25.9 C
Pýrgos
Σάββατο, 24 Ιουλίου, 2021

Οι «μάσκες» έπεσαν: Ο πόλεμος ξεκίνησε από τον ΦΟΔΣΑ!  

spot_img

Προτείνουμε να Δείτε

Ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης είναι ο νέος πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ, με αντιπρόεδρο τον δήμαρχο Ανδρίτσαινας  Κρεστένων Σάκη Μπαλούκιο σε μια διαδικασία… «πολεμική»! Η συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ πραγματοποιήθηκε με οριακή πλειοψηφία (9 στους 17 παρόντες), με τους εκπροσώπους του δήμου Πύργου αλλά και… του οικοδεσπότη δήμου Πηνειού να «απουσιάζουν», με τον αντιδήμαρχο Πύργου και πρώην αντιπρόεδρο του ΦΟΔΣΑ Γιάννη Αργυρόπουλο να στέλνει επιστολή παραίτησης από το εξωτερικό, με τον δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο να τηλεφωνεί διαρκώς στους κ.κ. Μπαλιούκο και Λυμπέρη προειδοποιώντας τους πως θα ακυρώσει τη διαδικασία και με τους παρόντες εκπροσώπους να δηλώνουν ότι… δεν θα υποκύψουν σε εκβιασμούς!!!

Αρχικά ο δήμαρχος Πύργου τηλεφώνησε στον δήμαρχο Ανδρίτσαινας Κρεστένων κ. Σάκη Μπαλιούκο και του ζήτησε να μεταφέρει στη συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ ότι θα προσβάλει την απόφαση.

Στη συνέχεια ωστόσο, τηλεφώνησε και στον δήμαρχο Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη για να εισπράξει την απάντηση: «Δεν μπορώ να σε παρακολουθήσω άλλο, έχεις ξεφύγει πολύ. Η μόνη δυνατότητα που έχεις από τα Δικαστήρια, είναι μην φέρεις τα σκουπίδια σου πάνω. Κράτησέ τα να δούμε τι θα τα κάνεις. Θα κατακτήσεις τον πλανήτη, δεν πας καλά, το καλάμι σου τρέχει πολύ»…

Παράπονα ότι δέχθηκε… πιέσεις και «καπελώνεται» διαρκώς από την πρωτεύουσα του νομού διατύπωσε και ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, ενώ επανειλημμένα αναφέρθηκε… η «απουσία» των δήμων Πύργου και Ζαχάρως όταν οι 22 πρώην δήμοι του νομού κάθισαν στο ίδιο τραπέζι για να χαράξουν κοινή πορεία!

Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι παρά την ένταση και το «άδειασμα» του δήμου Πύργου στην συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ, ο δήμαρχος Ήλιδας  Γιάννης Λυμπέρης ζήτησε από όλους τους δημάρχους και τους αιρετούς να δώσουν το «παρών», στο κάλεσμα του Πανηλειακού Μετώπου για τον οδικό άξονα, λόγω της σοβαρότητας του θέματος, και ας, όπως τόνισε ο ίδιος, η πρόσκληση βγήκε χωρίς κανένας από τους υπόλοιπους δημάρχους να γνωρίζουν το παραμικρό…

Για την προεδρία του ΦΟΔΣΑ αυτοπροτάθηκε ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης ο οποίος έλαβε 9 ψήφους (στους 9 παρευρισκόμενους), ενώ με 9 στα 9 εκλέχτηκε αντιπρόεδρος ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος, ο οποίος προτάθηκε από τον κ. Λυμπέρη.

Μέλη της εκτελεστικής επιτροπής τέλος εκλέχτηκαν οι δήμαρχοι Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης, Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος, Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος, Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος και Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Γιάννης Λέντζας, ο αντιδήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης Παναγιώτης Βαγγελάκος και ο αντιδήμαρχος Ανδρίτσαινας Κρεστένων Γιάννης Δάγκαρης. Αναπληρωματικοί εκλέχτηκαν ο αντιδήμαρχος Ήλιδας Βαγγέλης Χριστοφόρου και ο δημοτικός σύμβουλος Ήλιδας Γεώργιος Μπακέλλας.

Μετά το τέλος της διαδικασίας ο νέος πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Γιάννης Λυμπέρης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είναι μακρύ το οδοιπορικό και έλαχε σε μένα και στον Σάκη Μπαλιούκος να το ακολουθήσουμε από την αρχή, μέσα από σκοπέλους, δυσκολίες, κόστος. Δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν, στο τέλος αυτού του οδοιπορικού, να το καταστρέψει. Να το σκεφτούν αυτό όλοι αυτοί που τον τελευταίο μήνα σκέφτονται με επιπολαιότητα και να προχωρήσουμε όλοι μαζί».

Από την πλευρά του, ο νέος αντιπρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Σάκης Μπαλιούκος είπε: «Η σημερινή διαδικασία μας αφήνει μια πικρή γεύση, που δεν ήμασταν σήμερα όλοι εδώ. Βρισκόμαστε στην τελική φάση, έπρεπε να ήμασταν όλοι εδώ και θέλω να ευχαριστήσω τους νέους δημάρχους που μας στηρίζουν για να τελειώσουμε μαζί αυτό που ξεκινήσαμε εμείς. Διαχρονικά έχω δεσμευτεί ότι είμαι με τον δήμο, στα όρια του οποίου είναι οι εγκαταστάσεις. Δυστυχώς όμως σήμερα είδαμε και παιχνίδια που δεν πρέπει σε αιρετούς».

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις όλων των δημάρχων σε επόμενη ανάρτηση.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα