ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οδηγία της ΕΠΣΗ στους διαιτητές να δείχνουν ανοχή στην καθυστέρηση των γιατρών

  • 53
    Shares

Σαφής οδηγία της ΕΠΣ Ηλείας προς τους διαιτητές έχει δοθεί, μέσα από την οποία ζητείται από αυτούς να δείχνουν ανοχή στις περιπτώσεις τις οποίες καθυστερεί η άφιξη του διαιτητή σε ένα γήπεδο. Σύμφωνα με πληροφορίες του ilia.news από υψηλόβαθμη πηγή της Οδού Δραγατσανίου, παραδέχονται την επικοινωνία που υπήρξε ανάμεσα στον διαιτητή και τη Διοργανώτρια Αρχή, αρχικά μέσω της Επιτροπής Διαιτησίας και εν συνεχεία ανάμεσα στην Επιτροπή και τον πρόεδρο της ΕΠΣΗ Άρη Κουλούρη και υπογραμμίζουν ότι όλα έχουν γίνει νομότυπα, ενώ ακόμα και αν ο διαιτητής έκλεινε το Φ.Α. χθες στο Γούμερο, δύσκολα η Ολυμπιάδα θα μηδενιζόταν, καθώς υπάρχει πρόσφατο δεδικασμένο μη έγκαιρης άφιξης γιατρού σε γήπεδο λόγω ανωτέρας βίας, στο οποίο επαναλήφθηκε το παιχνίδι. Και συγκεκριμένα το παιχνίδι ανάμεσα σε Οπούντιο Μαρτίνου-Νίκη Βόλου για το Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Εξαιτίας αυτού μάλιστα δίνεται τόσο μεγάλη χρονική ανοχή, προκειμένου οι ομάδες και οι διαιτητές να μην υποβάλλονται στην ταλαιπωρία να μεταβούν και πάλι στο γήπεδο για να διεξαχθεί το ματς σε άλλη ημερομηνία.

Αντίστοιχα μάλιστα στην εφετινή σεζόν υπήρξε καθυστέρηση τόσο σε εντός έδρας παιχνίδι του Αίαντα με τη διαιτητή τον Αποστολόπουλο, όσο και της Δόξας Νέας Μανολάδας (με τη Θύελλα Πύργου), αλλά και σε παιχνίδι μικρότερης κατηγορίας, ανάμεσα στον Αχιλλέα και το Γεράκι.

Στην ΕΠΣ Ηλείας θεωρούν ότι η περίπτωση του γιατρού είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση, δεν εντάσσεται στην ίδια κατηγορία με την προσκόμιση δελτίων, την κατάσταση υγείας, την αποζημίωση των διαιτητών, θέματα που συνοδεύονται με την άφιξη και φυσική παρουσία των ομάδων στο γήπεδο. Ο γιατρός επίσης είναι αναντικατάστατος, δεν μπορεί δηλαδή να γίνει παιχνίδι χωρίς αυτόν (αντίθετα μπορεί να γίνει χωρίς έναν ποδοσφαιριστή ή χωρίς τον προπονητή), ενώ τέλος, είναι ένα πρόσωπο το οποίο αν λόγω ανωτέρας βίας (έχει έναν ασθενή και καθυστερήσει, του συμβεί ένα τροχαίο στον δρόμο κ.ο.κ.), δεν θα πρέπει να τιμωρείται το Σωματείο.

Στην ΕΠΣ Ηλείας, δείχνουν ξεκάθαρα με αυτό τον τρόπο ότι θέλουν να δείξουν επιείκεια και όχι τιμωρητικό πνεύμα για τις ομάδες, οι οποίες με πενιχρά μέσα πασχίζουν να τα βγάλουν πέρα και να υπάρξει ποδόσφαιρο.


  • 53
    Shares