ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ξενοφών: Πρώτη ανατροπή στο Πρωτάθλημα. Και τί ανατροπή!

  • 70
    Shares

Μια τεράστια νίκη, τόσο σε σημασία, όσο και βαθμό δυσκολίας πέτυχε ο Ξενοφών μέσα στο Επιτάλιο επί του Αλφειού. Μια νίκη με ανατροπή, την πρώτη ανατροπή σε ολόκληρο το Πρωτάθλημα μέχρι τώρα. Στο πιο κρίσιμο σημείο του. Μια νίκη από εκείνες που σφυρηλατούν χαρακτήρα πρωταθλητισμού στις ομάδες, μια νίκη η οποία φανερώνει ότι ο Ξενοφών «είναι εδώ» και έχει όλα τα φόντα να φτάσει μέχρι το τέλος, κάνοντας ένα 3χ3 στα εναπομείναντα παιχνίδια, κατακτώντας τον τίτλο και την άνοδο στη Γ΄ Εθνική.

Απέναντι σε έναν Αλφειό σφιχτό, καλοστημένο, αποφασισμένο και χωρίς άγχος στις πλάτες του, αφού δεν είχε απολύτως τίποτα να χάσει, ο Ξενοφών σημείωσε μια νίκη η οποία τον καθιστά αν όχι το πρώτο φαβορί, τουλάχιστον ισότιμο φαβορί με τον Ενιπέα για την κατάκτηση του τίτλου.

Αυτά ακριβώς τα στοιχεία που έβγαλε ο αντίπαλος του Ξενοφώντα στο γήπεδο, αλλά και η σημασία της νίκης,  είναι αυτά τα οποία κάνουν τον Ντέγιαν Μιλοσέσκι να επιχειρεί να κρατήσει χαμηλά τους τόνους και να μην παρασυρθεί να μιλήσει για τον επικείμενο «τελικό» στο Λαντζόι. Αλλά να «υπενθυμίσει» ότι το ερχόμενο Σάββατο περιμένει τον Ξενοφώντα στην Κρέστενα ακόμα ένα πολύ ψηλό εμπόδιο, ο ίδιος ο Αλφειός, με τον Δημήτρη Μπάρκα αυτή τη φορά: «Ο Αλφειός είναι μια εξαιρετική ομάδα, η οποία δεν χαρίζεται σε κανέναν. Έπαιξαν τίμια και καθαρά, για τη φανέλα και την ιστορία τους και τους δίνω συγχαρητήρια. Αυτό πρέπει να συμβαίνει για να έρθει ξανά ο κόσμος στο γήπεδο. Είναι μια ομάδα στην οποία πρέπει να δείξουμε την απαιτούμενη προσοχή στο επερχόμενο παιχνίδι του Σαββάτου».

 

Εσωτερικές αλλαγές που βοήθησαν

Ο Ντέγιαν Μιλοσέσκι έβγαλε «άσους» από το μανίκι του στο παιχνίδι του Επιταλίου. Η χρησιμοποίηση του Κυριάκου Αναμουρλίδη στο χώρο του κέντρου, βοήθησε πολύ. Ο Μιλοσέσκι γνωρίζει αυτά που μπορεί να δώσει ο Αναμουρλίδης με τον τρόπο παιχνιδιού του. Ένας παίκτης ο οποίος μπορεί να κινηθεί σωστά και στα τρία τρίτα του γηπέδου, με έφεση στο να πατά περιοχή και να σκοράρει. Το έκανε και στον Τελικό Κυπέλλου, όπου ο Μιλοσέσκι τον είχε χρησιμοποιήσει αριστερό οπισθοφύλακα, όταν και με το αντίθετο πόδι, βγήκε πολλές φορές μπροστά και δημιούργησε πολλές υπεραριθμίες και «πονοκεφάλους» στην αντίπαλη ανασταλτική λειτουργία. Σημαντική βοήθεια είχε όμως και από την τοποθέτηση του Στάθη Χαραλαμπόπουλου στο χώρο του κέντρου στη συνέχεια, πηγαίνοντας τον Μπουτσικάκη σε ρόλο δεξιού εξτρέμ με το αντίθετο πόδι. Απείλησε αρκετά και από εκεί, δίνοντας με τον τρόπο αυτό περισσότερο ελεύθερο χώρο στον Θανάση Μπακατσέλο να δράσει από αριστερά: «Είχαμε ένα μέτριο πρώτο μέρος. Δεν μπορώ να πω ότι δεν είμαστε καλοί, όμως ήταν φανερό ότι δεν μας έβγαινε το παιχνίδι. Στην επανάληψη αυτό έγινε και είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό να παίρνουμε από τους παίκτες το καλύτερο σε τακτικό επίπεδο, ανεξάρτητα από τις θέσεις τις οποίες θα χρησιμοποιηθούν», ανέφερε ο Ντέγιαν Μιλοσέσκι, ο οποίος έχει κάθε λόγο να είναι αισιόδοξος. Ο Πάρης Κωνσταντόπουλος αρχίζει και επιστρέφει σε φουλ ρυθμούς, χτυπώντας την πόρτα της ενδεκάδας, ενώ κανονικά διαθέσιμος θα είναι ξανά και ο Πάνος Κουτσογιαννάκης, ο οποίος εξέτισε. Στον αντίποδα, μοναδικός απών θα είναι ο Στάθης Χαραλαμπόπουλος.


  • 70
    Shares