Με απόφαση της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου ξηλώνονται από το πρωί της Τετάρτης 13/8/2025 οι αυτοσχέδιες καλύβες σε όλο το παραλιακό μέτωπο του Δήμου Ήλιδας από τα Σαβάλια έως και την Αγία Μαρίνα.
Στο σημείο έχει φτάσει η Δημοτική Αστυνομία, συνοδεία Αστυνομικών, οι οποίοι και ενημέρωσαν τους ιδιοκτήτες των καλυβιών να απομακρύνουν τα πράγματά τους, αφού πρόκειται να τις ξηλώσουν με την βοήθεια μηχανήματος.
Η αρχή έγινε από το κομμάτι μεταξύ Μαραθιάς και Κουρούτας και θα συνεχιστεί προς το Παλούκι, την Αγία Μαρίνα κ.τ.λ.
Να σημειωθεί ότι τα ξύλα θα απομακρυνθούν από τις παραλίες με φορτηγό του Δήμου.
Η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, προχώρησε σε αυτή την απόφαση, ύστερα από εκατοντάδες καταγγελίες που έχει δεχθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Mycoast για αυθαίρετη καταπάτηση της παραλίας και του αιγιαλού στον Δήμο Ήλιδας.





