, F-4, M-2000, EMB-145H AEW&C

ΗΠΑ: F-15

Ισραήλ:F-16 & F-15

Ιταλία: TORNADO

Κύπρος: AW-139

 

Η επίσημη ανακοίνωση του ΚΕΑΤ Ανδραβίδας

Κατά το διάστημα από 1 έως 12 Απριλίου 2019 πρόκειται να διεξαχθεί στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας, η Διακλαδική Πολυεθνική Άσκηση «Ηνίοχος 2019».

Στην άσκηση θα συμμετέχει με προσωπικό και μέσα των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων η χώρα μας. Επίσης, σύμμαχες χώρες θα λάβουν μέρος με αεροπορικό δυναμικό όπως F-16, Tornado, F-35, M-2000 και Α/Φ εναέριου ανεφοδιασμού.

Σκοπός της άσκησης είναι η εξάσκηση του συμμετέχοντος προσωπικού στην διεξαγωγή παρατεταμένων επιχειρήσεων ημέρα και νύκτα, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροσκαφών – ελικοπτέρων, αντιαεροπορικών συστημάτων, πλοίων και μέσων του Στρατού Ξηράς σε όλο το εύρος του Ελλαδικού χώρου.

Το όραμα της ηγεσίας της Πολεμικής Αεροπορίας για την άσκηση «Ηνίοχος» είναι να γίνει η ανταγωνιστικότερη άσκηση στην Ευρώπη και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, η οποία να παρέχει πολλαπλά οφέλη στους συμμετέχοντες. Επιπρόσθετα, επιδιώκεται η ανάδειξη της Αεροπορικής Βάσης της Ανδραβίδας και παράλληλα της ευρύτερης περιοχής του Ν. Ηλείας μέσα από την προβολή των ιστορικών – αρχαιολογικών της χώρων και του φυσικού της πλούτου.

Η Πολεμική Αεροπορία ευχαριστεί εκ των προτέρων τους φορείς του Νομού και την κοινωνία για τη συνδρομή και την κατανόησή τους, στην επιτυχή υλοποίηση αυτής της προσπάθειας.

Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι η φιλοφρονητική εκδήλωση – δραστηριότητα Media – DV Day, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας στις 5 Απριλίου, ημέρα Παρασκευή.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα