ΗΛΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΠΥΡΓΟΥ

Οι «δικοί μας» μόνο λόγια….για τις σχολές !


Και ξαφνικά όλοι θυμήθηκαν στις σχολές σε Πύργο και Αμαλιάδα, ότι υποβιβάζονται , ότι μετακομίζουν, ότι  κινδυνεύουν να κλείσουν.

Και ξαφνικά πάλι θυμηθήκανε την διεκδίκηση για την ίδρυση και λειτουργία της σχολής ΤΕΦΑΑ.

Θυμήθηκαν να βγουν να κάνουν δηλώσεις, μαζί με κροκοδείλια κλάματα, για τις ευκαιρίες ανάπτυξης που για ακόμα μία φορά χάνονται για το Νομό μας.

Δεν θυμήθηκαν όμως να κάνουν αυτοκριτική για τις ενέργειες που έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια για την στήριξη, αναβάθμιση και δημιουργία νέων σχολών στην περιοχή μας.

Μήπως δεν έχουν κάνει τίποτα ουσιαστικό….παρά μόνο βαρύγδουπες δηλώσεις χωρίς περιεχόμενο και στόχο;

 

Ας δούμε όμως  πως εξελίσσεται μία σχολή ΤΕΦΑΑ μήπως και μάθουμε….

Την στιγμή που στο νομό μας ασχολούμαστε μόνο με λόγια κάποιες άλλες περιοχές κάνουν έργα. Βέβαια εδώ πάντα μας φταίνε οι άλλοι αφού  ποτέ δεν έχουμε αναζητήσει και τις δικές μας ευθύνες.

Σε νέα εποχή περνά το ΤΕΦΑΑ στα Τρίκαλα καθώς η Περιφέρεια Θεσσαλίας ολοκλήρωσε και παρέδωσε στην ακαδημαϊκή και φοιτητική κοινότητα δύο σύγχρονες κτιριακές υποδομές ενώ παράλληλα δρομολογεί νέα αθλητικά έργα στο campus του Πανεπιστημίου, ξεμπλοκάροντας το έργο του Κλειστού Γυμναστηρίου και συμπληρώνοντας τις υποδομές με γήπεδο ποδοσφαίρου συνθετικού χλοοτάπητα καθώς και φοιτητικές εστίες.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, πριν μερικούς μήνες εγκαινίασε το νέο κτίριο «Θανάσης Βέγγος» αλλά και το Αμφιθέατρο της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής Αθλητισμού και Διαιτολογίας (ΣΕΦΑΑΔ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στα Τρίκαλα, που άνοιξε πανηγυρικά τις πύλες του, για την τελετή απονομής πτυχίων στους απόφοιτους του ΤΕΦΑΑ.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρά επίσης στην κατασκευή ανοιχτού γηπέδου ποδοσφαίρου στο campus του Πανεπιστημίου, ώστε όλες οι αναγκαίες για τους φοιτητές αθλητικές υποδομές να βρίσκονται συγκεντρωμένες σε ένα χώρο.

Ενώ τέλος, σε συνεννόηση με το αρμόδιο Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας, δρομολογείται λύση για τη στέγαση των φοιτητών, με την ανέγερση Φοιτητικών Εστιών σε σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

Οποιαδήποτε ομοιότητα σε πρόσωπα και καταστάσεις στον νομό μας είναι συμπτωματική και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα….

Απλώς μετά όπως πάντα θα μας φταίνε οι άλλοι που χάσαμε το ΤΕΦΑΑ στην Ηλεία…