ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ξενοφών: Ο συνεπέστερος «τελικάκιας» των τελευταίων χρόνων!


Τέσσερις Τελικούς τα τελευταία πέντε χρόνια μετράει ο Ξενοφών Κρεστένων. Και όπως είναι λογικό, θέλει αυτή τη φορά να κατακτήσει και το τρόπαιο, το οποίο είναι και το μόνο που του λείπει από τη συλλογή του, έχοντας ήδη στην τροπαιοθήκη του Πρωτάθλημα και το Σούπερ Καπ. Μάλιστα φέτος, ο Ξενοφών, εκτός από την ευκαιρία να κατακτήσει το Κύπελλο και να μπει στο Κύπελλο Ελλάδας για πρώτη φορά στην ιστορία του, έχει την ευκαιρία να κάνει και το «νταμπλ» και να συνδυάσει την κατάκτηση του Κυπέλλου με την άνοδο στη Γ΄ Εθνική.

Ο επίτιμος πρόεδρος του Ξενοφώντα και πολύπειρος παράγοντας Άγγελος Κουής, υπογραμμίζει ότι η κατάκτηση του νταμπλ δεν είναι αυτοσκοπός της ομάδας και ιεραρχικά το Κύπελλο είναι η πρώτη προτεραιότητα. Αφενός επειδή είναι ένας τίτλος με πρεστίζ, στον οποίο συμμετέχουν και οι μεγάλες ομάδες της Ηλείας, οι ομάδες της Γ΄ Εθνικής, αλλά και επειδή χρονικά προηγείται των Πλέι Οφ. Συνάμα, η άνοδος στη Γ΄ Εθνική, δεν είναι όσο απλή υπόθεση ακούγεται και για να κάνει η ομάδα των Κρεστένων ένα τέτοιο άλμα, θα πρέπει να υπάρξει συμπόρευση όλων των δυνάμεων της περιοχής, αλλά και είσοδος νέων προσώπων οι οποίοι θα υποστηρίξουν ένα τέτοιο εγχείρημα.

Ο κόσμος έφυγε χαμογελαστός

Η εικόνα βέβαια των φιλάθλων του Ξενοφώντα χθες στο γήπεδο, έδινε την αίσθηση ότι πλέον όλοι στην Κρέστενα έχουν αντιληφθεί την ιστορικότητα των στιγμών, μπορώντας ταυτόχρονα κανείς να διακρίνει στα βλέμματά τους και τη «δίψα» αποτυπωμένη, δίψα για αλλάξει με κάποιο τρόπο η ροή της ιστορίας στο ποδόσφαιρο της περιοχής, να αλλάξει επίπεδο η ομάδα. Όλοι τους έφυγαν ικανοποιημένοι από το γήπεδο. Παρακολούθησαν ένα παιχνίδι υψηλού επιπέδου με σασπένς και αγωνία μέχρι τα τελευταίο λεπτό, αλλά και ικανοποιημένοι από αυτό που είδαν από την ομάδα τους, να παίζει εξαιρετικά και να αποκλείει έναν αντίπαλο μεγαλύτερης κατηγορίας, πιο έμπειρο, έχοντας κάνει μάλιστα και ανατροπή, καθώς προερχόταν από ήττα με 3-1 στο πρώτο ματς.

«Προσγείωση» στο Πρωτάθλημα

Τώρα βέβαια, ο Ξενοφών καλείται να «προσγειωθεί» στις υποχρεώσεις του Πρωταθλήματος. Μπορεί ακόμα τα Πλέι Οφ να μην ξεκινούν, μπορεί την Κυριακή να υπάρχει ένα ακόμα παιχνίδι κανονικής περιόδου, όμως ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα, ούτε ως προς την πρώτη θέση, αλλά ούτε και ως προς τους βαθμολογικούς συσχετισμούς των Πλέι Οφ! Και τι σύμπτωση! Ο Ξενοφών αγωνίζεται στα Σαβάλια απέναντι στον Ολυμπιακό, μια ομάδα που είναι πιθανό να συναντήσει και στον Τελικό Κυπέλλου, αν βέβαια αυτός αποκλείσει την ερχόμενη Τετάρτη την Ολυμπιάδα, στον επαναληπτικό του 1-1 του πρώτου ματς στο Γούμερο.