ΗΛΕΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Οι «εισαγγελείς» της Προανακριτικής εξυπηρετούν μαστροπούς και συντάσσουν πλαστές διαθήκες ;


Καθώς η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που διερεύνησε τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και, στην ουσία, το σκάνδαλο Novartis οδηγείται στην ολοκλήρωσή της και την έκδοση των -ξεχωριστών  πορισμάτων, η πολιτική ένταση φτάνει στο κατακόρυφο. Μέρος της αντιπαράθεσης φέρεται να είναι και οι επιθέσεις στους βουλευτές της μειοψηφίας στην Προανακριτική, στο προσκήνιο ή το παρασκήνιο, προκειμένου να αποδυναμωθεί ο πολιτικός απολογισμός, που ομολογουμένως υπερέβη τους αρνητικούς συσχετισμούς.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, δεν περνά όμως απαρατήρητο, ότι βουλευτές της ΝΔ-μέλη της προανακριτικής επιτροπής που άσκησαν καθήκοντα εισαγγελέα σε προκαταρκτική εξέταση, και πιθανότατα θα αποφασίσουν την παραπομπή ενός πρώην Υπουργού σε δικαστικό συμβούλιο, φέρεται να έχουν σοβαρές ανοιχτές υποθέσεις νομικής ή ηθικής φύσης.

Ο βουλευτής με την πλαστή διαθήκη; 

Σύμφωνα με την έρευνα του tvxs.gr, ένας βουλευτής-μέλος της προανακριτικής έχει εμπλακεί σε μια πολύ σοβαρή υπόθεση πλαστής διαθήκης. Σε βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη για πλαστογραφία και απάτη μετά από έγκληση στην οποία κατηγορείται ότι ενεργώντας ως νομικός, πλαστογράφησε μια διαθήκη και μάλιστα συγγενούς του, προκειμένου να αλλάξει χέρια η περιουσία του θανόντος. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πολιτικά δικαστήρια έχουν ήδη κάνει δεκτή την αγωγή αντιδίκου και στην απόφαση χαρακτηρίζουν άκυρη την επίμαχη διαθήκη.

Επιπρόσθετα, πολύ σοβαρό ζήτημα έχει προκύψει με το αν ο βουλευτής από την Δυτική Ελλάδα γνώριζε ότι εκκρεμεί η υπόθεση σε βάρος του όταν έθεσε υποψηφιότητα, καθώς συνιστά κώλυμα εκλογιμότητας. Πάντως η ΝΔ είχε ενημερωθεί πριν τις εκλογές για το πρόβλημα και παρείχε κάλυψη ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι όσο παραμένει η δίωξη σε βάρος του δεν έχει τη δυνατότητα να είναι εκ νέου υποψήφιος !

Σε κάθε περίπτωση δεν είναι καθόλου κολακευτικό ένας βουλευτής, που θα κρίνει την παραπομπή ενός πρώην δικαστικού  να έχει τόσο σοβαρές εκκρεμείς υποθέσεις με τη δικαιοσύνη.

https://m.tvxs.gr