ΗΛΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεσηκωμός και στη Ζάκυνθο για το Πάτρα – Πύργος

  • 128
    Shares

Και η Ζάκυνθος θα συμμετέχει στην κινητοποίηση που έχει συγκαλέσει για την επόμενη Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου, στο Βουπράσιο, το Συμβούλιο Αιρετών Ηλείας με θέμα την άμεση συνέχιση και ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος.

Στην χθεσινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Ζακύνθου εξέδωσε ψήφισμα, με το οποίο ανακοινώνει την «κάθοδό» του στην κινητοποίηση, αλλά και το κλείσιμο του δήμου την ημέρα της κινητοποίησης.

Το ψήφισμα έφερε στη συνεδρίαση ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Αντώνης Κασσιμάτης και αναφέρει:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Ζακύνθου εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του και την αντίθεσή του στην αναστολή υλοποίησης του ζωτικής σημασίας έργου του νέου αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου από τον Υπουργό Υποδομών κ. Καραμανλή.

Με την απόφαση αυτή καταδικάζει τους κατοίκους της Ζακύνθου και της Δυτικής Πελοποννήσου να εξακολουθούν να χρησιμοποιούν έναν δρόμο καρμανιόλα, που στοιχίζει κάθε χρόνο 30 ζωές συνανθρώπων μας.

Ο οδικός άξονας Πατρών – Πύργου χρησιμοποιείται από το σύνολο των Ζακυνθινών που ταξιδεύουν εκτός του νησιού, αλλά και από το σύνολο των επισκεπτών που φτάνουν ακτοπλοϊκά στη Ζάκυνθο και ξεπερνούν τους 200.000.

Πρόκειται ουσιαστικά για έναν αυτοκινητόδρομο κρίσιμο για την οδική ασφάλεια και την ανάπτυξη του τόπου μας.

Είναι εντελώς ακατανόητο γιατί ένα τόσο σημαντικό έργο που ήδη χρηματοδοτείται με 300 εκατομμύρια ευρώ από Ευρωπαϊκούς πόρους, άρα δεν θα έχει διόδια με αυτή τη χρηματοδότηση και βρίσκεται σε φάση υλοποίησης, με ήδη υπογεγραμμένες τις 5 από τις 8 εργολαβίες  και έναρξη εργασιών, γιατί αυτό το έργο πρέπει να σταματήσει. Γιατί να δοθεί με ανάθεση στην Ολυμπία Οδό, διότι αυτό είναι το εναλλακτικό σχέδιο που προωθεί ο υπουργός Υποδομών, γιατί θα πρέπει να μπουν διόδια στην Πατρών – Πύργου.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή και τη διαμαρτυρία των δήμων και των φορέων της Περιφέρειας που συμμετέχουν στην κινητοποίηση του Συμβουλίου Αιρετών, στις 26 Φεβρουαρίου, συμμετέχοντας, αποστέλλοντας αντιπροσωπεία στην κινητοποίηση, που θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή του παλιού Βουπράσιου, θα κλείσει ο δρόμος και ταυτόχρονα θα κλείσουμε τον δήμο την ίδια μέρα, συμμετέχοντας και εμείς σε αυτή την κινητοποίηση».


  • 128
    Shares