ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΥΡΓΟΥ

Ξεκινούν τα μαθήματα στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου


Ξεκινούν τα μαθήματα στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου, με τον καθιερωμένο αγιασμό να γίνεται την ερχόμενη Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα.

Αρχίζουν τα μαθήματα στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου. Ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2017-18, πρόκειται να τελεστεί την ερχόμενη Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου. Το Σ.Δ.Ε. Πύργου είναι Δημόσιο σχολείο με δωρεάν φοίτηση και υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων. Το σχολείο απευθύνεται σε ενηλίκους όπου μετά από φοίτηση δύο χρόνων μόνο, παίρνουν Απολυτήριο Γυμνασίου. Με μια ακόμα εκπαιδευτικό θα είναι ενισχυμένο φέτος το σχολείο, τη φιλόλογο κ. Βάσω Διαμαντοπούλου, η οποία από την 1η Σεπτεμβρίου εντάχθηκε στη δύναμη του σχολείου.

Η Διεύθυνση του σχολείου καλεί όλους τους εκπαιδευόμενους με τις οικογένειές τους, φίλους και παλαιότερους μαθητές, αλλά και όλους τους κοινωνικούς φορείς, να παρακολουθήσουν τον Αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά. Στο πλαίσιο της υποδοχής των νέων εκπαιδευομένων στα Σ.Δ.Ε., διεξάγονται εκδηλώσεις και δραστηριότητες που σκοπό έχουν την ομαλή σύνδεση των νέων με τους παλιούς αλλά και με το σχολείο. Για το Σ.Δ.Ε. Πύργου, τις επόμενες ημέρες πρόκειται να γίνει α) ξενάγηση στους χώρους και προβολή των δραστηριοτήτων του σχολείου, β) παρουσίαση των σχεδίων δράσης -projects και γ) ομαδικές δραστηριότητες γνωριμίας και συνεργασίας: “κολλάζ απόψεων” .

 Το σχολείο ως προς τα εκπαιδευτικά και διοικητικά θέματα υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης & Νέας Γενιάς, ενώ ως προς την οικονομική διαχείριση, τις διαδικασίες και τους ωρομίσθιους εκπαιδευτές υπάγεται στο Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Σε κάθε περίπτωση, το σχολείο σχετίζεται άμεσα και στηρίζεται από το Δήμο Πύργου και τη Σχολική Επιτροπή, την τοπική κοινωνία, την αγορά και φορείς. Στο Σ.Δ.Ε. Πύργου υπάγεται και το τμήμα Ζακύνθου, ενώ από αυτή τη σχολική χρονιά, θα αρχίσει τη λειτουργία του και το τμήμα της Αμαλιάδας.

Οι εγγραφές συνεχίζονται

Με δύο κύκλους φοίτησης ξεκινά τη λειτουργία του το Σ.Δ.Ε. Πύργου. Στον Α’ και στο Β’ κύκλο θα φοιτήσουν πάνω από 40 εκπαιδευόμενοι συνολικά, ενώ οι εγγραφές στο σχολείο συνεχίζονται και μέσα στον Οκτώβριο. Το σχολείο απευθύνεται σε ενηλίκους και μετά από φοίτηση δύο χρόνων, τους προσφέρει Απολυτήριο Γυμνασίου.

–Συνεχίζονται οι εγγραφές

Η Διεύθυνση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) Πύργου ανακοινώνει ότι άρχισαν και συνεχίζονται οι εγγραφές για το νέο σχολικό έτος 2017-2018. Μπορούν να εγγραφούν όσοι πολίτες δεν έχουν ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση και θέλουν να αποκτήσουν Απολυτήριο Γυμνασίου.

Το Σ.Δ.Ε. Πύργου είναι ένα Δημόσιο Σχολείο και  λειτουργεί στον Πύργο από το έτος 2003. Δίνει μια Δεύτερη Ευκαιρία στη μόρφωση των ενηλίκων εκπαιδευόμενων, μέσα από το ευέλικτο και ανοικτό πρόγραμμα σπουδών του, που προσαρμόζεται στις ανάγκες τους και τα ενδιαφέροντα τους.

  • Οι εκπαιδευόμενοι πρέπει να είναι 18 ετών και άνω.
  • Η φοίτηση διαρκεί δύο (2) χρόνια.
  • Στο τέλος της φοίτησης χορηγείται Απολυτήριο Γυμνασίου.
  • Τα μαθήματα γίνονται το απόγευμα τις ώρες 4:30 μ.μ. έως 8:30 μ.μ.
  • Εκδίδεται Μαθητικό Δελτίο για τη δωρεάν μετακίνηση στο σχολείο με το Αστικό και Υπεραστικό ΚΤΕΛ
  • Το σχολείο διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές για την πρόσβαση και συμμετοχή σε αυτό, ατόμων με ειδικές ανάγκες (ΑμεΑ)

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες για να εγγραφούν, συμπληρώνουν Αίτηση Εγγραφής στο Σχολείο Δεύτερης  Ευκαιρίας Πύργου, προσκομίζοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  1. Απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου.
  2. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας.
  3. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης (ή Πιστοποιητικό γεννήσεως).

Οι εγγραφές  για το νέο σχολικό έτος 2017-2018 πραγματοποιούνται καθημερινά τις ώρες λειτουργίας του σχολείου: 5:30 μ.μ. έως 8:30 μ.μ, στη Διεύθυνση: 2ο Χλμ. ΕΟ Πύργου-Κυπαρισσίας, κτίριο 1ου ΕΠΑ.Λ. (και Δ.Ι.Ε.Κ.) Πύργου, 27100 Πύργος.

Τηλέφωνο & FAX: 26210-20.350, Τηλέφωνα έκτακτης επικοινωνίας: 693.65.25.428   & 69.45.11.89.73.

E-mail: sdepyr@sch.gr  Ιστοσελίδα-Ιστότοπος: http://sde-pyrgou.ilei.sch.gr