ΗΛΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΙΔΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Ξεκινά η ανάπλαση στο Φράγμα του Πηνειού


Εντός του 2021 παραδίδεται το ανακαινισμένο τουριστικό περίπτερο, μαζί με τα έργα στο ανάχωμα – ασφαλτοτάπητας, φωτισμός – δημιουργία ποδηλατοδρόμου

Εντός του 2021 είναι ο στόχος να παραδοθεί ανακαινισμένο το Τουριστικό Περίπτερο στην Λίμνη του Φράγματος Πηνειού, καθώς και τα παράλληλα έργα γύρω από τον χώρο, όπως τονίστηκε κατά την χθεσινή συνεργασία που είχε ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, με τον αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Θεόδωρο Βασιλόπουλος και τον αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας – Έρευνας & Καινοτομίας κ. Φωκίωνα Ζαΐμη.

Για το θέμα αυτό παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στο γραφείο του δημάρχου Ήλιδας, ενώ νωρίτερα ο κ. Λυμπέρης με τους κ.κ. Ζαϊμη και Βασιλόπουλο, την Γ.Γ. του δήμου κα Νίκη Κοκκαλιάρη και μηχανικούς των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας, είχαν πραγματοποιήσει αυτοψία στο φράγμα Πηνειού.

Όπως ανέφεραν στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, στα τέλη του καλοκαιριού θα ξεκινήσουν τα έργα τόσο στο διαλυμένο τουριστικό περίπτερο όσο και το ανάχωμα, προκειμένου εντός του 2021 να έχουν παραδοθεί προς χρήση στους πολίτες της περιοχής ενώ στα υπό εξέταση έργα είναι και η δημιουργία ποδηλατοδρόμου. Στόχος του Δήμου Ήλιδας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι η πλήρης αναβάθμιση της περιοχής ώστε να μετατραπεί σε τουριστικό πόλο έλξης.