ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ξενοφών-Πελόπιο 3-2: Γλίτωσε στις καθυστερήσεις το “‘έμφραγμα”

Ένα παιχνίδι το οποίο ο Ξενοφών έδειχνε να ελέγχει στο πρώτο μέρος, παραλίγο να χαθεί μέσα από τα χέρια των Πρωταθλητών. Στο 50΄βγήκε από το ματς ο Μιλοσέσκι, ενώ στο 55΄βγήκε και ο Μπακατσέλος. Ο Πέλοπας Πελοπίου μέσα σε λίγα λεπτά, μετέτρεψε το 2-0 σε 2-2, με αποτέλεσμα όλα να ισορροπούν μέχρι το φινάλε σε ένα τεντωμένο σχοινί.

Ο Ξενοφών προηγήθηκε με σουτ από τον Ντέγιαν Μιλοσέσκι στο 8΄. Ο Ξενοφών έκανε το 2-0 στο 43΄με τον Μπακατσέλο, μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια και εναλλαγή της μπάλας και έδειξε να καθαρίζει το παιχνίδι, έχοντας και άλλες καλές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος.

Ωστόσο στην επανάληψη ήρθαν τα πάνω-κάτω, με τον Πέλοπα Πελοπίου να μειώνει στο 61΄με τον Κακόγιαννο και στο 73΄με πέναλτι του Ζαφείρη, έκανε το 2-2, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, ο Ξενοφών από εκεί και πέρα άρχισε να πιέζει για να πετύχει το τρίτο γκολ. Ο Ξενοφών έχασε ευκαιρίες, του ακυρώθηκε στο 80΄γκολ για φάουλ εκτός φάσης και μέχρι και τις καθυστερήσεις, συνέχισε να πιέζει.  Για να φτάσουμε στο 94΄, οπότε και έπειτα από φάουλ έξω από την περιοχή, ο Πετρόπουλος έστειλε τη μπάλα στην καρδιά του «κουτιού», η άμυνα του Πέλοπα “σάστισε” μένοντας μέσα στην περιοχή,  με τον Πάρη Κωνσταντόπουλο με κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, να λυτρώνει τον Ξενοφώντα και να εμποδίζει τον Πέλοπα από ένα ανεπανάληπτο εκτός έδρας αποτέλεσμα.

Ανεξάρτητα από την ήττα, η ομάδα του Κώστα Δρακόπουλου, έδειξε χαρακτήρα, μαχητικότητα, αποδεικνύοντας ότι θα δώσει μάχη για την παραμονή. Με πολλά παράπονα για τη διαιτησία αποχώρησαν και οι δυο ομάδες, με τον Ξενοφώντα να θεωρεί ότι ο διαιτητής μετέτρεψε το κόρνερ σε έμμεσο και έγινε το 2-1. Ο Πέλοπας ζήτησε πέναλτι στο 2-1, με τον διαιτητή να υποδεικνύει «θέατρο».

Το Δ.Σ. του Ξενοφώντα, ευχήθηκε στον Γιάννη Κολόκα, ο οποίος έγινε πατέρας και γι΄αυτό τον λόγο απουσίαζε από το σημερινό ματς.

Ξενοφών: Βυθούλκας, Γαλανόπουλος, Πλατανίτης, Αναμουρλίδης, Δημάκης, Μιλοσέσκι (50΄Π. Κουτσογιαννάκης), Κωνσταντόπουλος, Φερεκίδης (65΄Πετρόπουλος), Μπουτσικάκης (79΄Χαραλαμπόπουλος), Μούτσος, Μπακατσέλος (55΄Θεοχαρόπουλος).

Πέλοπας: Νικολόπουλος, Βουρλούμης, Α. Δρουβιώτης, Π. Δρουβιώτης, Καρβουνιάρης, Κατσώλης, Ψηλογιαννόπουλος, Μπακόπουλος (46΄Μπίρμπας), Τζάρο (57΄Αγριδιώτης), Στροφύλλας (46΄Ζαφείρης), Κακόγιαννος (82΄Σταϊκόπουλος).