Ξεκινά ο καθαρισμός του δάσους της Μαραθιάς

spot_img

Προτεινόμενα

Θετικές είναι οι εξελίξεις πάνω στο θέμα του καθαρισμού του δάσους της Μαραθιάς από τα κομμένα κλαδιά και τα καλάμια που το καθιστούν επικίνδυνο για πυρκαγιά.

Θέμα που ανέδειξε πριν λίγες ημέρες το «Ilia.News» με ρεπορτάζ του, μετά από καταγγελίες δημοτών.

Όπως μας διαβεβαίωσε ο Δασάρχης Αμαλιάδας κ. Διονύσιος Θωμόπουλος, οι εργασίες καθαρισμού αναμένεται να ξεκινήσουν αύριο, Πέμπτη και να διαρκέσουν για όσο χρειαστεί. Συγκεκριμένα, ο κ. Θωμόπουλος μας είπε ότι από το έκτακτο προσωπικό που έχει πάρει το Δασαρχείο με οκτάμηνα προγράμματα, μια μικρή ομάδα θα χρησιμοποιηθεί σε άλλες εργασίες, ενώ όλοι οι υπόλοιποι θα μεταβαίνουν, με τα οχήματα του Δασαρχείου, στο δάσος της Μαραθιάς, όπου θα ξεκινήσουν τους καθαρισμούς.

Μάλιστα ο κ. Δασάρχης μας ενημέρωσε ότι για τη μεταφορά των εργαζομένων στη Μαραθιά είχε ζητηθεί το λεωφορείο του δήμου, ωστόσο η απάντηση ήταν αρνητική.

Το «Ilia News» για να ξεκαθαρίσει το ζήτημα επικοινώνησε και με τον δήμαρχο Ήλιδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος μας είπε: «Πράγματι υπήρχε αυτό το αίτημα και μάλιστα το Δασαρχείο θα έβαζε και δικό του οδηγό. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση όμως μας το απαγόρευσε, καθώς ο νόμος αναφέρει ρητά ότι δεν μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει όχημα δήμου, αν δεν είναι δημοτικός υπάλληλος. Για να φανταστούμε, ούτε τους ωφελούμενους του ΚΑΠΗ δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε σε μια εκδρομή, ούτε καν να κάνουμε μεταφορά μαθητών. Ο νόμος είναι δεσμευτικός».

Το αποτέλεσμα είναι ωστόσο αυτό που μετράει. Ο καθαρισμός του δάσους σήμερα – αύριο ξεκινάει και είναι πολύ σημαντική εξέλιξη αυτή, με τις υψηλές θερμοκρασίες και την αντιπυρική περίοδο να βρίσκονται κάθε μέρα και πιο κοντά μας!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα