22.9 C
Pýrgos
Δευτέρα, 26 Ιουλίου, 2021

Ξεκινά σύντομα η ανέγερση του νέου Δημοτικού Σχολείου Νέας Μανολάδας

spot_img

Προτείνουμε να Δείτε

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση και ξεκινούν σύντομα τα έργα για την ανέγερση του νέου Δημοτικού Σχολείου της Νέας Μανολάδας. Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Ναμπίλ Μοράντ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ένα έργο που γίνεται πραγματικότητα και επιτέλους τα παιδιά θα φοιτούν σε ένα σύγχρονο σχολείο με όλες τις ανέσεις ενώ μέχρι τώρα ήταν σε λυόμενες αίθουσες από το 2008. Ευχαριστώ την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Περιφερειάρχη κ. Κατσιφάρα καθώς και τον βουλευτή κ. Μπαλαούρα που συνέβαλαν αποφασιστικά στην χρηματοδότηση».

Το νέο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Νέας Μανολάδας του οποίου η χρηματοδότηση εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ 2014-2020 θα κατασκευαστεί στη θέση του κατεδαφιστέου σεισμόπληκτου κτιρίου.

Θα περιλαμβάνει:

Α) Χώροι διοίκησης : γραφείο διευθυντή, γραφείο καθηγητών, γραμματεία, , χώρο αναμονής και γραφείο συλλόγου γονέων και μαθητικών κοινοτήτων.

Β) Κοινωνικοί χώροι: Βιβλιοθήκη, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, σκηνή, κυλικείο, χώρος φαγητού, κουζίνα, χώρος ψυχολόγου-ιατρείο.

Γ) Βοηθητικοί χώροι : Αποθήκη Σχολικών βιβλίων, Αποθήκη, Γενική Αποθήκη, Λεβητοστάσιο,, Χώροι Υγιεινής προσωπικού , Χώροι υγιεινής ΑΜΕΑ, Χώροι υγιεινής αγοριών – κοριτσιών,.

Δ) Χώροι Άθλησης : υπαίθρια γήπεδα καλαθοσφαίρισης

Ε) Αίθουσες διδασκαλίας : 6 αίθουσες

ΣΤ) Εργαστήρια : Φυσικής – χημείας, Πληροφορικής, Ξένων γλωσσών αισθητικής Αγωγής.

 

Το παρόν έργο αποσκοπεί στην κάλυψη των αναγκών του συνόλου των μαθητών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής της Τ.Κ. νέας Μανωλάδας, ενώ η αναγκαιότητα του έργου ενισχύεται και από το γεγονός, ότι πλέον μετά από μια δεκαετία, οι προκατασκευασμένες αίθουσες είναι ακατάλληλες για την υγεία των μαθητών και την επιτέλεση του εκπαιδευτικού έργου..

Με την προτεινόμενη πράξη θα βελτιωθούν οι βασικές υποδομές εκπαίδευσης, θα αυξηθεί η ελκυστικότητα του σχολείου (νεοανεγερθέν διδακτήριο που θα προσελκύει το μαθητικό δυναμικό της ευρύτερης περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Βουπρασίας), ενώ με την πρόβλεψη των απαραίτητων αιθουσών θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σύγχρονης εκπαίδευσης και θα παράσχει τη δυνατότητα σε μεγάλο αριθμό μαθητών της περιοχής να κάνουν χρήση των σύγχρονων δομών, αναβαθμίζοντας το επίπεδο της εκπαίδευσής τους. Επιπλέον, η ανέγερση του διδακτηρίου θα συντείνει στην αναβάθμιση της περιοχής, την βελτίωση της ποιότητας ζωής και ενίσχυση της τοπικής αστικής κοινωνικής συνοχής.

Με την υλοποίηση της προτεινόμενης πράξης θα προκύψουν οφέλη προς τους μαθητές, την εκπαιδευτική κοινότητα, τους πολίτες εν γένει τόσο βραχυπρόθεσμα (εξάλειψη φαινομένου φυγής μαθητών της ευρύτερης περιοχής προς σχολικές μονάδες όμορων δήμων) όσο και μακροπρόθεσμα (ανάπτυξη μιας σύγχρονης εκπαιδευτικής οντότητας που θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την ανάδειξή της ως κινητήριου μοχλού ανάπτυξης του μαθητικού δυναμικού και εν γένει του κοινωνικού ιστού της Νέας Μανωλάδας) ανταποκρινόμενη στην επίτευξη των ειδικών στόχων και δεικτών αποτελέσματος του ΕΠ, όπως αναφέρονται στην πρόσκληση.

 

Τα αναμενόμενα οφέλη από την κατασκευή νέου κτιρίου για τη στέγαση των αναγκών του Γενικού Λυκείου Λεχαινών είναι:

  • Κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Νέας Μανωλάδας, καθώς με την ανέγερση του νέου διδακτηρίου θα επιλυθεί το χρόνιο πρόβλημα της στέγασης, το οποίο πλέον θα έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί αυτόνομα και να επιτελέσει χωρίς περιορισμούς το εκπαιδευτικό του έργο,
  • Εξασφάλιση προσπελασιμότητας τηρώντας τις απαραίτητες προδιαγραφές για ΑμΕΑ (μαθητές με προβλήματα κινητικότητας),
  • Απρόσκοπτη υλοποίηση του διδακτικού έργου από τους εκπαιδευτικούς, συμμετοχή των μαθητών σε καινοτόμα πιλοτικά προγράμματα, διοργάνωση εκθέσεων από τους μαθητές που ενισχύουν την ατομική συμβολή και ευθύνη και προσέλκυση εκδηλώσεων εκπαιδευτικού και κοινωνικού περιεχομένου, που θα ευαισθητοποιούν τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα