ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ξενοφών: Η φετινή του πορεία με αποχρώσεις!

 • 16
  Shares

Θεωρητικά ο Ξενοφών, ήταν το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου το καλοκαίρι που μας πέρασε. Λόγω εμπειρίας, λόγω ονόματος, λόγω κόσμου, συγκέντρωνε τις περισσότερες πιθανότητες στα χείλη των φιλάθλων, ακόμα και των ουδέτερων. Η σεζόν για την ώρα δεν εξελίσσεται όπως αναμενόταν για την Ερυθρόλευκη ομάδα της Κρέστενας. Μια δύσκολη σεζόν, η οποία φάνηκε ότι θα είναι δύσκολη από νωρίς. 

Αφενός η εξαιρετική πορεία του Ενιπέα, αφετέρου μια σειρά μέτριων και κακών εμφανίσεων, δεν έχουν προσφέρει ασφάλεια βαθμών στην ομάδα. Για την ακρίβεια, το ότι η σεζόν θα ήταν δύσκολη, φάνηκε με το… καλημέρα, όταν στο ματς της πρεμιέρας στη Νέα Μανολάδα ο Ξενοφών απέφυγε την ήττα στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, απέναντι σε μια ανέτοιμη και με ελλείψεις Δόξα, η οποία έμεινε από δυνάμεις στο δεύτερο μέρος. Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο ματς, με την εντός έδρας ήττα στη Ζαχάρω, ενώ μόλις την τρίτη αγωνιστική ήρθε η πρώτη νίκη, σε βάρος του επίσης ανέτοιμου και με ελλείψεις Αίαντα εκείνης της περιόδου, ο οποίος πάντως πρόλαβε να βάλει του Ξενοφώντα δυο γκολ.

Η απόδοση του Ξενοφώντα άρχισε να βελτιώνεται στο επόμενο διάστημα, όπου ήρθαν κάποιες νίκες άνετες σε συνδυασμό και με καλό ποδόσφαιρο, ωστόσο προς τα Χριστούγεννα και μετά, άρχισε εκ νέου να εμφανίζει πτώση στην απόδοσή της η ομάδα, με αποκορύφωμα τα τελευταία ματς, στα οποία δεν έχει νίκη. Μέσα στο 2019 ο Ξενοφών έχει μόλις μια νίκη σε πέντε παιχνίδια.

Ας δούμε αναλυτικά με τη βοήθεια των αποχρώσεων, την πορεία της απόδοσης του Ξενφώντα (πράσινο η πολύ καλή απόδοση, λαχανί η καλή απλά απόδοση, πορτοκαλί η μέτρια απόδοση και κόκκινο η κακή απόδοση).

Τα ματς του Ξενοφώντα 

 1. Δόξα-Ξενοφών 2-2
 2. Ξενοφών-Ζαχάρω 1-2
 3. Αίας-Ξενοφών 2-3
 4. Προοδευτική-Ξενοφών 1-2
 5. Ξενοφών-Αλφειός 2-0
 6. Ολυμπιάδα-Ξενοφών 0-2
 7. Θύελλα-Ξενοφών 1-4
 8. Ξενοφών-Πηνεία 3-0
 9. Μακρίσια-Ξενοφών 1-1
 10. Ξενοφών-Λ. Αστήρ 2-0
 11. Κουρτέσι-Ξενοφών 0-3
 12. Ξενοφών-Ηλειακός 1-1
 13. Ξενοφών-Σαβάλια 1-0
 14. Ενιπέας-Ξενοφών 0-0
 15. Ξενοφών-Δόξα 0-0
 16. Ζαχάρω-Ξενοφών 1-1
 17. Ξενοφών-Αίας 3-2
 18. Ξενοφών-Προοδευτική 1-1
 19. Αλφειός-Ξενοφών 2-1
 20. Ξενοφών-Ολυμπιάδα 1-1

 • 16
  Shares