«Ξεσπάθωσε»: ο Βασιλακόπουλος κατά Euroleague

spot_img

Προτεινόμενα

Πρωτοφανή απόφαση έλαβε η επιτροπή των 11 ομάδων της Ευρωλίγκα που έχουν εγγυημένο συμβόλαιο, να μην συμμετάσχουν στα προκριματικά οι παίκτες των ομάδων που αγωνίζονται στην διοργάνωση, ήρθε η απάντηση από τις ομοσπονδίες των χωρών.

Το θέμα, σχολίασε ο πρόεδρος της ΕΟΚ με καυστικό τρόπο:  «Με κατάπληξη παρατηρώ, όχι τις προθέσεις που από καιρό έχει κάνει γνωστές η εταιρία ECA αλλά, την συντονισμένη προσπάθεια εμφάνισης δύο φορέων περί το παγκόσμιο μπάσκετ.

Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, μόνο η Παγκόσμια Ομοσπονδία FIBA είναι ο θεσμικός φορέας του αθλήματος, αναγνωρισμένος από την ΔΟΕ, μέλος αυτής και αρμόδιος να αποφασίζει για την πορεία του μπάσκετ ανά την Υφήλιο.
Σε καμία περίπτωση μια εμπορική εταιρία, που απροκάλυπτα επιδιώκει να υποτάξει την βασική επιδίωξη των σπορ, το αθλητικό αποτέλεσμα και τον υγιή ανταγωνισμό, στο οικονομικό συμφέρον και αποτέλεσμα, δεν αποτελεί φορέα του αθλήματος, παρά μια ιδιωτική επιχείρηση αμφιβόλων κινήτρων.

Γινόμαστε σε διάρκεια μάρτυρες ενός θεάτρου παραλόγου και κινδύνου που έχει στηθεί γύρω από το μπάσκετ. Απαιτούνται άμεσα ξεκάθαρες θέσεις και κυρίως λύσεις. Παιχνίδια τακτικής, λεονταρισμοί και κουτσαβακισμοί, μόνο ολέθρια αποτελέσματα μπορούν να έχουν σε έτσι κι αλλιώς δύσκολες εποχές.
Είναι επιτακτική ανάγκη, ο θεσμικός φορέας του αθλήματος FIBA, να αφήσει τα μισόλογα, τις ενημερωτικές έως και απολογητικές ανακοινώσεις και να προχωρήσει στην εφαρμογή των νόμων και των καταστατικών  διατάξεων που έχουν εγκριθεί από 206 χώρες σε όλον τον κόσμο».

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα