ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οι εκλογικοί κατάλογοι των ΕΠΣ και η επιστολή της ΕΠΟ στη FIFA

  • 9
    Shares

Και ενώ στην ΕΠΣ Ηλείας μετράμε αντίστροφα μέχρι τις επικείμενες εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 31 Μαρτίου με την ψηφιακή πλατφόρμα ΖΕΥΣ και υπό την αίρεση να δώσει ο Λευτέρης Αυγενάκης ολιγοήμερη παράταση, το μείζον θέμα, αυτό της συμμετοχής στη διαδικασία όλων των σωματείων, δεν έχει απαντηθεί.

 

Χθες, Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, έφυγε επιστολή της ΕΠΟ προς τις FIFA/UEFA, επιστολή με την οποία η ΕΠΟ ζητάει να πάρουν ξεκάθαρη θέση οι υπερεθνικές ομοσπονδίες πάνω στο θέμα. Θέση, πάνω στο θέμα του Μητρώου της Γ.Γ.Α. και τις συνέπειες στις οποίες οδηγεί, καθώς επίσης και σε μια σειρά από άλλα κρίσιμα ζητήματα τα οποία αφορούν στην ΕΠΟ.

Την επιστολή, την οποία αποκάλυψε ο ιστότοπος dikisports.blogspot.gr, αναφέρει:

 

Η επιστολή εστάλη χθες από τον Πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο και έχει ως εξής:

“Αγαπητοί φίλοι,

Με την παρούσα επιστολή μου, επιθυμώ να σας ενημερώσω για τα ακόλουθα.

Σε συνέχεια της από 12/02/2021 επιστολής μου, με την οποία σας ενημέρωσα ότι ο Υφυπουργός Αθλητισμού, παρά  τις από 07/01/2021 και 05/02/2021 επιστολές που του απέστειλε η ΕΠΟ, αρνήθηκε μέχρι σήμερα να μας απαντήσει, ώστε να πραγματοποιηθεί η διοργάνωση της τετραμερούς συνάντησης με τη δική του παρουσία, όπως είχατε ζητήσει με το από 4 Δεκεμβρίου 2020 έγγραφό σας, προκειμένου να συζητηθούν διατάξεις του νόμου 4726/2020, οι οποίες πλήττουν ευθέως το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, οι διατάξεις που παραβιάζουν την καταστατική υποχρέωση της ΕΠΟ, ως ομοσπονδίας μέλους των FIFA και UEFA να χειρίζεται τις υποθέσεις της ανεξάρτητα και χωρίς καμία αθέμιτη επιρροή από τρίτους (πρβλ. άρθρο 14 παρ. 1 εδ. i και άρθρο 19 παρ. 1 του Καταστατικού της FIFA και άρθρο 7β παρ. 2 του Καταστατικού της UEFA), οι οποίες αναφέρονται και στην από 04/12/2020 επιστολή σας, είναι, όπως αναλυτικά σας εξηγήσαμε, οι ακόλουθες:

Ι. Οι  διατάξεις για την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, το μητρώο σωματείων και οι συναφείς νόμιμες συνέπειες.

ΙΙ. Οι διατάξεις για την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, όσον αφορά στη συμμετοχή τρίτων σ΄ αυτήν, τα όρια θητείας και ηλικίας για τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ.

ΙΙΙ. Η Σύμβαση Προπονητικής της UEFA, η οποία έχει υπογραφεί από την ΕΠΟ.

ΙΙΙΙ. Τέλος, για τη συγκρότηση της εθνικής πλατφόρμας, ως προς τον συντονισμό και την ανταλλαγή πληροφοριών, σχετικά με την καταπολέμηση της χειραγώγησης αθλητικών αγώνων σύμφωνα με τη Σύμβαση Μακόλιν του Συμβουλίου Ευρώπης, στην πλατφόρμα αυτή θα πρέπει να συμμετέχει και εκπρόσωπος της ΕΠΟ.

Κατόπιν των παραπάνω, και σε συνέχεια της από 22 Φεβρουαρίου 2021 απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, κατά την οποία, αφενός αποφασίστηκε η αποστολή της παρούσας επιστολής, αφ ετέρου επιβεβαιώθηκε, εκ νέου, οτι οι διατάξεις του νόμου 4726/2020 παραβιάζουν κατάφωρα και θίγουν βάναυσα την αυτοδιοικητική λειτουργία του Ελληνικού Ποδοσφαίρου,   παρακαλούμε για την ΑΜΕΣΗ παρέμβασή σας προς την Ελληνική Πολιτείαπροκειμένου οι επίμαχες διατάξεις να μην ισχύσουν για το σύνολο του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, ήτοι την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων – Μέλη της, καθώς και τα ποδοσφαιρικά σωματεία – μέλη των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων.

Ευχαριστούμε και αναμένουμε τις ενέργειές σας.”


  • 9
    Shares