Site icon Ilia.news

Οι θέσεις των δημάρχων στη συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ

Άλλοι πλαγίως, άλλοι… κατά μέτωπο, τα έριξαν οι δήμαρχοι τα «καρφιά» τους στην πρωτεύουσα του νομού, στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ με… αποκορύφωμα… την «εκρηκτική» τηλεφωνική επαφή Αντωνακόπουλου – Λυμπέρη.

Πρώτος στη συνεδρίαση ο δήμαρχος Ήλιδας  Γιάννης Λυμπέρης είπε: «Καταρχήν να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω καμιά πρεμούρα να λέγομαι πρόεδρος. Έχω πάει πολλές φορές στα δικαστήρια για τα σκουπίδια και με αίμα, καταφέραμε να πάμε να λύσουμε το πρόβλημα. Αυτά που διαβάσατε στις εφημερίδες τις τελευταίες μέρες από τον δήμαρχο Πύργου με τον δικηγόρο που τον συνοδεύει είναι ανακριβή. Είναι ο ίδιος δικηγόρος που είχα κατήγορο στα δικαστήρια. Έχουμε οριστική δικαστική απόφαση που αναφέρει ότι ο χώρος ανήκει στην τοπική κοινότητα Αμαλιάδας.

Έχω φέρει μαζί μου όλες τις αποφάσεις που αναθέτουν όλες τις συμβάσεις στον δήμο Αμαλιάδας και στη συνέχεια στον δήμο Ήλιδας. Τον χώρο τον βλέπουμε, είναι πάνω από το Νοσοκομείο. Αν αύριο κάτι πάει στραβά, όλη η ρύπανση, η περιβαλλοντική επιβάρυνση θα είναι στην Αμαλιάδα και στην Κουρούτα. Ηθικά λοιπόν, περιβαλλοντικά αλλά και νομικά, τον έλεγχο πρέπει να τον έχει η Αμαλιάδα.

Για ποια ακριβά σκουπίδια μιλά ο κ. Αντωνακόπουλος; Έχουμε τη μισή τιμή από τις άλλες μονάδες της χώρας. Η αλλαγή στην ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα έχει ήδη υπογραφεί. Τι θα πάει να διαπραγματευτεί ο κ. Αντωνακόπουλος; Κάτι που είναι ήδη έτοιμο;

Εμείς θέλουμε να πάμε με ομόνοια να λύσουμε το θέμα.

Έγινε όμως ότι προσπάθεια μπορούσε να γίνει για να μην τρυπήσει ο Ερντογάν το οικόπεδο 7. Με πήραν τηλέφωνο από την Αποκεντρωμένη ότι θα προσβάλουν όλες τις αποφάσεις μας γιατί δεν έχουμε ποσόστωση. Δεν ήξεραν καν τι γράφει ο νόμος. Ο πρώην αντιπρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Γιάννης Αργυρόπουλος έστειλε παραίτηση από το Μόναχο».

Το λόγο στη συνέχεια έλαβε ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων  Σάκης Μπαλιούκος ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Τα σκουπίδια ήταν το μεγαλύτερο θέμα της προηγούμενης 20ετίας. Το τι δεν τραβήξαμε τότε. Κάθε μέρα στα Δικαστήρια. Και με την πρωτεύουσα του νομού να μας έχει γυρίσει την πλάτη λέγοντας ότι δεν συμμετέχει. Η Αμαλιάδα ήταν αυτή που έπαιξε τότε το ρόλο της πρωτεύουσας και έχω δεσμευτεί διαχρονικά ότι ο δήμος που θα δεχθεί τις εγκαταστάσεις στα όριά του, πρέπει να έχει μόνιμα την προεδρία. Ναι θα σταθώ δίπλα στην Αμαλιάδα γιατί αν δεν προχωρήσουμε τώρα, τα σκουπίδια δεν θα φτάνουν στον δεύτερο όροφο, αλλά στην ταράτσα. Θα είμαστε ηλίθιοι αν χάσουμε την ευκαιρία από τα χέρια μας».

Παίρνοντας τον λόγο ο δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος είπε: «Χρειάζονται άντρες να αναλάβουν ευθύνες. Εγώ έχω την ευθύνη της λειτουργίας του Κυπαρισσιακού Κόλπου. Σας θέλω όλους δίπλα μου, αδέλφια. Η κοινωνία δεν θέλει παιχνίδια ούτε μπορεί να στη φιλοδοξία του ενός και του άλλου».

Ιδιαίτερα «αιχμηρός» ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος είπε: «Ξέρουμε με πόσο κόπο έχουμε φτάσει εδώ. Τα πράγματα είναι επικίνδυνα. Παρακολουθώ όμως συμπεριφορές πρωτόγνωρες. Δύο μόλις μέρες είναι αναλάβει τον δήμο και είδα δηλώσεις από άλλο δήμο για μόνιμη τέλεση της αφής στην Ολυμπία και εγώ δεν ήξερα τίποτα, δεν είχα θέση… Διαβάσαμε ότι θα μετρηθούμε το ποιοι ήρθαμε σήμερα εδώ και ποιοι όχι… Δεν εκβιαζόμαστε, η Δημοκρατία χωρά και τις φιλοδοξίες και τις ματαιοδοξίες αλλά γύρω από ένα τραπέζι.

Τέλος, ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης  Γιάννης Λέντζας είπε: «Θα επιθυμούσα σήμερα να ήταν παρόντες όλοι. Αν έχουν άλλη άποψη, ας ερχόταν να μας πείσουν για την ορθότητά της. Αλλά όχι να απουσιάζουν όλοι. Όσο για θέμα εκβιασμού και σε μένα έχουν πει διάφορα, όπως το να προσέχω γιατί έχω 11 στο Δημοτικό Συμβούλιο τη στιγμή που η αντιπολίτευση έχει 16, αλλά αυτά δεν είναι της παρούσης. Ήρθαμε να λύσουμε ένα σημαντικό θέμα αν και δεν ευχαριστεί το 9 στους 17».