11.5 C
Pýrgos
Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου, 2021

Οικισμός Ανάληψη… εκεί όπου ο χρόνος σταμάτησε να κυλά

spot_img

Ο οικισμός Ανάληψη του Δήμου Ήλιδας, βρίσκεται 7 μόλις χιλιόμετρα μακριά από τη πόλη της Αμαλιάδας, σε ένα καταπράσινο τοπίο μοναδικής ομορφιάς με θέα το απέραντο γαλάζιο του Ιονίου πελάγους. Από το Φεβρουάριο του 2014 και κυρίως από το Μάρτιο του 2015, ο οικισμός Ανάληψη βρέθηκε στο επίκεντρο λόγω της ισχυρής κατολίσθησης που υπέστη,  με ρήγμα εντός του οικισμού, που «κατάπιε» στη κυριολεξία δύο κατοικίες, σκορπίζοντας το φόβο και τον τρόμο στους κατοίκους. Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, γέννημα θρέμμα του οικισμού, ενεργοποιήθηκε από τη πρώτη στιγμή και πέτυχε να χρηματοδοτηθεί η αντιστήριξη του οικισμού από το Υπουργείο Υποδομών μ’ ένα σημαντικό ποσό του 1.700.000 ευρώ περίπου, αλλά και με την παρέμβαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολου Κατσιφάρα να χρηματοδοτηθούν έργα προστασίας του οικισμού με ένα ποσό της τάξης του 1.300.000 ευρώ. Σήμερα δυστυχώς με ευθύνη του Δήμου Ήλιδας φαίνεται το μεν έργο αντιστήριξης να μην έχει περατωθεί και παραδοθεί, ενώ οι εργασίες προστασίας εντός του οικισμού να είναι ακόμα στα χαρτιά, να γίνονται διαρκώς τροποποιήσεις στις μελέτες και να αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο εργολάβο.

Σήμερα εάν κάποιος επισκεφθεί την Ανάληψη θα διαπιστώσει πως σε διάφορα σημεία του οικισμού ο χρόνος να έχει «παγώσει», με τα μηχανήματα να βρίσκονται εγκαταλειμμένα, να σκουριάζουν από την αχρηστία εδώ και αρκετούς μήνες, και καμία εργασία αποκατάστασης να μην προχωρά. Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Κωνσταντόπουλος διαμαρτυρόμενος εντόνως για την κατάσταση που υπάρχει στην Ανάληψη, κάλεσε τον Δήμαρχο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο έργων να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Υπενθύμισε πως επανειλημμένως και με πολλούς τρόπους έχει θέσει την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης των έργων με παρεμβάσεις στο δημοτικό συμβούλιο και με έγγραφες επισημάνσεις προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου. Ο κ. Κωνσταντόπουλος για τη κατάσταση που υπάρχει σήμερα στον οικισμό,  μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του  τονίζει: «Δυστυχώς υπάρχει έλλειμμα ευθύνης με την αδιαφορία και την ανικανότητα από τους αρμόδιους παράγοντες της δημοτικής αρχής να δεσπόζει στους χειρισμούς τους. Σε όλες τις παρεμβάσεις, ερωτήσεις και τοποθετήσεις για το θέμα αυτό, το μόνο που μπορεί κάποιος να διαπιστώσει είναι η πλήρης εγκατάλειψη.  Όλα αυτά αν τα συνδυάσει κάποιος και με την άρνηση να εκτελέσουν τα καθήκοντα τους, όπως ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος καθαριότητας, εύλογα κάποιος καταλαβαίνει γιατί η οργή ξεχειλίζει. Από το Σεπτέμβριο του 2015 έχω εγγράφως ενημερώσει και επανέλθει επανειλημμένως στον Αντιδήμαρχο κ. Μαυρίκο, στο δημοτικό συμβούλιο και στον πρόεδρο της Τ.Κ. Γερακίου, για τον απαιτούμενο καθαρισμό των οικοπέδων και απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων κατοικιών, τα οποία σήμερα αποτελούν εστίες μόλυνσης. Επειδή για κάποιους από εμάς που ασχολούμαστε με τα κοινά, σημαίνει ακόμα πάρα πολλά πράγματα το να μπορούμε να κοιτάμε στα μάτια τους συμπολίτες μας, ενημερώνω πως δεν θα σταματήσω να μάχομαι για τα αυτονόητα, δηλαδή κάποιοι να κάνουν τη δουλειά τους σωστά. Αναμένω άμεσα να ξεκινήσουν πάλι οι εργασίες αποκατάστασης και προστασίας του οικισμού, οι εργασίες που αφορούν τη Τ.Κ. Γερακίου και όλες οι ενέργειες καθαρισμού, που πάνω από 3 χρόνια επισημαίνω».

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα