ΗΛΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Οι «γραφικοί» του Λυμπέρη και οι «σαμποτέρ» του Καραμανλή…

  • 158
    Shares

«Από την πείρα μου σας λέω ότι ο δρόμος δεν γίνεται έτσι» έλεγε και ξανάλεγε στα τελευταία, προ κορωνοϊού, Δημοτικά Συμβούλια ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης (εννοώντας τις 8 εργολαβίες), ενώ σε ότι αφορά στο ζήτημα της νότιας χάραξης έλεγε: «Αυτό είναι εφεύρημα του δημάρχου Πατρέων και κάτι γραφικών».

Από την άλλη, ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής έβλεπε παντού «σαμποτέρ» του έργου, μην καλώντας τον δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο στην τότε συνάντησή του με τους δημάρχους της Ηλείας.

Τελικά, εν μέσω κορωνοϊού, ο κ. Καραμανλής «έλυσε» τις εργολαβίες του Πάτρα – Πύργος και το έργο αυτή τη στιγμή βρίσκεται… που βρίσκεται αλήθεια; Ο κ. Καραμανλής είχε υποσχεθεί ενημέρωση κάθε 15 ημέρες καθώς ο δρόμος αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης και προσωπικό στοίχημα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κ.α.

Ίσως τώρα που η χώρα «ξεκλειδώνει» από την καραντίνα του κορωνοϊού, ο κ. Καραμανλής θα προχωρήσει στην πρώτη ενημέρωση…

Να όμως που ξαφνικά ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και οι κάποιοι «γραφικοί» επαναφέρουν το θέμα της νότιας χάραξης του δρόμου. Αν και το επαναφέρουν είναι λίγο αδόκιμο, αφού ποτέ δεν είχαν εγκαταλείψει το αίτημά τους.

Και να οι σχεδιασμοί κινητοποιήσεων, και να και σχετική ομάδα στο facebook, και να πως διαπραγματεύεται ο δήμαρχος Πατρέων πράγματα, ως προς το συμφέρον των δημοτών του.

Βγείτε να τους πείτε και τώρα γραφικούς…

Βρισκόμαστε «πρόσω ολοταχώς» για το μέσο του 2020 και δεν βρισκόμαστε στο μηδέν του έργου, αλλά στο μείον… Ας ελπίσουμε  μόνο ότι ο κ. Καραμανλής, μαζί με τον δήμαρχο Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη και όσους ακόμα «συμμάχησαν» μαζί τους, δεν θα μας πάρουν στο λαιμό τους.

Γιατί το βάρος της ευθύνης, για να μην μιλήσουμε από τώρα για «καταστροφή» θα είναι τεράστιο…

Σήμερα «ξεκλειδώνει» η χώρα από τον κορωνοϊό, αύριο κιόλας απαιτούμε να υπάρξουν οι πρώτες απαντήσεις.


  • 158
    Shares