27.8 C
Pýrgos
Δευτέρα, 26 Ιουλίου, 2021

Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι των Δουνεΐκων για το νερό!!!

spot_img

Προτείνουμε να Δείτε

Είδαν και αποείδαν οι κάτοικοι των Δουνεϊκων από τα προβλήματα που έχουν με το νερό,  υπενθυμίζουμε, το μοναδικό χωριό του δήμου Ήλιδας που…δεν είχε «πρόγραμμα 100 ημερών» αλλά 90 ημερών, λόγω της σπουδαιότητας και των προβλημάτων του, και προχώρησαν στην κατάθεση ψηφίσματος, το οποίο υπογράφουν οι κάτοικοι του οικισμού Κερτιζέϊκα, προς τον δήμαρχο Ήλιδας, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και  τη Διεύθυνση Υδάτινων Πόρων.

Οι δεσμεύσεις και οι υποσχέσεις, τόσο προεκλογικά όσο μετεκλογικά, «χάθηκαν στον αέρα». Οι διακοπές όμως του νερού και η λάσπη που τρέχουν οι βρύσες των νοικοκυριών παρέμειναν, με τους κατοίκους πλέον των Δουνεϊκων να δηλώνουν ότι επιφυλάσσονται για κάθε νόμιμο δικαίωμά τους.

Όλο αυτό το διάστημα, δύο χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων της σημερινής δημοτικής αρχής, οι κάτοικοι των Δουνεϊκων όχι μόνο έργο δεν είδαν, αλλά δεν έχουν λάβει… ούτε απάντηση για το πρόβλημα που τους ταλανίζει!

 

Το ψήφισμα αναφέρει χαρακτηριστικά:

 

«Σήμερα, εμείς οι κάτοικοι στα Κερτιζέικα Δουναιίκων, συγκεντρωθήκαμε και Δηλώνουμε ότι:

Εκφράζουμε:

α) τη δυσαρέσκειά μας απέναντι στην αντιμετώπιση των υπευθύνων υδροδότησης και Δημάρχου Ήλιδας για το πρόβλημα του νερού που έχουμε.

β) την απογοήτευσή μας για την απαράδεκτη στάση των υπευθύνων του Δήμου μας.

Χρόνια υποφέρουμε απ΄την έλλειψη νερού, τις πολύωρες διακοπές ακόμα και για συνεχόμενες ημέρες, το θολό νερό ή λασπόνερο που έρχεται στα σπίτια μας κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Έχουμε επανειλημμένα εκφράσει τα παράπονά μας στους αρμόδιους φορείς και στον Δήμαρχο. Το 2020 μας καθησύχασα ότι θα περάσει το θέμα από Δημοτικό Συμβούλιο για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα. Ένα χρόνο μετά συνεχίζεται η ίδια κατάσταση, χωρίς να έχουμε πάρει απάντηση για την αντιμετώπιση του προβλήματός μας. Το νερό κόβεται και όταν έρχεται στις βρύσες μας συνεχίζει να τρέχει θολό ή λασπόνερο, το οποίο είναι ακατάλληλο για οποιαδήποτε χρήση.

Φέτος απ’ τις αρχές του μήνα Μαΐου άρχισαν οι διακοπές νερού. Όταν έχουμε νερό είναι θολό ή λασπόνερο. Συγκεκριμένα στις 11/05/2021 ώρα 10:30μ.μ., 12/05/2021 ώρα 9:00π.μ. και 14 Μαΐου ώρα 12:22π.μ. το νερό ήταν λάσπη.

Παρόλα αυτά καλούμαστε να πληρώνουμε υπέρογκους λογαριασμούς για κάτι που δεν έχουμε.

Αυτό το νερό είναι κίνδυνος για την υγεία όλων μας.

Και ΖΗΤΑΜΕ όπως υποχρεούται ο Δήμος να λύσει άμεσα και οριστικά το σοβαρό αυτό πρόβλημα.

Να τεθεί θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να πάρουμε απάντηση.

Απαλλαγή από τα πάγια έξοδα των λογαριασμών ύδρευσης έως ότου λυθεί το πρόβλημα.

Να έρθει πόσιμο νερό στις βρύσες μας.

Υπενθυμίζουμε ότι υπεύθυνοι για την ύδρευσης των Δήμων είναι η δημοτική αρχή, η οποία φέρει την ευθύνη της μελέτης, κατασκευής, λειτουργίας και συντήρησης του συστήματος ύδρευσης, της διενέργειας υγειονομικών αναγνωρίσεων, εργαστηριακών εξετάσεων – με τη συχνότητα που προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία, σε συνάντηση με την παροχή του διανεμόμενου νερού – και γενικά της λήψης κάθε μέτρου, προκειμένου να παρέχεται πόσιμο νερό σε ποσότητα επαρκή για τις ανάγκες του υδρευόμενου πληθυσμού, χωρίς διακοπές στο σύστημα ύδρευσης και να είναι απαλλαγμένο από κάθε υγειονομικό κίνδυνο.

Σε περίπτωση εμφάνισης περιστατικών υπερβάσεων οι υπεύθυνοι φορείς ύδρευσης, αναλαμβάνουν επανορθωτικές ενέργειες αντιμετώπισης (π.χ. εξάλειψη κινδύνων ρύπανσης, επεξεργασία νερού, χλωρίωσης κλπ.). ώστε να πληρούνται τα ποιοτικά όρια της νομοθεσίας για το πόσιμο νερό, να διασφαλίζεται και να προστατεύεται η Δημόσια Υγείας και το περιβάλλον γενικότερα.

Οι υπεύθυνοι ύδρευσης έχουν την υποχρέωση να παρέχουν στους καταναλωτές στοιχεία της ποιότητας του νερού που καταναλώνουν, οι οποίοι θα πρέπει να απευθύνονται στους υπεύθυνους ύδρευσης για την παροχή της αντίστοιχης πληροφόρησης.

Επιφυλασσόμεθα για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας και ορίζουμε τους: Παναγνωτοπούλου Μαρία – Σταυρούλα, Ιορδάνη Ζαχαριάδη και Γεώργιο Παναγιωτόπουλο αρμόδιους να καταθέσουν το ψήφισμα στο Δήμο και να προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια κατά τη βούλησή τους».

 

Το «Ilia.news» παρακολουθεί το θέμα από κοντά, από πέρυσι είχε ασχοληθεί με το πρόβλημα των κατοίκων της περιοχής και θα συνεχίζει να το παρακολουθεί…

 

Το «νερό – νεράκι» λένε εδώ και 7 μήνες στα Δουνέϊκα…(βίντεο)

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα