6.6 C
Pýrgos
Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, 2022

Οι προτάσεις του Γιώργου Μπάδα για το μέλλον του τοπικού ποδοσφαίρου

spot_img

Ο Γιώργος Μπάδας είχε διαβλέψει ορισμένα πράγματα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, όπως η διακοπή των πρωταθλημάτων και η ακύρωσή τους. Στο πρώτο σκέλος, δηλαδή της διακοπής των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και της μη ομαλής ολοκλήρωσής του, τα γεγονότα ήρθαν να τον επιβεβαιώσουν. Απομένει να δούμε αν θα δικαιωθεί και για το δεύτερο σκέλος, πράγμα που ακόμα δεν γνωρίζουμε, φαίνεται όμως κάθε μέρα που περνάει, ότι οδεύουμε όλο και περισσότερο προς τα εκεί.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης με χθεσινές του δηλώσεις απέφυγε να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για την έναρξη της Super League 2, της δεύτερης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας. Ταυτόχρονα όλο και περισσότερο, στον κόσμο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, τριγυρίζει η κουβέντα για ακύρωση της σεζόν.

Ο Γιώργος Μπάδας, καταθέτει σήμερα μια πρόταση, η οποία περιλαμβάνει δυο σκέλη, πάντα εμπρός στο «ορατό» για εκείνον ενδεχόμενο, το οποίο εκφέρει ως βεβαιότητα, για τερματισμό της σεζόν. Μια de facto διακοπή της σεζόν, η οποία πριν καλά-καλά ξεκινήσει, οδεύει προς πρόωρο φινάλε, με τις ημερομηνίες να πιέζουν ασφυκτικά και την Πολιτεία να έχει θέσει ως βέβαιο προαπαιτούμενο, μέχρι τον Απρίλιο-Μάιο τουλάχιστον, τη διενέργεια μοριακών τεστ σε εβδομαδιαία βάση, πράγμα το οποίο αν για τη Γ΄ Εθνική μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο, για τα τοπικά πρωταθλήματα κάτι περισσότερο από απίθανο.

 

«Υπάρχουν δυο επιλογές»

Ο Γιώργος Μπάδας, μιλάει για δυο επιλογές. Η μια είναι η ακύρωση της σεζόν και το ξεκίνημα της νέας από μια διαφορετική βάση. Μια βάση στην οποία εφόσον “μηδενιστεί” η βαθμολογία, θα ακυρωθούν τα πάντα και θα εκκινήσουν όλες οι ομάδες από το σημείο στο οποίο βρίσκονταν πέρσι, μετά την επικύρωση των τελικών βαθμολογιών της σεζόν, συμπεριλαμβανομένων στην Α1 κατηγορία Ηλείας και του Ολυμπιακού Ζαχάρως και του Κοροίβου Κατσαρού. Δυο ομάδες οι οποίες όπως και οι άλλες, θα έχουν δικαίωμα να καταβάλλουν παράβολο και να παίξουν (οι άλλες έχουν ήδη καταβάλλει).

Ωστόσο, εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η δεύτερη εναλλακτική πρότασή του, η οποία αναφέρει: «Δυο δρόμοι υπάρχουν. Ή να πάμε σε ακύρωση της σεζόν, οπότε να ξεκινήσουν όλοι από μηδενική βάση, ή να συνεχιστούν τη νέα σεζόν τα πρωταθλήματα, κάτω από τους όρους στους οποίους έχουν σταματήσει μέχρι εδώ. Σε κάθε μια από τις δυο περιπτώσεις, πρέπει η ΕΠΟ και η ΕΠΣ, να στηρίξουν οικονομικά τις ομάδες, μειώνοντάς του το κόστος της διαιτησίας στο 50%. Είναι κάτι απολύτως εφικτό αυτό να συμβεί. Όποτε καταστεί εφικτό να μπουν και πάλι οι ομάδες σε αγωνιστική διαδικασία, δηλαδή όπως εκτιμώ από τη νέα σεζόν, να συνεχίσουμε από εκεί που είχαμε μείνει, δίχως την καταβολή εκ νέου παραβόλων, αλλά και με την ελάφρυνση στα έξοδα της διαιτησίας κατά 50%, από κάθε σωματείο. Είναι ο μοναδικός δρόμος να τονωθούν οικονομικά οι ομάδες, εν μέσω της οικονομικής αυτής κατάστασης, διότι οι ομάδες στηρίζονται σε παράγοντες οι οποίοι είναι επαγγελματίες, άνθρωποι της αγοράς. Πρόσφατα η ΕΠΟ στήριξε οικονομικά τη Σούπερ Λιγκ 1. Όμως μόνο εκεί στήριξη και χωρίς ουσιαστική βοήθεια στις μικρότερες κατηγορίες και ιδιαίτερα τους ερασιτέχνες, δεν υπάρχει ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι νέοι ποδοσφαιριστές που θα επανδρώσουν αύριο τους μεγάλους συλλόγου και τις εθνικές, από αυτές τις μικρές κατηγορίες θα αναπηδήσουν».

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα