Δευτέρα, 16 Μαΐου, 2022
24.5 C
Pýrgos

Οικονομική ασφυξία σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά 

spot_img
Σε οριστικό και αμετάκλητο lockdown, οδηγεί επιχειρήσεις αλλά και νοικοκυριά το νέα κύμα ακρίβειας που φέρει την σφραγίδα της σημερινής κυβέρνησης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι υπουργοί του φαίνεται να παρατηρούν εκ του μακρόθεν το κύμα ακρίβειας που πλήττει ήδη εδώ και μήνες την ελληνική οικονομία.
Φαίνεται ωστόσο ότι δεν αντιλαμβάνονται ότι η νέα οικονομική κρίση θα σημάνει το οριστικό τέλος της μικρομεσαίας τάξης και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, οδηγώντας στην απόλυτη φτωχοποίηση χιλιάδες συμπολίτες μας. Με το βλέμμα στραμμένο στις κάλπες η κυβέρνηση υπόσχεται στήριξη των αδυνάτων, μία στήριξη ωστόσο που μένει μόνο στα λόγια καθώς τα πρωτοκλασάτα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας θεωρούν ότι εν μέσω πανδημίας οι έλληνες κατάφεραν να κάνουν αποταμιεύσεις!
Η ενεργειακή κρίση, η αύξηση στις τιμές των ειδών ευρείας κατανάλωσης, έχουν οδυνηρό αντίκτυπο σε καταναλωτές και μικρομεσαίους επαγγελματίες.
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εθελοτυφλεί, αρνούμενη την σκληρή πραγματικότητα. Σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη καμπή της Ελληνικής Οικονομίας θα πρέπει να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα στήριξης του συνόλου των καταναλωτών αλλά και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που σήμερα, μετά από δύο σχεδόν χρόνια συνεχόμενων lockdown, στενάζουν κάτω από την ασφυκτική οικονομική πίεση που έχει δημιουργηθεί.
Εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα τότε πολύ σύντομα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα καταρρεύσουν οριστικά και η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα κληθεί να διανέμει δελτία συσσιτίων, προκειμένου να στηρίξει τους πολίτες τούτης της χώρας.
Απαιτούμε να ληφθούν μέτρα άμεσα πριν οδηγηθούν σε οικονομική ασφυξία πολίτες και επαγγελματίες.
Φλεβοτομος Παναγιώτης συντονιστής ΝΕ Σύριζα ΠΣ Ηλείας
Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα