ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ξενοφών: Έχει δημιουργήσει θετική αύρα…

  • 65
    Shares

Άλλη μια αποστολή εξετελέσθη. Άλλο ένα παιχνίδι κάτω από πίεση για τον φετινό Ξενοφώντα, άλλη μια επιτυχία. Από τη μέρα που ο Ντέγιαν Μιλοσέσκι ζήτησε το 5χ5, ο Ξενοφών έχει κάνει 3χ3 και του απομένει ακόμα ένα 2χ2. Φαίνεται τελικά φέτος ότι τόσο στο Πρωτάθλημα, όσο και στο Κύπελλο, αυτός ο Ξενοφών αποδίδει καλύτερα κάτω από πίεση.

Το Σάββατο ο Ντέγιαν Μιλοσέσκι ζήτησε μια ομάδα επιβλητική και αποφασιστική από το πρώτο ημίχρονο. Όχι άλλη μια αγχωτική επικράτηση στο τέλος. Οι ποδοσφαιριστές του έκαναν το… χατίρι: «Οι παίκτες έκαναν αυτό που ζήτησα. Και πολύ περισσότερο αυτό που δουλέψαμε, γιατί δεν φτάνει μόνο να ζητάς κάτι. Πρέπει και να δουλεύεις σε αυτή την κατεύθυνση», ανέφερε και απάντησε στην ερώτηση κατά πόσον τελικά αυτή η ομάδα αποδίδει καλύτερα κάτω από συνθήκες πίεσης: «Έχουμε δημιουργήσει μια θετική αύρα. Η ομάδα μπορεί και αποδίδει το καλύτερο δυνατό. Μας αρέσει αυτό που κάνουμε. Πιστεύουμε σε αυτό που δουλεύουμε και βγάζουμε σιγουριά ότι θα τα καταφέρουμε. Αυτό μας βοηθάει να αντιμετωπίζουμε τις δύσκολες καταστάσεις που παρουσιάζονται στα παιχνίδια. Θα έλεγα ότι πλέον όλη μάδα βρίσκεται μαζί, όλοι γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν, ο καθένας στον ρόλο του. Τα κμμάτια του παζλ έχουν μπει στη θέση τους και κάθε επιτυχία σε ένα παιχνίδι, μας γεννά την επιθυμία να πάμε στο επόμενο. Αυτό που κάναμε στο Κύπελλο, θέλουμε να κάνουμε και στο Πρωτάθλημα. Αυτό που ζει η Κρέστενα φέτος, είναι κάτι φανταστικό και θέλουμε όλοι μαζί να πάμε μέχρι το τέλος, κατακτώντας ακόμα έναν τίτλο. Μέχρι τον «τελικό», έχουμε έναν «ημιτελικό». Πλέον σκεφτόμαστε το παιχνίδι του Σαββάτου, απέναντι σε μια καλή ομάδα, την οποία εκτιμώ πολύ. Τόσο τους παίκτες, όσο τη διοίκηση και τον προπονητή της. Είναι το παιχνίδι αυτό που θα μας ανοίξει το δρόμο για να πάμε να διεκδικήσουμε το Πρωτάθλημα. Ξέρουμε ότι -όπως δεν υπήρχε μέχρι τώρα και δεν θα υπάρξει ούτε μέχρι το τέλος- έτσι και σε αυτό το ματς, δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη».

Επιστροφή στις προπονήσεις, αμφίβολος ο Πλατανίτης

Ο Ξενοφών μετά το χθεσινό ρεπό, επέστρεψε σήμερα στο γήπεδο για προπόνηση, ξεκινώντας την προετοιμασία του για το κρίσιμο παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής απέναντι στον Ολυμπιακό Ζαχάρως. Κρίσιμο καθώς δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη, απέναντι σε μια ομάδα την οποία φέτος ο Ξενοφών, δεν έχει καταφέρει να κερδίσει. Σε τρεις απόπειρες (μια εντός και δυο εκτός), οι Ερυθρόλευκοι της Σκιλλουντίας μετρούν δυο ήττες και μια ισοπαλία. Δικαιολογημένα λοιπόν σε αυτό το ματς να καλούνται να έχουν τα μάτια τους… δεκατέσσερα!

Αγωνιστικά, ο  Μιλοσέσκι είδε τον Πλατανίτη να μην βγάζει το πρόγραμμα της προπόνησης λόγω ενός μικροτραυματισμού, αλλά εκτιμάται ότι μέχρι το Σάββατο θα έχει επανέλθει και θα συμπεριληφθεί στα πλάνα.


  • 65
    Shares