ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Οι αντιδράσεις των δημάρχων Πύργου και Ήλιδας μετά το «ΟΧΙ» της Κεραμέως


Καμία ανταπόκριση δεν βρήκε η Ηλειακή αντιπροσωπεία των αιρετών από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως κατά τη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Παρασκευής  στο γραφείο της στο υπουργείο.

Από εδώ και πέρα… ήρθε η ώρα των κινητοποιήσεων!

 

Π. Αντωνακόπουλος «Οι προβλέψεις μας δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν…»

 

«Απόλυτος αρνητισμός, τοίχος το Υπουργείο! Επιβεβαίωσαν στο μέγιστο βαθμό το πώς και πόσο προαποφασισμένη ήταν η απόφαση κατάργησης των Πανεπιστημιακών Σχολών στην Ηλεία. Η εμπάθεια από το Υπουργείο Παιδείας κατά της Ηλείας, ήταν δυστυχώς το μόνο που συναντήσαμε!

Είχαν βρει ένα σωρό στοιχεία μόνο και μόνο να καταδικάσουν τα δύο τμήματα της Ηλείας και μας επικαλούνταν αυτά, όταν βέβαια υπάρχουν τμήματα πολύ χειρότερα που δεν τα ακουμπήσανε σε όλη την Ελλάδα, όπως υπάρχουν τμήματα χωρίς καθηγητές στη Χίο, στα Ψαχνά, στη Δράμα, στις Σέρρες, όπως υπάρχουν τμήματα με πολύ χαμηλές βάσεις εισαγωγής – χαμηλότερες από αυτών της Ηλείας – ακόμα και στο Πανεπιστήμιο Πατρών…

Στην πλήρη επιχειρηματολογία που ανέπτυξα, δεν είχαν καμία απάντηση. Κι ούτε και στην πρωτοφανή μεθόδευση που για να εκδοθεί η απόφαση του νέου μηχανογραφικού που καταργεί τα δύο τμήματα, προηγήθηκε το παρασκήνιο με την απαίτηση  από το υπουργείο Παιδείας ώστε την ίδια μέρα το Πανεπιστήμιο Πατρών να στείλει  νέα γραπτή απόφαση, που να εισηγείται μηδενικό αριθμό εισακτέων για την ακαδημαϊκή περίοδο 2021-22 στη Μουσειολογία.

Αν και μόλις λίγο καιρό πριν είχε το ίδιο πάρει απόφαση για 110 εισακτέους! Και για τον λόγο αυτό, ο Πρύτανης ζήτησε από τα μέλη της Συγκλήτου να απαντήσουν με e-mail μέσα σε …μία ώρα αν εγκρίνουν την πρότασή του, καθώς η υπουργός επειγόταν να υπογράψει την απόφαση…

Κι η μόνη πρόταση τους ήταν να πάρουμε …ΙΕΚ αντί Πανεπιστημίων! Αυτή και μόνο ήταν η πρότασή τους.

Είμαι αγανακτισμένος αλλά δυστυχώς δικαιωμένος για τις προβλέψεις που έχω κάνει δημόσια και σε όλους τους δυνατότερους τόνους, εδώ και καιρό.

Δεν καταναλώνουμε πλέον άλλο χρόνο σε άγονους και ατελέσφορους διαλόγους. Αυτό που θα γίνει από εδώ και πέρα είναι η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μας».

 

Λυμπέρης: «Να μην τολμήσει κανένας να περάσει από την Ηλεία…»

 

«Δυστυχώς πρέπει να πληροφορήσω τον Λαό της Ήλιδας και της Ηλείας πως οι «μάσκες» της περιβόητης μεταρρύθμισης της κυρίας Κεραμέως «έπεσαν»! Όταν  ρωτήσαμε την Υπουργό Παιδείας, γιατί η μεταρρύθμιση σταμάτησε στον Πύργο και την Αμαλιάδα, μας απάντησε ότι είχε ξεκινήσει καταργώντας τις σχολές που ίδρυε ο νόμος Γαβρόγλου, όπως Νομική στην Πάτρα, ΤΕΦΦΑ στον Πύργο κ.α.

Όταν της είπαμε τι θα γίνει με τις υπόλοιπες που είχε ιδρύσει ο ίδιος νόμος – Γαβρόγλου-, όπως η Σχολή Γεωπονίας στην Αιτωλοακαρνανία, η κ. Κεραμέως δεν μας απάντησε.

Όταν της είπαμε πως οι βάσεις στη Σχολή Γεωπονίας του Μεσολογγίου ήταν χαμηλότερες από αυτές τις Αμαλιάδας και πάλι δεν μας απάντησε. Όταν τη ρωτήσαμε να μας εξηγήσει με ποια δεδομένα κλείνει η σχολή της Αμαλιάδας, από τη στιγμή που το 50% της γεωργικής παραγωγής της Περιφέρειας είναι στην Ηλεία  και πάλι δεν μας είπε.

Μήπως λοιπόν η κ. Κεραμέως και η περιβόητη μεταρρύθμιση βασίστηκε στον «μπάρμπα στην Κορώνη» που εμείς χθες ονομάζαμε «Κύριο Βαρεμένο» και σήμερα μπορεί να λέγεται «κύριος Λιβανός ή κύριος Γεραπετρίτης…»;

Αυτή είναι οι πολιτικοί μεταρρυθμιστές της Χώρας. Αυτοί που με τους «μπαρμπάδες στην Κορώνη» και τους … κουμπάρους έχουν καταφέρει να διώξουν τα παιδιά μας, από την Πατρίδα τους.

Αυτοί δημιούργησαν το συγκεκριμένο  έκτρωμα και έχουν μετατρέψει ένα κομμάτι της Χώρας, το νομό Ηλείας σε «φτωχό συγγενή» αφενός της Αχαΐας και αφετέρου της Πελοποννήσου.

Εμείς δεν είμαστε Έλληνες για όλους αυτούς. Εμείς δεν έχουμε ούτε δρόμο, ούτε νοσοκομεία  για να πάρουμε μια απλή αντιβίωση.

Μας είπαν λοιπόν, πως θα μας δώσουν ΕΠΑΛ και ΙΕΚ στην Αμαλιάδα. Εμείς όλα αυτά τα έχουμε από το 2014 όταν δημιουργήθηκε ο ΤΕΙ Γεωπονίας στην πόλη. Μάλλον θα πρέπει να καταργήσουμε το ΕΠΑΛ και το ΙΕΚ που έχουν αντικείμενο τη γεωργική παραγωγή και να δημιουργήσουμε νέα που θα παράγουν «ημίονους ράτσας», γιατί γι’ αυτό μας προορίζουν και να φτιάξουμε ένα εργαστήριο που θα κατασκευάζει … τσάπες, αξίνες και κασμάδες!

Ξεκινάμε έναν ανένδοτο αγώνα για να τους πούμε πως είμαστε Έλληνες. Είμαστε άνθρωποι ! Να τους πούμε «έως εδώ και μη παρέκει» ! Να μην τολμήσει κανένας να περάσει από την Ηλεία…».