AΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΗΛΕΙΑ ΥΓΕΙΑ

Οι «Θετικές»παρεμβάσεις για την Υγεία Συνεχίζονται !

  • 4
    Shares

ΟΙ «ΘΕΤΙΚΕΣ» ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΝΕΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ

Μειώθηκε λέει το πλαφόν συνταγογράφησης ανά γιατρό.

Είναι ένα μέτρο που πέρασε στα ψιλά των ειδήσεων χωρίς να δοθούν περαιτέρω εξηγήσεις και όσοι κατάλαβαν κατάλαβαν.

Οι υπόλοιποι θα το καταλάβουν όταν δουν εν τη πράξει…

Είναι βλέπεις από τα μέτρα που δεν είναι πιασαρικα οπότε αποφεύγουμε να τα εξηγήσουμε για ευνόητους λόγους.

Με λίγα λόγια την ίδια στιγμή που ο Υπουργός Υγείας πουλάει ανέξοδο λαϊκισμό υποσχόμενος ότι οι ασφαλισμένοι δεν θα πληρώνουν το ένα ευρώ ανά συνταγή την ίδια στιγμή περιορίζει ακόμη πιο πολύ την δυνατότητα συνταγογράφησης μειώνοντας το πλαφόν ανά γιατρό.

Δεν μπορεί να υπάρχουν πολλές εξηγήσεις – δικαιολογίες για αυτό το μέτρο.

Και δεν είναι εύκολο ούτε για μας να καταλάβουμε ποιο πρόβλημα προσπαθούν οι αρμόδιοι να λύσουν.

Κατά πώς φαίνεται για τους κυβερνητικούς ένα από τα δυο μπορεί να συμβαίνει ,,,,,

Μπορεί και τα δυο..

Οι ασθενείς αρέσκονται να «καταναλώνουν» περισσότερα φάρμακα από όσα χρειάζονται.

Οι γιατροί συνταγογραφούν φάρμακα σε ποσότητες που δεν χρειάζονται και τα οποία είναι εκτός θεραπευτικών πρωτοκόλλων.

Είναι λυπηρό αν το Υπουργείο πιστεύει ότι όλα τα παραπάνω θα τα λύσει με μέτρα αστυνομικού χαρακτήρα όπως είναι το πλαφόν ….

Όλα αυτά βέβαια είναι υποθέσεις από την στιγμή που δεν περιμένουμε απάντηση από το λαλίστατο κατά τα άλλα Υπουργείο .
Η εξήγηση που υπάρχει και την οποία επιμελώς αποφεύγουν να μας πουν είναι ότι και αυτό το μέτρο εντάσσεται στην πολιτική της περεταίρω συρρίκνωσης των δαπανών Υγείας.

Είναι και αυτό μνημονιακή υποχρέωση γιατί μην ξεχνάμε μπορεί τα μνημόνια να έχουν τελειώσει και όλοι οι κυβερνητικοί να είναι στην καλή χαρά αλλά δεν έχουν τελειώσει οι υποχρεώσεις που έχουν υπογραφεί και οι οποίες ισχύουν μέχρι την Δευτέρα παρουσία.

Οι παράπλευρες απώλειες αυτών των «αστυνομικων» μέτρων είναι από την μια η υποβάθμιση του γιατρού σε απλό συνταγογράφο και από την άλλη η επί πλέον ταλαιπωρία του ασθενούς ο οποίος καλείται να επιλέξει κάποιον γιατρό-συνταγογογρφο που θα του «επιτρέπει» το πλαφόν του να συνταγογραφήσει όλα του τα φάρμακα.

Και βέβαια το πιο πιθανό είναι να αναγκαστεί να επισκεφτεί και δεύτερον ίσως και τρίτο γιατρό μέσα στον μήνα από την στιγμή που πολύ δύσκολα θα μπορεί να τα συνταγογραφήσει όλα τα φάρμακα ένας γιατρός.

Στην περίπτωση δε πουν κάποια από τα φάρμακα του εν τέλει δεν συνταγογραφηθούν καλό είναι να ξέρει ότι αυτό δεν έχει να κάνει με κάποια ενδεχόμενη ιδιοτροπία του γιατρού αλλά με την πολιτική του Υπουργείου που υποτίθεται ότι κόπτεται για την Υγεία του.

Τώρα γα το πως λειτούργει αυτό που λένε πλαφόν εδώ έχουμε να κάνουμε με την επίτομη του παραλογισμού ….

Πως αλλιώς να περιγράψουμε ένα αλλοπρόσαλλο σύστημα που πχ ένας παθολόγος έχει διαφορετικό πλαφόν αν δραστηριοποιείται σε άλλη γεωγραφική περιφέρεια της χώρας???

Δεν είναι καθόλου εύκολο να βρεθεί κάποια λογική σε αυτό το σύστημα και για τούτο και το υπουργείο αποφεύγει συστηματικά να μας δώσει κάποια εξήγηση.

Άλλωστε ποιοι είμαστε εμείς για να μας εξηγήσουν.

Εμάς μας θυμούνται μόνο την προεκλογική περίοδο όταν θα μας απαριθμούν τα μεγάλα επιτεύγματα του παρελθόντος και τις προοπτικές του μέλλοντος.

Πάντως ότι και να προσπαθούν να μας πουν τα ελεγχόμενα ΜΜΕ είναι κοινό μυστικό πλέον ότι αυτή την στιγμή οι ασφαλισμένοι πληρώνουν εξ ολοκλήρου πολλά φάρμακα γιατί κατά τους αρμοδίους κάποια φάρμακα δεν είναι φάρμακα όποτε και δεν συνταγογραφούνται από τον ΕΟΠΥΥ.

Εννοείται ότι τα προβλήματα στον σύστημα της Υγείας δεν περιορίζονται στα φάρμακα.

Η οικονομικίστικη θεώρηση είναι η επικρατούσα λογική και τα αποτελέσματα της είναι κάτι περισσότερο από ορατά όσο και αν προσπαθούν κάποιοι διορισμένοι εγκάθετοι να μας πείσουν ότι το μαύρο είναι άσπρο….

Δεν τους αδικούμε, την δουλειά τους κάνουν και την καρέκλα τους υπερασπίζονται πολύ περισσότερο από την στιγμή που οι περισσότεροι εξ αυτών ήταν άεργοι και άνεργοι.

Έτσι προσπαθούν με διάφορες μαϊμουδιές να «περάσουν» προς τα έξω την άποψη ότι «κατόπιν ενεργειών τους» γίνεται μεγαλειώδες έργο στον τομέα της Υγείας.

Όλοι αυτοί βέβαια αποφεύγουν επιμελώς να μας πουν το παραμικρό.

Για την πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας και την απόλυτη διάλυση των περιφερειακών ιατρείων.

Για τα ΤΟΜΥ που όταν δεν αγνοείται η τύχη τους εννοούν να υπάρχουν μόνο σαν ταμπέλες.

Για τους διορισμούς που εξαγγέλλονται με πανηγυρικό τρόπο αλλά ποτέ δεν μας λένε αν εμφανίστηκε κάποιος υποψήφιος να διοριστεί.

Για τις ρουσφετολογικές αποσπάσεις που συνεχίζονται και έχουν διαλύσει ότι έχει μείνει όρθιο.

Για το ιατρικό εξοπλισμό που δεν υπάρχει αλλά νομίζουν ότι είναι καλυμμένοι με το να δείχνουν την προκήρυξη της προμήθειας…

Για τους οικογενειακούς γιατρούς που ακόμη τους ψάχνουμε και που μάλλον πολύ δύσκολα θα τους βρούμε.

Όλα αυτά ήταν τα μεγαλεπήβολα σχέδια των νυν κυβερνώντων με τα οποία και θα αντιμετώπισαν, κατά πώς λέγανε προεκλογικά, την ανθρωπιστική κρίση που τους παρέδωσε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Βέβαια κανείς από αυτούς δεν τολμά τώρα να κάνει μια απλή αντιπαραβολή του προγράμματος που είχαν εξαγγείλει τότε με αυτά που τώρα εφαρμόζονται όπως εφαρμόζονται.

Η μέρα με την νύχτα….

Τώρα βέβαια ελέω των κυβερνητικών ΜΜΕ δεν υπάρχει ανθρωπιστική κρίση…..

Αλλά δυστυχώς όλα αυτά δεν μπορούν να αλλάξουν την σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας ακόμη και όταν προσπαθούν να συνταγογραφήσουν τα φάρμακα τους που υποτίθεται ότι είναι και το πιο απλό…

Η κατάσταση στην Υγείας γίνεται μέρα με την μέρα ακόμη πιο δύσκολη και βέβαια δεν έχει νόημα να μιλάμε για την ψυχραιμία των κυβερνόντων εκλεγμένων τε και διορισμένων μπροστά στην φύση και τον όγκο των προβλημάτων που εξακολουθούν να είναι άλυτα ….

Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια και υπάρχει μια πιο καλή λέξη για την περίσταση που λέγεται αναλγησία……


  • 4
    Shares