5 C
Pýrgos
Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, 2022

ΟΑΣΗ: Συγκέντρωση των αγροτών στον Πύργο – Βασικός ομιλητής ο Βαγγέλης Μπούτας

spot_img

Συνάδελφοι αγροτοκτηνοτρόφοι της Ηλείας και της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας μεγάλα πανηγύρια στήνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ με την στήριξη των περιφερειών και δήμων για την «δίκαιη ανάπτυξη» όπως την προπαγανδίζει.

Η ανάπτυξη τους όμως αφορά τους εμποροβιομήχανους, τους τραπεζίτες, τους μεγαλέμπορους και μεγαλοαγρότες, αφού εμείς στον αντίποδα βιώνουμε την δραματική μείωση του εισοδήματος από την φοροληστεία, τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, τα διάφορα χαράτσια, τις εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα και το αυξημένο κόστος παραγωγής. Το αίσχος των ανοιχτών και χαμηλών τιμών στα προϊόντα, στο όνομα της «ελεύθερης οικονομίας της αγοράς», που είναι η ελευθερία μιας χούφτας μεγαλεμπόρων και βιομηχανιών να αρπάζουν κοψοχρονιά την σοδειά και να διοχετεύουν στην λαϊκή κατανάλωση πανάκριβα τα προϊόντα 5-10 φορές πάνω από την τιμή παραγωγού, κερδοσκοπώντας σε βάρος αγροτοκτηνοτρόφων και λαού.

Η αναλγησία της κυβέρνησης να παρουσιάζει αυξημένο το αγροτικό εισόδημα παίρνοντας σαν βάση παραποιημένα οικονομικά στοιχεία, όπως από προϊόντα που έχουν τσακιστεί από τα φυσικά φαινόμενα και έχουν μειωμένη παραγωγή και συγκυριακή αύξηση τιμών, λόγω έλλειψης, είναι γκαιμπελική προπαγάνδα χειρίστου είδους. Οι τεράστιες ζημιές στην παραγωγή αποζημιώνονται με ψίχουλα ή και καθόλου στην πλειοψηφία τους και μετά από πολλούς μήνες ή χρόνια από τον ΕΛΓΑ, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση δίνει από τις εισφορές των αγροτοκτηνοτρόφων στον Οργανισμό 1,8 εκατ, ευρώ για τους ξεπουλημένους της ΠΑΣΕΓΕΣ.

Ο νέος νόμος  για τα νωπά προϊόντα σε καμία περίπτωση δεν εξασφαλίζει κατώτερες εγγυημένες τιμές, ούτε άμεση πληρωμή των παραγωγών. Δεν σταματάει τις αθρόες εισαγωγές ομοειδών προϊόντων, τις ελληνοποιήσεις γάλακτος και κρέατος, που απορρέουν από την ΚΑΠ της ΕΕ και τις υπογραφές των ελληνικών κυβερνήσεων, στα πλαίσια των συμφωνιών του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

Το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για την οργάνωση του συνδικαλιστικού κινήματος των αγροτοκτηνοτρόφων λειτουργεί υποστηρικτικά για τις κυβερνήσεις, την ΕΕ, τα αντιαγροτικά μέτρα τους και θα αδρανοποιήσει την αγωνιστικότητα μας.

Απάντηση μας, είναι η αναγκαιότητα να δυναμώσουμε την δική μας οργάνωση με την συγκρότηση νέων συλλόγων σε χωριά ή ομάδες χωριών, η ουσιαστική λειτουργία των Αγροτικών Συλλόγων με συνεδριάσεις, ενημέρωση των αγροτοκτηνοτρόφων, συσκέψεις, περιοδείες, οργάνωση αγωνιστικών διεκδικήσεων τοπικά αλλά και πανελλαδικά.

Για την επικαιροποίηση του διεκδικητικού πλαισίου, την ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων σας καλούμε,στην περιφερειακή αγροτική σύσκεψη την Κυριακή 5 Νοεμβρίου και ώρα 7:30 το βράδυ στην αίθουσα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Μανωλοπούλου και Μαγνησίας) στον Πύργο απέναντι από την ΔΟΥ Πύργου.

Θα παρευρεθούν εκτός από τους Ηλείους αγροτοκτηνοτρόφους, αντιπροσωπεία της γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων με επικεφαλή τον Βαγγέλη Μπούτα πρόεδρο της ΕΟΑΣ Καρδίτσας, αντιπροσωπεία της ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας, οι αγροτικοί σύλλογοι από την Ωλενία Αχαΐας, Αιγίου «Μπακόπουλος Ντρίνιας» και η ΟΑΣ Πελοποννήσου.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ. ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα